torstai 21. elokuuta 2014

Paita per päivä

Pitkästä aikaa.. Monta valmistunutta ja kuvattuakin on valmiina mutta bloggaaminen on ollut työn ja tuskan takana. Aloitetaan kuitenkin melkein tuoreimmista.

Hannan kangas ja sisustus nettikauppa lopettaa ja satuin hyville tarjouksille. Tuli tilattua viitisen metriä kankaita ajatuksena ommella itselle tunikoita. Viime viikonloppuna tulikin sitten urakoitua. Kaavat ovat Ottobre 5/2013 ja ihanan peruskaavat jotk sopivat minulle muokkaamatta. 
 Perjantaipaita valmistui Royal tuotteen kankaasta. Nimeä en millään enää muista. Onneksi sain tätä tilattua ennenkuin loppui! Ihana kangas! Oikein onnistunut tekele josta tuli heti lempipaita.

 Lauantaina ompelin paidan trikoosta josta olen aiemmin ommellut mekon. Tästäkin tykkään ihan hurjasti. Jotenkin tämä kangas on niin kaunis että voisin vain katsella tätä. Tämän ompelin samalla kaavalla kuin perjantaipaidankin.

 Sunnuntaipaidan kaava on samasta ottobre 5/2013 mutta raglanhihoilla. Tämä kangas on myös Hannan kankaasta. Tämä on joustofroteeta joten vähän erilainen mutta ihana ja käyttökelpoinen tämäkin. 

Tälle viikolle on siis väriä riittänyt. Olen vähän huono ostamaan itselleni uusia vaatteita mutta nyt kun minusta tuntuu että onnistun ompelemaan ihan käyttökelpoisia vaatteita niin ehkä minunkin nvaatevarastoni uusiutuu välillä. Nyt on vain noiden nettikangaskauppojen kanssa käynyt kuten aikoinaan lankakauppojen. Surffailen ja ihastelen...ja tilailen...on kuitenkin ihana oppia uusia asioita. Ompeleminen kun ei ole koskaan ollut minun bravuurini. 

Viimeiseksi vielä superäitipostaus. Lähestulkoon aina kun lapset pyytävät ompelmaan tms. Jotain tulee sanottua että juu mutta ei nyt. Viikolla iltapala aikaan esikoinen kysyi voisiko katsoa kankaita kun toivoisi uutta penaalia. Puolessa tunnissa ideasta oli kankaat valittu, vetoketju löydetty ja uusi penaali ommeltu. Ihan vuorin kanssa. Itsekin yllätyin. 


Näin. Nyt lapset nukkumaan jotta itse pääsee potemaan nuhaa vesiräkämuodossa. Johan iski..