maanantai 4. kesäkuuta 2012

Ekolaukku


Olen pitkään katsellut Sanna Vatasen ekolaukkua Novitan kevätlehdestä mutta sen tekeminen on viivästynyt koska sopivaa lankaa ei ole ollut omissa varastoissa. Viime viikolla sitten ostin neljä kerää khakin väristä Hankoa ja aloin virkkauspuuhiin. Tämä olikin tosi nopea virkata! Kunnes lanka loppui neulomisvaiheessa...ohjeen mukainen neljä kerää ei siis tähän riittänyt alkuunkaan! ja tietenkin olin ostanut kaupan neljä viimeistä kerää joten samaa erää oli enää mahdoton löytää mutta naapurikaupan Hanko sai kelvata. Lankaa tähän kului lopulta 450g. Renkaat ovat verhorankaita koska tuntuu ettei kukaan ole koskaan kuullutkaan talonmiehen avainrenkaista jotka ohjeessa mainittiin. Mistähän sellaisia sitten saa? Pohja tuli virkattua vähän huonosti yhteen, vähän harmittaa, eikä edes pohjaan laitettu tukipahvi oikein näytä sitä suoristavan mutta saa kelvata. Jos tällaisen joskus teen toisen niin tiedän mitä pitää tehdä eri tavalla.

Ja koska tämän nimi on ekolaukku niin vuoritin tämän miehen vanhalla paidalla. Sattui olemaan sopivan värinen ja rintataskuista sai sopivat pikkutaskut laukun sisälle. :) Tällaisiakin kuningasideoita sitä joskus saa, kun ajattelin etten viitsisi vartavasten ostaa mitään kangasta. Tarkoituksena oli ommella vetoketju jotta tavarat pysyisivät tallessa mutta vetoketjupaininjalka on tehnyt katoamistemput joten päädyin tuollaiseen magneettiin joka sekin kyllä on ihan näppärä ja helppo kiinnittää. Se ommellaan samalla tavalla kuin napit.
Tästä tuli kyllä loppujen lopuksi tosi kiva ja kaikkien lankasotkujen jälkeen tämän tekemiseen kului vain kolme päivää. Hanko lankana on melko paksua enkä tiedä tekisinkö tästä mitään vaatetta mutta laukusta se tekee tosi jämäkän. Ostin pari kerää vielä kokeillakseni tätä tiskirätteihin mutta niistä sitten myöhemmin lisää.

Ehkä kaikkein paras palaute tästä oli kun mieheni, joka ei muuten niin hirveästi näistä neulejutuistani perusta tai kommentoi, kehui tätä laukkua ja vuori-ideaa kovasti. :)

Laukku pääsi eilen jo käyttöön ja hyvin toimi. kunhan vielä vuoritan jämäkämmän pahvin pohjaan. Nykyinen karkasi paikaltaan samantien kun jotain laukusta etsin...


Tässä vielä kompromissipiirakkaa. Minun teki mieli raparperipiirakkaan mutta tiedän ettei muu perhe siitä niin välitä joten minulle raparperia (puolet piirakasta siis :D) ja muille mustikkaa.

Aurinkoista viikkoa kaikille!

7 kommenttia:

  1. Hieno laukku ja toi vuorihan on ihan oikeesti hyvä idea. Joskus sitä tulee nerokkaita ideoita mieleen ihan yllättäen.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Ladybug! Onneksi edes silloin tällöin tulee keksittyä jotain näppärää:)

    VastaaPoista
  3. Hehe, jag tänker också börja med en väska åt dottern med nästan identisk grön färg på utsidan! Den enda skillnaden är att man syr den här väskan; mönstret är gratis printat från Ottobres sidor och heter Pea Pod Linen Purse. Hemskt söt!
    Jag hittade tyget förra sommaren för ungefär 1 eller 2 € från en utförsäljningskorg i en liten tygaffär i Borgå. Insidan, fodret, kommer att bli av en gammal inte-så-fin ärtgrön gardin som i fick av en bekant för ett par år se'n. Det tyget verkar vara väldigt slitstarkt och är på köpet äkta retro från 70-talet, antar jag. =)

    PS 1: Din väska är jättefin! Insidan är faktiskt en riktig kungsidé! =D Jag gillar också idén med dom där gardinringarna.

    PS 2. här är en bild av "Pea Poden" (hoppas länken funkar): http://3.bp.blogspot.com/_zURKxj9hxHc/S6vttxBaw6I/AAAAAAAAH5U/B9wGMrA3mSg/s400/ScreenShot019.jpg

    - Eva-Maria S.

    VastaaPoista
  4. Tack Eva! Väskan är oxo jätte praktisk fast jag har ännu inte hunnit få paffen och hållas i bottnet...Sån där Pea Pod ser härlig ut! Måste riktigt titta nogrannare nån dag.

    VastaaPoista
  5. Juu, ohjeen mukainen lankamäärä ei riittänyt minullakaan vaan piti tilata lisää. Niitä avainlenkkejä saa rautakaupasta :)

    VastaaPoista
  6. Moi! Joskos tämä kommentin jättäminen nyt onnistuisi, edellinen hävisi jonnekkin??... Hieno laukku, vuori-idea oli loistava! Samaista ohjetta olen katsellut, mutta vielä se on tekemättä, joskos sen sitten joskus kerkiäisi toteuttamaan? Lämmintä kesää ja mukavia käsityöhetkiä sinulle! T: Näpertelijä

    VastaaPoista
  7. Awesome bag! Awesome pie too. I hope the family liked it as much as you did.

    VastaaPoista