lauantai 31. maaliskuuta 2012

Kirjoneuleliivi


Muoks! Neuleliivi löysi uuden ihanan kodin jossa sitä toivottavasti käytetään paljon :) Kiitos kaikille kommenteista.

Niin...sain eilen valmiiksi tämän kirjoneuleliivin Novitan kevät 2012 lehdestä. Ihan kaunis tästä tuli ja kiva, mutta jotenkin ei vain sovi minulle :( Lämminkin tämä varmasti olisi mutta joskus vain neuleen valmistuttua huomaa ettei se ole sitä mitä odotti. Lankana tässä on 7veljeksen purppura Raitalanka, vanha kirkas vihreä, oranssi ja ruskea. Koko on XS mutta minä olen normaalisti kokoa S/36. Novitan mitat ovat melko reiluja. Napit ovat Veicon puunapit. Joten jos joku tällaista kaipaa niin tarjouksen voi laittaa sähköpostiini lankahiirulainen@gmail.com
Toivon että tämä neuleliivi löytäisi jostain kodin jossa siitä tykättäisiin eikä joutuisi minun vaatekaapin kätköihin unholaan.

Muuten on elämässä tapahtunut yhtä ja toista... Joskus on vaikea ymmärtää kaikkia elämän tarkoituksia mutta jatkettava on ja iloittava pienistäkin asioista. Puikot kilkattaa ja Poppeliin tuli tehtyä 750g lohtulankatilaus viikolla joten sitä odotellessa. Olen kyllä ansainnut jokaisen gramman lohtua tuosta määrästä!

Tänään on ollut kaunis aurinkoinen päivä eikä sitä lumipyryä mitä alkuviikosta lupailtiin. Kävimme koko perheen voimin geokätköilemässä ja oli kyllä ihanaa samoilla koko perheen kesken rauhallisissa metsissä.

Krista laittoi minulle tunnustuksen. Kiitos siitä kovasti! Palaan siihen kun jaksan ajatella niitä 7 faktaa :)

Hyvää viikonloppua kaikille!

sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Koukuttavat salomoninsolmut

Monen päivän suunnittelun jälkeen ehdin istahtamaan päivittämään blogiani. Jotakin on valmistunut, kuvattu on auringonpaisteessa ja tänään olen jopa neulonut ulkona terassilla! Ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Aurinko lämmitti niin paljon että toppatakki on auttamattomasti jo liian kuuma joten täytyy kaivaa ohuempaa takkia jo esiin.

Syy blogihiljaisuuteen on kuun alussa aloittamani työt jotka toivat perheeseen uudenlaisen arjen. Samoin lukuisat flunssat joita meidän perhe tänä talvena on sairastanut on vienyt aikaa ja energiaa sekä blogilta että käsitöiltä. Toivon todella että flunssapöpöt alkaisivat vähitellen jo pysymään poissa. Tällaista talvea en muista aiemmin olleen jolloin jatkuvasti joku olisi ollut kipeä :(

 Mutta jotain on töiden ja sairastelujen lomassa myös valmistunut...
Ostin talvella kaksi kerää Novitan Polkulankaa ilman sen kummempaa suunnitelmaa. Toisesta neuloin tammikuisen arvonnan palkinnoksi lapaset. Ohuilla puikoilla Polun neulominen oli aika tuskaa ja muistutti kovasti Dropsin Delightia. Tulos on kaunis mutta neulominen melko kivinen tie. Tästä johtuen päätin lähestyä jatkossa Polkua jotenkin muuten. Uusimmassa Novitassa (kevät 2012) oli salomoninsolmuhuivi juuri Polku langasta ja sitä piti sitten kokeilla. Tähän huiviin kului 60g 3,5mm koukulla. Ja tekniikan opittuani tämä olikin tosi koukuttavaa. Nopeasti etenevää, helppoa ja hauskaa. Tästä tuli itselleni kaulaan kietaistava huivi ja onkin tosi pehmeä ja lämmin näin keväällä! 

Koska huivin virkkaus oli niin hauskaa, päätin tehdä Polku paprikasta jota jäi 60g jäljelle arvontavoittolapasista toisen samanlaisen huivin. Eli ohje, koukku ja tekniikka sama. Tätä huivia virkkasin niin pitkälle kuin lankaa riitti ja samankokoinenhan siitä tuli kuin tuosta ylläolevastakin.

Tässä alemmassa kuvassa näkyy vielä mallikuvio ja langan värien vaihtelu. Meidän lumihanget alkavat olla melko muhkurasia jo niin tasaista kuvauspaikkaa ei löytynyt millään mutta sainpas edes jotain talvikuvia aikaan :)
Loppujen lopuksi minä tykkään tästä Polkulangasta todella paljon. Se on saanut paljon kritiikkiä mutta huiveissa se on tosi kaunista ja pehmeää. Ja voisin kuvitella ostavani sitä vielä lisää joskus huiveja varten. Nämä nimittäin kuluttivat koko Polkuvarastoni sillä...
 Ylimmästä huivista jonka väri on muuten Punajuuri, jäi jäljelle 40g ja kolmiohuivien edetessä esikoinen alkoi toivomaan itselleen myös samantyylistä huivia/kaulaliinaa.

Koska tuo nelilehtinen salomoninsolmu oli jo kovin tuttu juttu, päätin tähän kokeilla kuusilehtistä salomoninsolmua. Ohjeen siihen löysin Kangasaitta sivuilta. Muutaman kerran kokeiltuani ja purettuani tekeleen, älysin miten tämä kuusilehtinen tehdään ja sen jälkeen sekin oli nopea ja helppo tehdä.
Näissä alakuvissa näkyy tuo kukkakuvio ehkä vähän paremmin.

Tällaisia salomonisolmuhuiveja voisi kyllä tehdä lisääkin,  mutta nyt taitaa olla aika kokeilla jotain muuta...kuten esimerkiksi perussukkaa jota pukkasi tänään kun istuin takapihan auringossa. Pyysin esikoista ottamaan kuvan todistusaineistoksi blogiin että tänään olen neulonut ensimmäistä kertaa ulkona ja kuvan nähtyäni huomasin jonkun toisenkin kaipaavan takavasemmalla pihalle :) En yleensä harrasta pääkuvia mutta tämä oli pakko laittaa.

Näitä aurinkoisia kevätpäiviä voi minun puolestani tulla rutkasti lisää, kiitos!