keskiviikko 31. elokuuta 2011

Tautiarpajaiset ja kissan pingottama revontuli

Meidän perhe voitti nähtävästi jotkin pöpöarpajaiset viikonloppuna kun samaan syssyyn osui joku vatsapöpö ja flunssa. Eri ihmisille tosin, onneksi. Minä voitin flunssan joka jatkaa sitkeästi edelleen... Ehdin kuitenkin tikutella muutaman jutun valmiiksi sairastelun lomassa.

Tämä revontulihuivi matkasi ystävälleni erään kauniin mekon seuraksi. Lankana tuttu aade löng ja menekki 200g. Valmiina tämä näytti aivan valtavalta vaikka ihan tutulla turvallisella ohjeella tämäkin valmistui. Olisiko kokoon vaikuttanut ystäväni pyyntö tehdä tästä kunnon kokoinen?:) vai olenko kutistunut? taitaa olla tämän vuoden kuudes revontuleni ja ehdottomasti kaikkein lähimpänä minun lempivärejäni.

Laitoin tämän maanantai-iltana olohuoneen mattoon pingottumaan jotta aamulla olisi kuiva. Aamulla puolet huivista oli kauniisti pingottunut ja toinen puoli epämääräisessä mytyssä nuppineulat ympäri mattoa. Rontti Roikale oli nähtävästi viettänyt yönsä huivin päällä. Mielestäni vähän turhan kaunis kissanpeti mutta onneksi suurempia vahinkoja ei ollut syntynyt ja selvisin uusinta pingotuksella.

Perusmonsterit ehdin vielä tämän kuun miinuksiin tekaisemaan. Lankana Regian sukkamonsterilanka ja menekki 30g. Kooltaan nämä taitavat olla n. 3-4v. Olen vähän vierastanut tätä sukkamonsterilankaa noiden värisävyjen takia mutta silti hamstrannut montaa eri väriä kun Menitasta sai halvalla ;) Lasten sukkiin menee kyllä tämäkin lanka ihan mukavasti. Tulee vähän eri näköisiä sukkia.

Lankasupistelut sujuivat vallan mainiosti tässä kuussa. Ensimmäinen kuukausi toukokuun jälkeen kun jäin miinuksille. Huimat 195g mutta onhan sekin jo jotain melkoisten plussakuukausien jälkeen.

Projekteja riittää syyskuullekin. Esimerkiksi 10kpl kukkaronkehyksiä odottaa afrikkalaisia kukkasiaan muotoutuakseen taas KUKKAroiksi :)

Hyvää viikon jatkoa kaikille!

perjantai 26. elokuuta 2011

Ihana paketti postilaatikossa

Arki on käynyt ihan työstä ja uudenlaiseen päivärytmiin opettelu on syönyt kaiken ajan surffailulta ja blogipäivityksiltä. Iltaisin ei jaksa kukkua enää samaan malliin kun aamuisin on herätys kuuden jälkeen ja jos päivällä täytyy valita tietokoneen tai neulomisen väliltä, niin neulominen voittaa aina! :) Mutta jospa nyt ehtisin vähän kirjoittaa kun olen hereillä jo puoli kuusi ;) jaa miksi olen? noh. olen arkena yrittänyt herätä kuuden jälkeen jotta ehtisin juomaan rauhassa aamukahvit ennenkuin lapsia täytyy alkaa herättelemään. Meidän kuopus on kuitenkin päättänyt herätä aina 5-10min minun jälkeeni jottei mamman vaan tarvitse istua yksin sohvalla sen kahvikupin kanssa. Aikamoista uhrautuvaisuutta 1v:ltä! :)  Ei ehkä joka aamu kuitenkaan mamman mieleen kun se aamuhetki olisi niiiin ihana. Eilen sitten otin ja siirsin kuopuksen sängyn siskon huoneeseen kokeeksi että jos se rauhoittaisi unta eikä meidän aikuisten herätyskellot ja aamutouhut herättäisi pientä. Näköjään kuitenkin uni on aika kevyttä viiden jälkeen joten sain hypätä lasten huoneeseen moneen kertaan katsomaan todetakseni lasten nukkuvan rauhallisesti (!) vaikka ääniä kuuluukin. Joten jos nyt ottaisi sitten sen oman aikansa...

Puikot kilisevät minkä ehtivät mutta työt niin suuria etteivät valmistu kovin nopeasti. Yhden revontulen saan toivottavasti viikonlopun aikana valmiiksi jolloin se ehtii vielä tämän kuun lankasupisteluihin mukaan. Silloin olisikin ensimmäinen kuukausi jolloin lankaa on kulunut enemmän kuin olen ostanut! Mutta vielä ehtii ostaa, onhan tässä monta päivää aikaa :) Revontulen lankana oleva vironvilla taitaa valitettavasti olla jokin maanantaivyyhti koska solmuja tulee paljon ja liukuvärjäys ei värien kohdalla mene aina kovin kauniisti. Toivottavasti lopputulos olisi kuitenkin hyvä.


Sain ihanan paketin Lilalta viikko vai onko siitä jo kaksi aikaa? Ei kai nyt sentään! Onni suosi minua hänen bloginsa arvonnassa ja postilaatikosta löytyi tällaiset. Perhoskuvioinen käsityöpussi (ihanaa kangasta!) ja hauskat korvakorut joissa on lankakerä ja puikot :) Ihana paketti! Kiitos Lilalle kovasti! Käsityöpussukka pääsikin samantien "nukkukäsityön" säilytyspussiksi eli siellä kulkee käsityö jota lapsia nukuttaessa voi tehdä. Korviksista esikoiseni kysyi samantien että voiko hän joskus lainata niitä:)

Tällaisia kuulumisia täältä päin. Nyt on aamukahvit juotu ja kellokin jo yli kuusi! Tänä aamuna sai mamma oman hetkensä:)

tiistai 16. elokuuta 2011

Hameenhelmoja ja arkea

 Arki muuttui eilen kertaheitolla kun esikko aloitti eskarin. Kotiäiti etsi sunnuntai-iltana herätyskelloa jota ei ole tarvinnut melkein 1,5 vuoteen. Toistaiseksi olen kyllä herännyt reilusti ennen herätyskelloa aamuisin, olisikohan jotain jännitystä vielä ilmassa?:) Ihan mukavaa kyllä että esikolla toimintaa ja kavereita aamupäivisin. Kuopus tosin etsiskeli kotona koko eilisen aamupäivän siskoaan. Kulki siskon valokuva kädessä pitkin poikin ja vasta kun raahasi yöpaidan siskon sängystä olohuoneeseen, älysin että taitaa olla vähän ikävä...Onneksi on tuo kissa-mau seurana vielä :)

Lanesplitter hame valmistui eilen Novitan Purosta (Luumupuu). Lankaa kului 215g ja ohje oli todella helppo! Lanesplitterin ohje löytyy täältä http://www.knitty.com/ISSUEff10/PATTlanesplitter.php
Takana saumakohdassa nuo värit menivät turhan näkyvästi eri tavalla mutta huomasin vasta valmiissa työssä enkä jaksanut alkaa purkaa koska muuten hame on ihana. Eipä sitä itse takapuoltaan näe ;)

Tätä hametta katselin jo viime keväänä kun näin pari valmista neulomossa ja tästä tuli heti "pakko-tehdä" juttu. Puro oli vain sen verran lämmintä ja paksua lankaa että piti säästää syksyyn. Olikin elokuun ensimmäinen valmistunut työ. Aika hiljaista on ollut ja tekeleet sen verran suuritöisiä etteivät ihan heti valmistu.





Nyt puikoilla yllätystä pienelle ihmiselle joten siitä ei sen kummempia juttuja vielä :)

maanantai 8. elokuuta 2011

Tekstiilikaksoset

Nyt on ompelukoneen ja saumurin kanssa tehty tuttavuutta ja ihan hyvinhän se sujui vaikka itse sanonkin. Jonkinlainen ompelukärpänen puraisi ja nyt olisikin ihana ommella vaikka mitä. Aikaa se tosin vaatii enemmän kuin neulominen kun ihan pieneen vapaahetkeen ei voi kankaita levittää lattialle samalla tavalla kuin ehtii neulomaan muutaman kerroksen ohimennen.

Tässä siis pitkästä aikaa jotain ommeltua. Ihan käyttökelpoisia näistä tuli. Kankaat paikallisesta kangaskaupasta ja ohjeet Ottobren lastenvaatelehdistä. Molemmat paidat olivat 6/2008. Koot 128cm ja 86cm. Ison tytön legginsit olivat uusimmasta lehdestä eli 2/2011 ja pikkuneidin housut 2/2002. Olivat hyviä peruskaavoja joilla ompelee useammatkin lasten legginsit ja paidat.

Puikoilla tällä hetkellä pinaattitunika, lanesplitter-hame ja yhdet siksak-sukat. Edistyvät pikkuhiljaa...

Flunssaa jatketaan yöllä yskien ja päivällä niistellen mutta jospa tämä tästä ohi menisi...

perjantai 5. elokuuta 2011

Flunssaa pukkaa

Meitin perhe aloitti sitten syksyn sairastumalla kunnon räkätautiin. Ensin minä aivastelin n. sata kertaa päivän aikana jota olen jatkanut koko viikon, sitten sairastui esikko, ja lisäsi taudin kuvaan vielä kuumeen ja viime yönä oli kuopuksen vuoro. Toivottavasti mies säästyy taudilta ja riittäisi kun me kolme yskitään ja aivastellaan. Jos jotain positiivista taudista hakee niin onpahan tullut siivottua kaikenlaisia nurkkia ja kummallisia tavarakasoja joita meidän nurkkiin joku pinoaa...kukahan se on?

Ompelukone surisi alkuviikosta. Onnistuin ompelemaan paidat ja housut molemmille lapsille. Kivaa oli ja nyt onkin tullut tutkailtua nettikangaskauppoja sillä silmällä :) Kankaat ovat kyllä aika kalliita mutta toisaalta itsetehty on aina uniikki. Kuvia vaatteista tulee kunhan saan ne vielä viimeisteltyä. Eipä niistä puutu kuin kuminauhojen ompeleminen yhteen mutta jostain syystä se on jäänyt odottelemaan.

Neulominen ei oikein tunnu nyt luistavan. Pinaattitunikaa aloitin vironvillasta. Ihana malli ja ihana lanka (siis väri) mutta vaatii niin paljon keskittymistä ettei pysty neulomaan vähän kerrallaan joten edistyy hitaanlaisesti. Tuo Kyh taisi olla sen verran rankka rypistys että into on vähän kateissa mutta eiköhän se löydy kun päästään näistä sairastamisista ja jos vaikka tuota ompelemista harrastaisi vähän aikaa tässä välissä.

Näin se menee. Toivottelenpa hyvää viikonloppua kaikille!

Sweet blogs!


Sain Lankakeijulta tunnustuksen. Kiitos paljon!
Tunnustukseen kuuluu, että pitää kertoa seuraavat kolme asiaa:
Lempiväri: Punaisen eri sävyt, erityisesti pinkki ;)
Lempiruoka: Helpompi olisi varmasti inhokkiruoka. Hyvä pihvi maistuu aina.
Minne haluaisin matkustaa: Kovasti kotona viihtyvänä ei matkakohteita juuri ole toiveissa. Tallinna oli kaunis ja lankaakin sieltä saisi;)

Sitten vaikein tehtävä eli tämä tunnustus pitäisi jakaa eteenpäin. Luen monia blogeja, jotka ansaitsisivat tämän, mutta annan tämän nyt näille blogeille:
http://drucillanneulomukset.blogspot.com/
http://lilanluomukset.blogspot.com/
http://simpuransupinat.blogspot.com/
http://roinala.blogspot.com/
Näpertelijälle Neulomoon

tiistai 2. elokuuta 2011

Kesäyön hullutus loppuraportti





Kesäyön hullutuksissa oli kyse tempauksesta jossa aloitetaan 25 uutta käsityötä 1.6-25.6 ja tehdään ne loppuun heinäkuun loppuun mennessä. Minä onnistuin saamaan kaikki valmiiksi määräaikaan mennessä. Tunti jäi vielä viimeisestä illasta jäljelle ;) Hauskaa oli mutta taidan pysyä hetken erossa kaikenlaisista hullutteluista...:) Tässä vielä kollaasia kaikista töistä.




Jostain syystä kuvat eivät suostu tottelemaan minua täällä bloggerissa ja menevät miten sattuu mutta ovat kaikki nyt kuitenkin samalla sivulla...

1# Vaaleanpunainen tiskirätti Kiertin ekolangasta
2# Unisukat Drops Delightista
3# Lierihattu Kiertin ekolangasta
4# Huovutettu laukku vironvillasta
5# Pitsisukat Novitan Nallesta
6# Kellohelmainen tunika Novitan Puro Batikista
7# Revontuli huivi hiekanvärisestä vironvillasta
8# Pieni kukkaro sinisestä Novitan Cocoksesta
9# Tiskirätti Novitan keltaisesta Bambusta
10# Vihreä kukkaro Novitan Cocoksesta
11# Vauvan sukat Drops Fabelista
12# Meikinpoistolappuja 6kpl Novitan Alabamasta
13# Kämmekkäät kool-aid Nallesta
14# Sininen tiskirätti Kiertin ekolangasta
15# Hunajakennokassi Novitan Tennesseestä
16# Oranssi kesäkassi Novitan Tennesseestä ja Puro Batikista
17# Kämmekkäät Novita 7veljeksestä
18# Minikukkaro afrikkalainen kukka Novitan Tennesseestä ja Puro Batikista
19# Revontuli pinkki-lila Aade Löngistä
20# Sukat Dropsin Fabelista
21# Drops huivi Fabelista
22# Tiskirätti Kiertin ekolangasta
23# Kukkaro Novitan Tennesseestä ja Puro Batikista
24# Sateenkaarilapaset Novitan 7veljeksestä
25# Lapattimet Novitan Nallesta

Lopuksi vielä pientä numerotietoutta. Lankaa kului tähän projektiin 1720g joista projektiin ostettuja 615g, loput omista varastoista. Mutta ei pelkoa, lankavarasto ei ole pienentynyt grammaakaan :D.
 

maanantai 1. elokuuta 2011

Se on nyt loppu sit!

aNimittäin KYH2011. Ja valmista tuli! 25 työtä aloitettu ja lopetettu 1.6-31.7 välisenä aikana. Viimeinen työ valmistui eilen illalla klo.23.00 eli ajankäyttö oli suunniteltu täydellisesti! eikö vain?:) Tässä kuvat vielä viimeiseksi valmistuneista. Jonkinlaisen loppuraportin kyhään heti kun ehdin.


Ensimmäisenä KYH 25# eli taaperon lapattimet Novitan Nalle kukkakedosta ja vanhasta keltaisesta Nallesta. Langan menekki yhteensä 40g ja ohje omilta puikoilta. Nämä lapattimet ovat n.1,5vuotiaalle.


Kämmekkäät myös omalla ohjeella. Lankana Kool-aid värjätty Nalle. Näissä nuo värjäysraidat eivät näytä kovin kivoilta mutta saivat kelvata kun kerran tästä langasta aloitin tekemään. Lankaa kului 30g ja nämä olivat KYH 13#.


Tämä perushuivi on tehty Dropsin ohjeella Dropsin Fabelista. Ohjeen nro. 120-19. Sen verran muutin että keskellä olevia langankiertoja en neulonut nurjalla kiertäen jotta siihen syntyi reiät. Oli helpompi seurata keskikohtaa ja tuli samalla jotain pientä yksityiskohtaa. Aika perushuivi mutta ehkä tätä joskus voi käyttää. Lankaa kului 60g. Tämä oli KYH 21#





Tämä hunajakennokassi oli KYH 15#. Tarkoitus oli että kassista olisi tullut aikuiselle sopiva mutta ajanpuutteen takia ja koska taapero innostui lastaamaan tavaroita laukkuihin päätin tehdä hänelle ihan oman kassin :) Eli tästä tuli taaperokokoinen ;) Langanmenekki kuitenkin 60g ja lankana Novitan Tennessee. Ehkä joskus tulee tehtyä sitten itsellekin jotain näistä hunajakennoista. Olivat nopeita ja helppoja virkata. Ohje näihin löytyy Moda 2/2011 jos oikein muistan, täytyy vielä tarkistaa.











Unisukat Dropsin Delightista. Nämä olivat KYH2#. Aloitettu toisena ja lopetettu toiseksi viimeisenä :) Aika hankala lanka neuloa 2,75 puikoilla, sopii minusta paremmin esim. huiveihin mutta ihanan pehmeät sukat näistä tuli ja värit menevät kivasti, näistä voisi kokeilla tehdä ihan kunnon sukat joskus. Lankaa kului tasan yksi kerä eli 50g. Ohje taas omilta puikkosilta.

Tässä viimeiset KYHit eli KYH 11#. Nämä valmistuivat eilen illalla tasan klo. 23. Lankana Dropsin Fabel, silmukoita 48, reilun vuoden ikäiselle. Hyvin sopivat muumi pyjaman kanssa mutta juuri kävelemään oppineelle olivat kovin liukkaat laminaattilattialla joten laitetaan säästöön syksyä varten. Lankaa kului 25g ja tämäkin ohje omasta päästä.





Lopuksi vielä kuva viime viikon Tallinnan reissulta. Pitkästä aikaa pääsimme kahdestaan miehen kanssa reissuun ja ihanaa oli. Ensimmäistä kertaa pääsin itse myös käymään Sadamarketin lankakaupassa ja tuliaisina 1222g Aade Löng vironvillaa. Näistä on hyvä aloittaa syksyn kutimet. Tuosta punaisesta ainakin ajattelin pinaattitunikaa ja sateenkaaren värisestä huovutettuja juttuja. Saas nähdä. Nyt tuntuu että puikot saavat hetken levähtää ja alan tehdä tuttavuutta ompelukoneen ja saumurin kanssa. Se ei ole koskaan ollut minun bravuurini joten visiot mielessäni ja lopputulos saattavat poiketa kovastikin mutta ompeluksista lisää toisella kertaa.