lauantai 23. heinäkuuta 2011

Väriä elämään!

Tämä päivitys onkin täynnä sateenkaaren värejä..ja talven tuntua :) Kumpaakaan näistä valmistuneista ei ihan nyt heinäkuun helteillä tee mieli käyttää mutta kyllä sitä tarvetta syksymmällä sitten taas tulee.

Ensimmäisenä esittelyssä KYH 4#. Huovutettu laukku jostakin tuntemattomasta vironvillasta. Lankaa tähän kului tasan 200g. Laukku on neulottu 6 pyöröillä 180s. Laukun alkuperäinen koko ennen huovutusta oli n.55cm x 60cm ja kahden pesukonereissun jälkeen (40asteessa) kokoa on 35cm x 30cm. Hihnassa 20s. ja mittaa n.120cm ennen huovutusta. Hihna kävi vain kerran pyörimässä pesukoneessa koska mittaa ei kovinkaan paljon tarvinnut saada pois. Vuorina tässä jotain punaista hamekangasta laatikon pohjalta ja kiinnitysnappi Veicon ihana kukkanappi ja lenkkinä 7 veljeksen metsänvihreää joka on virkattu 6 koukulla kaksinkertaisella langalla vain riittävän pitkä pätkä. Silmukkamäärät ja mitat itselle muistiksi jos vaikka innostuu huovuttamaan lisää laukkuja. Tämä virolainen villalanka huopui n. 30%. Laskin neuloessa huopumisvaraa 50% ja sen takia laukku oli ensin vähän turhan iso.

Tästä laukusta tuli kyllä minulle kovin mieluinen. Ilman Kesäyön hullutuksia olisi jäänyt kyllä tekemättä. Tuo sateenkaarenvärinen villakin pyöri laatikossa pitkän aikaa enkä oikein innostunut tekemään siitä mitään mutta tähän se sopi todella hyvin. Vähän syksymmällä tälle laukulle on varmasti käyttöä, nyt juuri helteessä huovutettu laukku tuntuu jokseenkin kummalta :)

Lisää sateenkaarenvärejä tarjoaa KYH 24# eli sateenkaarilapaset. Mummoni on tehnyt tällä mallilla lapasia vaikka kuinka paljon ja halusin itsekin oppia tämän. Todella helppo mallikuvio ja raitalanka teki lapasista aika hauskat, vai mitä? Lankoina 7veljeksen luonnonvalkoinen ja sateenkaari raitalanka. Yhteensä lankaa kului 70g.





Lopuksi kuva posteljoonin tuomasta paketista. Osallistuin Neulomon kevyeen kesävaihtoon josta sain Rikulta ja hänen äidiltään Yuna81:lta tällaisen ihanan paketin. Kaksi kerää Muskat puuvillalankaa, teepusseja, eteerisen öljyn, patalapun ja kool-aid väriä (lemppariani!) ja tietysti kauniin kortin. Kiitos paljon!

Itse lähetin paketin Kirstille ja unohdin tietenkin ottaa siitä kuvan ennen lähetystä. Paketti sisälsi kaksi kerää vaaleansinistä Novitan Luxus Cottonia, jugurttirusinoita, pienen KUKKAron afrikkalaisella kukkakuviolla, siivouskeiju tiskirätin ja kortin. Tämä oli ensimmäinen vaihto johon osallistuin eikä varmasti jää viimeiseksi, sen verran mukava oli pakettia odottaa! :) Piti jopa vähän vakoilla postinkantajaa pensaan takaa että mahtuuko paketti postilaatikkoon vai pitääkö minun juosta se noutamaan ennenkuin posteljooni vie sen takaisin postiin ja joudun odottamaan seuraavaan päivään. :)

Kuusi KYHiä vielä kesken ja viikko aikaa, saas nähdä kuin käy:)

keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Huovutettu ylläri

 Tänään pääsee tämä ihmetys pesukoneeseen eikä lopputuloksesta ole mitään tietoa. Tällä kummajaisella on mittaa n. 55cm x 60cm. Toiveena on että tästä laukun saisi aikaiseksi ja KYHiin tämä on ilmoitettu huovutetuksi laukuksi mutta illalla selviää tuleeko tästä laukku vai jotain aivan muuta. Lankana on jotain tuntematonta virolaista villaa ja tällä hetkellä lankaa on kulunut vajaa kaksi kerää. Päätin tehdä kantohihnan/kahvat vasta huovutuksen jälkeen kun tiedän mitä tästä tulee :) Tämä on KYH 4# eikä todellakaan vielä valmis...

Nämä miesten sukat roikkuvat oikeasti autossa etupenkin niskatuessa kiinni mutta kuva jäi kääntämättä joten roikkuvat nyt näin;) Lankana 7 veljeksen metsänvihreä joka on muuten todella ihana väri! ja menekki 130g. En uskaltanut tehdä täyspitkiä varsia koska edelliskerralla lanka loppui kesken ja nämä sukat valmistuivat puolessa välissä suomea matkalla kyläpaikkaan ja olisi ollut noloa antaa tuliaisiksi vain puolitoista sukkaa... Tästä metsänvihreästä langasta kuullaan vielä syksyn mittaan ;) idea jo muhimassa...


Pienellä parin päivän lomareissulla tuli siis perheen kanssa käytyä ja mukavaa oli. Kotiinkin oli kyllä ihana palata ja tämä päivä onkin mennyt huokaillessa kuinka kivaa kotona oikeastaan on! Borta bra men hemma bäst!

lauantai 16. heinäkuuta 2011

Miettii ja pohtii

Onpa mukava huomata että lukukertoja blogissani on jo yli 1000 ja olen viikon aikana saanut kaksi uutta lukijaakin! Jippii ja kiitos!

Kyhien deadline alkaa häämöttää ja pientä ahdistusta jo ilmassa. kaksi viikkoa olisi aikaa saada  työt valmiiksi. Toisinaan tuntuu että kyllä nämä ehtivät ja toisinaan etten ehdi millään. Eihän tämän pitänyt niin totista hommaa olla?!? Kummasti sitä vaan kuitenkin odottaa jo elokuuta jotta voisi aloittaa uusia töitä ;) tällä hetkellä valmiita on 17 ja keskeneräisiä 8.

Tämä kukkaro on KYH 10#. Enemmän olen ihastunut siihen afrikkalainen kukkaro malliin mutta tämä oli aloitettu jo ennen afr.kukkaron aikakautta;) Afr.kukka KUKKAroita on tulossa lisää kunhan kyhistä selviän...

joka tapauksessa tässä lankana  Novitan Cocos, menekki 30g ja kooltaan passeli kännykälle ja muille pienille tilpehööreille.



Kuva on huono mutta näiden sukkien ohje löytyy Novitan kevät 2008 lehdestä (täytyy vielä tarkistaa tämä tieto) Tosin mallikuvion otin vain lehdestä, kiila- ja kärkikavennukset vanhaan tapaani. Lankana ruskeameleerattu Novitan Nalle ja menekki 90g. Nämä olivat KYH 6#.



 KYH 19# oli toinen KYH projektini revontuli huivi. Hiekan värinen löytyy kesäkuun postauksista. Tässä lankana Aade Löng vaalea pinkki-lila. Menekki 125g koska lopetin toiseksi viimeiseen reikäkerrokseen koska täysmittainen huivi olisi ollut huivin saajalle liian suuri. Tämä oli viides revontuleni. Tarkoitus oli tehdä itselle mutta ei tämä kuitenkaan ollut minun värini:(


Viimeisenä vähän muunlaista askartelua. Joku naapuruston kissa on innostunut käyttämään lastemme hiekkalaatikkoa omanaan. Muutamana aamuna kissanpissoja siivottuani hiekkalaatikosta meni hermo ja taiteilin kahdesta pajukehikosta, neljästä jalkalistasta ja kasasta nippusiteitä näppärän suojuksen hiekkalaatikon päälle. Tätä naapuruston ronttia ei nimittäin pidätellyt omalle kissalle asennettu verkko portin alla eikä kivillä peitetty pressu hiekkiksen päällä! Aina löytyi ylläri kun pressun nosti pois. Nyt on varmasti kissillä ollut ihmettelemistä että mitenkäs jalat asettelisi kehikon päälle jotta pääsee tarpeilleen ;) Eipä ole onnistunut...

Näihin voitokkaisiin kuviin ja tunnelmiin on hyvä päättää tämän kertainen jutustelu.

perjantai 8. heinäkuuta 2011

Kesä ja kärpäset.

Helle hellii, tänään on jopa minulle ihan miellyttävä ilma. Pilvinen taivas nimittäin ;) Lämpöä on siitä huolimatta 27. Kärpäset tuntuvat tykkäävän läppärin näytöstä, tai sitten niitä kiinnostaa minun kirjoittelut?:) Mokoman uteliaita ja tänä kesänä tosi röyhkeitäkin. Istahtavat nenälle jos vain haluavat tai pyrkivät lautaselle yhteiselle aterialle. Höh.

Muutakin asiaa toki oli kuin kärpästen sielunelämä. On meinaan jotain valmistakin. Tosin en kyllä ole edelleenkään miinuksella kun kasvatettua varastoa tarpeellisilla kerillä :)
Pari kerää Novitan Luxus Cottonia (kun halavalla sai:)) Viisi kerää Puron luumupuuta joista muotoutuu jossain vaiheessa Lanesplitter hame (ainakin aion yrittää) ja muutama kerä Kiertin ekolankaa kun pistäydyttiin paikan päälle ja tarjolla oli noin IHANIA värejä! Jospa kokeilisi neuloa lattiarättejä vaihteeksi. Luxus Cottonista tiskirättejä tai keittiöpyyhkeitä, saas nähdä. Reppanaisen blogissa näin kyllä kivan tiskikukan samasta langasta, josko sellaista kokeilisi...

Ja onhan sitä tullut kyhäiltyäkin...Tässä KYH 6# Kellohelmainen tunika. Ohje Novitan kevät 2010 ja lankana Puro Batik. Lankaa kului 310g kokoon XS. Tuli tosi mieleinen vaikka lehden kuvassa näytti "roikkuvan" mallin päällä tästä langasta tehty. Tästä tuli minun lemppari ja heti piti laittaa päälle kun sai valmiiksi. Ei ehkä paras vaate tulikuumaan autoon kyläilymatkalle mutta nätti oli :)



Kesäsukkaset Dropsin Fabel langasta. Langan menekki 50g. Malli ihan omaa ja kävikin ekaa kertaa niin että kun sukat ovat molemmat valmiit, huomasin toisen varren olevan kaksi kerrosta toista lyhyempi ja sen kyllä huomasi. Tuli sitten poimittua silmukat varresta ja pidennettyä vartta tarpeellisen verran. Ei tullut kovin kaunista jälkeä mutta kelpaavat omiksi sukkasiksi. Fabel on kyllä ihana lanka kun ei koskaan tiedä miten nuo raidat menevät :) Näissä menivät kyllä melkein samalla tavalla molemmissa sukissa!Nämä olivat KYH 20#


Lopuksi vielä mansikkakakkua ja kahvia! Olkaapas hyvät!:)

sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Ostoksilla

Viime aikoina parin alelankalöydön lisäksi on mukaan tarttunut tällaiset ihanuudet.
Varresta varpaisiin on sukkakirja jonka ihanat Neulomolaiset ovat itse tehneet. Kirjaan on koottu monen monta ihanaa sukkamallia ja syksyllä sitten neulotaankin sukkia ihan urakalla. Kirja on minusta suuri taidonnäyte osaavista Neulomolaisista. Osataan neuloa ja tehdä niistä vielä kirjakin! Monen muun taidon lisäksi:)
Toinen ihanuus on uusi keittiövaaka. Edellinen jonkin ostoksen kylkiäisenä saatu vaaka osoittautui täydeksi turhakkeeksi. Näytti ihan mitä itse halusi eikä ainakaan oikeita lukemia :( Tuon vaaán löysin sitten alennusmyynneistä ja ihan pakko oli ottaa. Tarkka kuin mikä ja vielä kauniskin! Ja "halavalla sain"...:)
Alennuslangoista mukaan on tarttunut jo Novitan turkoosia 7veikkaa, lilaa Tico Ticoa ja Luxus Cottonia. Ostokset tuskin jäävät vielä tähän tässä kuussa kun poistovärejä täytyy hamstrata ja uudetkin värit tulevat kohta myyntiin;) joten puikot heilumaan jotta saa vanhoja uusien tieltä pois!

lauantai 2. heinäkuuta 2011

Roppakaupalla valmistuneita

Siltä ainakin kuvista päätellen tuntuu. Monta pientä KYH työtä sain muutamassa päivässä valmiiksi enkä ole kunnolla ehtinyt päivittämään tätä blogia joten nyt kaikki kertarysäyksellä :)

Ensimmäiseksi KYH 9# keltainen tiskirätti Novitan Bambulangasta. Edelleen olen hieman skeptinen tuon bambulangan suhteen että miten käyttäytyy tiskirätissä mutta käytössähän sen näkee. KYH 22# on raidallinen tiskirätti, tuttua ja turvallista Kiertin ekolankaa. Keksin viimein miten voin yhdistellä noita ihan pieniä jämälankoja ja valkoista lankaa. Jostain syystä täysin valkoinen tiskirätti ei oikein houkuttele.
 Tämä sininen tiskirätti on KYH 14#. Tässäkin lankana Kiertin ekolanka.
 Tässä kuvassa on toinen tyttäreni kämmekkäistä. Kaveri tälle on myös valmiina mutta itse kuvaten oli vain toinen käsi vapaana ja tästä syystä nyt toinen kämmekäs venytetty minun käteeni sopivaksi :( Lankana 7veljestä jonka koolasin mikrossa tyttäreni kanssa jo muutama kuukausi sitten. Minun makuuni aivan liian kirjavaa mutta jospa sen kerän saisi kulutettua tällaisiin pikku töihin. Kämmekkäät olivat muuten KYH 13#.

Viimeisenä vielä KUKKAro (taas). Näitä on blogissani jo nähty mutta päätin esitellä kaikki KYH työt niin joutaa tämäkin mukaan. On ollut ihana lukea palautetta näistä minun kukkaroista. Palautteet ovat lämmittäneet mieltäni todella paljon! Kiitos kaikille! Muutamat ovat pyytäneet kukkaron ohjetta ja kirjoittelen sen kyllä jossain vaiheessa ylös kun maltan sekä virkata että kirjoittaa samaan aikaan ;) Tässä kukkarossa kukkakuvio on vain toisella puolella. Ja tämähän oli KYH 23#.


Tällä hetkellä tekeillä arvontavoitot Drucillalle ja Lilalle mutta niistä ei passaa enempää kertoilla ;)  pääsevät ensi viikolla sitten postin matkaan.

Viikonlopun jatkoja kaikille!