maanantai 31. lokakuuta 2011

Vihdoinkin voin esitellä

vauvan setin joka on ollut jo parisen kuukautta valmiina. Tänään sain annettua setin ystävälleni ja onneksi mahtuvat vielä vauvalle päälle! Lankana tässä Dropsin Fabel (chocolate ja valkoinen) Menekitkin löytyvät kyllä jostain mutta nyt en ulkoa muista. Ohjeet ovat Garnstudion mallistosta vähän sovellettuina. Napit ovat Veicon puunappeja koirakuviolla. Taitaapa minulla olla jossain lähikuva niistäkin... no tässähän tämä. Aika söpöjä nuo koirat, vai mitä?

Neuloin tuossa viikonloppuna ystävälleni vielä sukat samaan pakettiin. Toisen sukan kärkikavennusta nousin tänä aamuna 5.30 tekemään ja kun sukat olivat valmiit huomasin niiden olevan aivan eriväriset! Noh, onneksi lanka itsessään on niin kirjavaa että ehkä nuo menettelevät. Noin saattaa käydä kun neuloo eri erän langoista ja taisi noissa olla vielä jokin muukin väriero. Lankana Dropsin Fabel näissäkin ja menekki 75g. Näissä on nyt 20cm varsi kun olen yrittänyt neuloa niin pitkät varret kun pystyy mutta edelleen jäi lankaa jäljelle joten varsi voisi olla vielä näitäkin pidempi. Pitäisi varmaan opetella neulomaan kärjestä alkaen niin voisi neuloa niin pitkät sukat kuin lankaa riittää.

Nyt onkin puikoilla vain pinaattitunika. Joskohan se kohta valmistuisi...Hyvää alkuviikkoa kaikille! Huomenna onkin jo marraskuu.

lauantai 29. lokakuuta 2011

Varpaille lämmikettä

Vihdoinkin ehdin istahtaa hetkeksi koneelle ja päivittämään blogiakin. Olemme viettäneet syyslomaa koko perheen voimin ja päivät ovat menneet aika haipakkaa. Olemme päässeet koko perheen voimin harrastamaan geokätköilyä ihan kunnolla ja viikon aikana löydettyjä kätköjä taitaa olla jo lähemmäs 30. Kätköily on meidän perheelle melko uusi harrastus  mutta on osoittautunut aivan mainioksi koko perheen puuhaksi! Se kun on ilmaista ja kätköjä on olemassa niin paljon etteivät heti kyllä lopu. Isompi lapsista tykkää "aarteista" joita purkeista välillä löytyy ja molemmat lapset ovat osoittautuneet tosi reippaiksi kulkijoiksi erilaisissa maastoissa. Minä tykkään erityisesti rauhallisista metsäkätköistä aurinkoisina syyspäivinä :) ja tietenkin siitä kun itsekin välillä löytää jotain ;)

Jotain olen ehtinyt neulomaankin. Ihastelin Neulomossa Virkkunan blogissa olevia huopatossuja jo pitkän aikaa. Nyt kun joulu ja isänpäivä ja muutkin merkkipäivät lähestyvät päätin kokeilla virkattuja huopatossuja Purosta. Tällaiset niistä tuli:

Lankana novitan Puro metsä. Lankaa näihin kului 185g ja sitten hieman vaaleanvihreää Hahtuvaista koristeisiin. tuli samalla todettua ettei neulahuovutus ainakaan yhdellä neulalla ole minun juttuni. Aika aikaavievää tikuttelua. Kokoa näillä on n.43 ja toivon että sopivat saajan jalkaan. minun 38 jaloissa näyttivät aika isoilta ja mies saikin toimia koesovittajana. Helpot ja nopeat tossut olivat tehdä. valmistuivat yhdessä päivässä! Pohjiin maalailin vielä liukuesteaineella kuvioita etteivät olisi niin liukkaat. Saas nähdä kun jossain vaiheessa pääsen nämä lahjaksi viemään. Ohej taisi olla Novitan kevät 2007 lehdestä ja vähän joutui soveltamaan kun siinä ei ollut riittävän isoa kokoa.


Nämä ovatkin sitten ihan perus päivänkakkarasukat Novitan kukkaketo langasta. Näissä ei taida olla mitään erikoista. Tai onpas. Kokeilin näihin tehdä sellaista kantapäätä jossa tavallisen vahvistetun kantapään oikeat silmukat neulotaan nurin. Tuli vähän erinäköistä. Lankaa näihin taisi kulua 80g. ja omiin jalkoihinhan nämä pääsivät.


 Tässä vielä viimeiseksi valmistuneet sukat Novitan uudesta sukkalehdestä. Malli taisi olla O, keskikuviosukat. Olivat yllättävän yksinkertaiset tehdä vaikka ensin ajattelin mallin olevan hankala. Näihin tuli opeteltua tekemään ranskalainen kantapää joka olikin mukavaa vaihtelua perinteiselle. Lankana näissä 7 veljeksen viininpunainen ja sitä kului 140g. Vähän ovat reilut minun jalkaani joten tiatavat mennä pukinkonttiin odottelemaan sopivaa saajaa. Joku kämmi kävi noissa kärkikavennuksissa. Ekaan sukkaan tuli todella kauniisti reikäkuvio loppuun saakka ja toisen sukan kärkikavennuksen tein viiteen kertaan eikä se vieläkään näytä samalta! :( Aika lähelle se nyt meni joten luovutin...

Tässä kuvassa näkyy kantapää paremmin.

Huovutettuja koruja olen kokeillut tehdä mutta niistä
lisää myöhemmin. Jostain syystä on todella vaikea
löytää hyvää nauhaa johon pallukat pujottaisi. ideoita
otetaan vastaan!

Nyt puikoilla pinaattitunika (jos sen vihdoin saisi valmiiksi) ja sukat Fabelista joiden täytyisi maanantaina olla valmiit. Joten paras painua sohvalle neulomaan!

Olen saanut kaksi uutta lukijaa viime kirjoituksen jälkeen! Tervetuloa! Olen kovin iloinen jokaisesta joka juttujani jaksaa lueskella!

torstai 27. lokakuuta 2011

Arvonta vinkkaus

Kurkatkaapa Lindan lanka terapia blogiin. Siellä on käynnissä arvonta joka päättyy 31.10. Sivulle pääsette tästä http://lindasknittingsite.blogspot.com/2011/10/lankaarvonta-31102011syy-blogin-1.html

Vähän myöhemmin tulossa kuvia erilaisista varpaiden lämmittimistä joita olen viime päivät väkerrellyt.

torstai 20. lokakuuta 2011

potutuspäivän saldo


Joinakin päivinä sitä vaan potuttaa...eikä kysymys ole tällä kertaa perunoista. Yleensä ne päivät ovat täysin turhia koska mitään ei potutukseltaan saa aikaiseksi mutta tällä kertaa jotain ihan muuta. Tänään on nimittäin valmistunut kaksi pipoa, 3 ruisleipää, kasa sämpylöitä ja 4l kattilallinen kaalipataa.

Ensimmäisenä oma piponi Cascade Yarns Heritage langasta. Langan ostin jo keväällä käsityömessuilta koska se tuntui pehmeältä enkä ollut koskaan neulonut siitä mitään. Ja on kyllä ihana lanka neuloa! Pelkkä sileä neulekin näyttää tosi tasaiselta vaikka välillä siitä tulee todella epätasaisen näköistä ainakin neljällä puikolla pipoa neuloessa. Malli tähän pipoon löytyy ullaneule.net 1/2011 ja on nimeltään Rakkaudella Sinun. Pipon on suunnitellut TiiQ. Lankaa tähän kului 50g. joten puolet jäi vielä jäljelle vaikka kämmekkäisiin...?  :)
Pipo on ihana vaikka minun päähäni ei tunnu mikään pipo sopivan
mutta sehän ei ole pipon vika ;)

Tämä toinen pipo on miehelle mustasta Kelosta. Ohjeena käytin
Novitan syksy 2008 lehden mallia peruspipo Mambosta (tupsulla)
Jostain syystä tästä tuli aika iso joten saapi nähdä josko joutuu
tekemään vielä uuden version...Lankaa kului 80g ja ensimmäinen työni
Kelosta tämä.

 Ja ne muut potutuspuuhat...Yksi ruisvuoka ja kaksi limppua, 4l kaalipataa joka on tosin vain minun herkkuani mutta pakastimeenhan tuosta saa ison satsin eikä tarvitse niin usein olla keittelemässä. Välipalaksi tuli vielä pyöräytettyä pari pellillistä sämpylöitä niin nyt on taas leipää. Tänä aamuna oli tarjolla vain jokseenkin kuivahtanutta ruisleipää, vettä satoi kaatamalla eikä innostanut lähteä lompsimaan kauppaan. Nyt on ruokaa ja kyllähän tuo itseleipominen on taloudellisempaakin ja tuore leipä maistuu aina! :)
Näin tänään. Huomenna taas uusi päivä!

keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Jambotakki ja hamsterikohtaus osa 2.

Tässä se nyt on. Jambotakki Novitan syksy 2010 lehdestä Novitan Jambolangasta. jostain syystä sain S kokoon kulumaan 30g enemmän lankaa kuin ohjeessa vaikka tiheys ja kaikki täsmäsivät mutta onneksi lankaa vielä löytyi lisää vaikka kampanjalanka olikin. Napit kävin eilen paikallisesta kangaskaupasta ostamassa, lankamalli unohtui kotiin ja oli aika vaikea nappeja valita mutta kyllähän nuo tuohon kelpaavat. Aika muhkea ja pehmeä takki on ja LÄMMIN! Aika isolta tosin näyttää minun päälläni kun olen tottunut tyköistuviin vaatteisiin mutta takkihan tuo onkin...:) Niin ja sitä lankaa kului siis yhteensä 830g. 10 puikoilla. Nopeasti valmistuvaa kyllä tuollainen paksu lanka ja isot puikot.






Napit näkyvät ehkä parhaiten tässä alakuvassa. Kissakin pakeni eilen illalla myrskyä sisätiloihin ja tietenkin pehmeän ja lämpimän takin päälle joten näyttää nelijalkaisellekin kelpaavan...saas nähdä miten tuo Jambo käyttäytyy käytössä. Tuleekohan siitä kauhean nyppyinen nopeasti kun on tuollaista huopuvaa lankaa?

Ja se hamsterikohtaus. Hain eilen kaksi (!) pakettia lähikaupasta. Novitalta tuli tilattua lankaa ihan jokunen kerä kun klubilaisille tarjottiin hyviä tarjouksia. Tässäpä ne sitten ovat. 2,1kg lankaa! Minun henk. koht. ennätykseni kyllä yhdelle kertaa :) Sukkia siis vääntämään, sukkalehden innoittamanahan nuo 7veikat tuli tilattua. Puroista huovutettuja juttuja pukinkonttiin, Tenneseet KUKKAroihin ja Kelosta lähti eilen illalla jo puikoille uusi pipo miehelle kun viime talvinen on kadonnut jonnekin kesän aikana. Tämän jälkeen on kyllä ihan turha Lankavaraston supistelijoissa juhlia mutta eiköhän nuokin tule jossain vaiheessa kulutettua...vuosien saatossa ;)

keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Äidin vapaailta

kuva: bandikauppa.fi

Eilen olikin mukava ilta. Jätin miehen ja lapset kotiin ja suuntasin parin ystäväni kanssa katsomaan Sami Hedbergin Kokovartalomies- showta. Kyllä oli hyvä ja nauraa sai niin että välillä tuntui että tikahtuuko nauruun vai saako jossain vaiheessa vedettyä vähän happea. Ihana arjen katkaisu jolla jaksaa taas pitkään. Suosittelen kovasti Hedbergin showta jos stand upista tykkää! Samoin lämppärinä toiminut Rudirock oli ihan huippu ja todella taitava!


Lila pyysi edellisen postauksen kommentissa kuvaa kännykkäkotelosta. Noh, voihan sen tähän laittaa vaikka kännykkäkoteloa siitä ei valitettavasti tullut. Tuo pesukonehuovutus kun on aikamoista onnenkauppaa ja tällä kertaa ei onni ollut myötä...eli ennen pesukonetta:

ja jälkeen...aika epämääräinen möhkäle joka huopui enemmän toiselta kuin toiselta puolelta. Joten projekti kännykkäkotelo on vähän vaiheessa vielä eikä Lilan kannata tästä vielä mitään vinkkiä ottaa ;)

Päivänkakkarasukat valmistuivat eilen mutta saavat odottaa vielä kuvausta jos vaikka saisi jotkut muutkin sukat samaan kuvaan. Tällä hetkellä puikoilla Novitan sukkalehdestä malli O-keskikuviosukat viininpunaisesta seiska veikasta. Jambo takista valmiina nyt taka- ja etukappaleet ja juuri loin silmukat hihalle. Lanka hupenee uhkaavasti ja saa nähdä riittääkö ohjeessa mainittu määrä...