sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Mekkomoka


Eilen iski inspiraatio. Mielessä pyöri pitkin päivää farkkumekko. Yritin karistaa ajatusta mielestä tyyliin ei jaksa, joku toinen kerta, mutta...illalla kun lapsia olisi pitänyt laittaa nukkumaan kaivoin kankaat esiin. Valmista mallia tai ohjetta ei ole mutta olen piirtänyt joskus vapaalla kädellä valmiista mekosta kaavat. Niillä kaavoilla tein trikoomekon mutta kyllähän se farkkuunkin käy...sopiva vetoketjukin löytyi omista varastoista ihan sattumalta joten mitään ei tarvinnut ostaa ja visiokin oli edelleen vahvana päässä. 


Kangasta oli vähän niukanlaisesti jäljellä koska samasta kankaasta äíti ompeli uudet kankaat vanhoihin rattaisiin. Järkevällä asettelulla ja leikkaamalla ylä-ja alaosat erikseen niin saisin kyllä kankaan riittämään.  Itseeni tyytyväisenä aloitin innolla ompelun. Etukappaleet menivät hienosti ja takakappaleetkin kunnes...huomasin leikanneeni takakappaleen yläosan väärin kun olin joskus leikannut alavarat irti kaavasta. Yläosista puuttui siis osa... Sen verran kangasta oli vielä jäljellä että pystyin leikkaamaan uudet yläkappaleet. Ja taas jatkettiin innolla kunnes...huomasin leikanneeni kaksi samanlaista takakappaletta enkä peilikuvaa kuten olisi pitänyt. Voi #%<{}\^# kangastahan ei jäänyt yhtään yli kun korjasin ekan mokan. Ei auttanut kuin leikellä yläosat palasiksi ja yrittää ommella yhteen oikeanlaisiksi paloiksi. Tämän sain vielä korjattua ja jatkoin kunnes...olin leikannut myös takakappaleen helmaosan samanlaisiksi enkä peilikuviksi. Tässä vaiheessa oli paras pitää yön mittainen tauko...



Onneksi omissa kaavoissa ei juurikaan ollut hienouksia eikä levennyksiä joten käänsin toisen kappaleen ylösalaisin ja jatkoin. Saattaa olla että lankasuoruus kärsi mutta mitä sitten...tämän jälkeen sujuikin jo paremmin ja mekkokin valmistui. Päälle sovittaessani huomasin että siitähän tuli hieno ja ihan sopiva! Joten tästä ns. Ilmaisesta mekosta tulikin ihan huippu ja mitähän tästä opimme? Pikkuisen malttia kannattaa säästää vaikka inspiraatio viekin mennessään. 

lauantai 7. kesäkuuta 2014

Neulojasta kuoriutui pieni virkkaaja

En ole koskaan oikein tuntenut virkkausta omaksi alakseni ja kädetkin väsyvät siinä enemmän kuin neuloessa, mutta... Jostain iski innostus katsella Molla Millsin töitä (en tähän mennessä ole korvaani lotkauttanut vaikka hän on paljon ollut julkisuudessa) ja sitten laukut veivätkin jo mennessään. Minähän tarvitsen uuden kesäkassin ja sen jälkeen kännykkäkotelon ja pienemmän laukun ja ei mulla ole puuvillalankaa edes kotona kun en tykkää puuvillasta enkä virkkauksesta...niin, en tykännyt... Viikon päästä tilanne on tämä...
 Löysin kirjastosta HYLLYSTÄ uuden Molla Millsin virkkurikirjan ja siinähän niitä laukkuja oli. Kirjasta otin vähän inspiraatiota mutta mihinkään malliin ei ollut lankoja tarjolla joten aloitin omalla sovelluksella. Langaksi ostin 400g Novitan Hankoa ja mittoja mittailin kansiosta jonka tarvitsee kassiin mahtua. 5 koukku löytyi kotoa ja aloitussilmukoita oli 105. Mallikuvio on 6ks yhdellä värillä ja 1ks toisella. Jatkossa toinen luku pienenee ja toinen suurenee kunnes toinen väri on 6ks ja ensimmäinen 1ks. Huomasin äsken että jotain tämäntyylistä on ensimmäisessä Virkkurikirjassa josta olen nähnyt vain pieniä otteita netissä. Johonkin alitajuntaan oli siis tämä kuvio jäänyt muhimaan. 

 Kahvoja mietin pitkään. Olisin halunnut tukevat ja ehkä kankaiset mutta koska kotoa ei löytynyt niin virkkaamiseksi meni. Muutamaan kertaan sain aloittaa alusta koska langat olivat tässä vaiheessa jo niin lopussa etteivät meinanneet riittää kahteen kahvaan. Lopulta onnistui eikä näistä jäänyt yhtään lankaa jäljelle! Lopputulokseen olen hyvinkin tyytyväinen ja varmasti tulee käyttöön heti huomenna. Virkkauskin innostaa ja postin tuomassa paketissa onkin siihen tarkoitukseen materiaalia. Tilasin puoli kiloa Cataniaa koska Molla on käyttänyt sitä omissa töissään. Seuraavaksi ehkä kokeilen jotain optista kuosia. 

Ja näin unohtui ne paria kaipaavat sukat ja muut ufotukset joita aioin kesällä tehdä loppuun... Mutta minkäs tee, laukkuja ei voi koskaan olla liikaa :)