lauantai 17. tammikuuta 2015

Peitto pehmeä

148-40 
 Tässähän tämä nyt olisi. Aika jännä että kun en ole tänä vuonna osallistunut ufojen tuhoamis tempaukseen niin käsityökorin keskeneräiset ovat alkaneet valmistumaan. 

Tämä peitto on Dropsin ohje 148-40. Aloitettu kyjy 2013 ja valmistui viime viikonloppuna eli suunnilleen 1,5 vuotta siihen meni. Mitat ovat 130cm x 180cm eli kyllä tämän alle mahtuu kääriytymään. Muistaakseni ostin enemmän lankaa kuin ohjeessa oli koska edellisestä peitosta tuli vähän turhan pieni. Lankana on Dropsin Big Delight ja Nepal ja lankaa kului ...

Olen yrittänyt metsästää Novitan uusia lankoja kaupoista mutta kovin hitaasti ilmestyvät tänä vuonna kauppaan. Lieneekö tarkoitus että ensin pitäisi saada entisiä ufoja valmiiksi? Muutaman seiska veikan raitalangan olen löytänyt mutta odottelen Nalle Taikan uusia värejä mutta niitä ei ole näkynyt. Olettekos muut jo löytäneet kevään lankoja?  

sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Pinkkiä ja punaista

 Päädyin tutkailemaan lankalaatikkoani sillä silmällä kun sain edellisen postauksen villatakin valmiiksi. Päälimmäisenä pötkötteli puolitoista sukkaa tätä ihanuutta josta tyhmänä heitin jo vyötteen pois enkä yhtään muista mitä tämä oli. Auttakaa jos tunnistatte. Ihanan väristä lankaa jota ostin pinkkinä ja vihreänä viime vuonna Menitasta. Puikot 2,5mm ja melkein koko kerä. Aloitin varpaista toiveena kuluttaa koko kerä ja pieni nöttönen sitä vain jäikin lopulta jäljelle kun en enää viitsinyt alkaa purkamaan resoreita uudelleen. Kivat sukat ihan vaan itselle. Värit eivät todellakaan ole edukseen mutten saanut aikaiseksi mennä ulos kuvaamaan. 

Sukista aasinsiltana kalentereihin. Nipi Taimitarhablogissa on tehnyt näin ihanan kalenterin (miksi ihmeessä tuo kuva pyrkii väärinpäin)
 Tämän saa Ostaa Ravelrysta tai vaihtoehtoisesti ottaa yhteyttä suoraan Nipiin mikäli Ravelry ei ole tuttu. Minä ajattelin aloittaa heti tammikuun sukista ja lankakin on jo valmiina. Helmikuun saatan hypätä yli koska ne muistuttavat liikaa minun muutaman vuoden takaisia surusukkiani jollaisia en sen yhden parin jälkeen ole tehnyt, saapa nähdä. Mutta tätä suosittelen mikäli olette vielä kalenteria vailla. Niin Ravelrysta tämä löytyy hakusanalla Sukkakalenteri 2015.

Ja vielä viimeinen valmistunut. Äiti totesi/vihjaisi että vanha pipo alkaa olla jo vähän kulahtanut. Kiitokseksi lasten mummolareissusta päätin neuloa uuden pipon. Malliksi valikoitui rinsessa josta en koskaan ole pipoa tehnyt ja langaksi kumma kyllä ikivanha 7veljestä jolle ei ole koskaan tuntunut olevan käyttöä. Tähän tilanteeseen se kuitenkin sopi kuin nakutettu. Kerästä oli vielä melko paljon jäljellä joten en kuvitellutkaan sen loppuvan kesken, mutta...eipä ihan riittänyt koko pipoon eikä samanlaista tietenkään kotona ole...vaihtoehtolankoja mallailtuani päädyin neulomaan loppuosan 7veljeksen raitalangan purppuralla. Eihän tuo samaa ole mutta lähemmäs en pääse. Täytyy pipoa tarjota äidille kuitenkin, kaipa se kelpaisi edes koiralenkeille iltamyöhänä tai aamuvarhaisena. Kiva malli kuitenkin ja itselle muistiin että silmukoita 120 ( vähempikin olisi riittänyt) ja puikot 7veljestä.

Sen kummempaa viime vuoden muisteloa en aio teille tarjota koska lankavaraston kirjanpito jäi viime vuonna kesken samoin kuin valmiiden kirjaaminen ja varaston uudelleen laskenta vaatii sen verran monta tuntia että jätän sen sopivampaan ajankohtaan.

lauantai 3. tammikuuta 2015

Täyttä tunnetta

84vuotias mummoni on neulonut ja virkannut koko ikänsä. Lapsena yhteiset reissut Korialle Novitan silloiseen tehtaanmyymälään olivat ihan parhautta ja mummolta ja äidiltä se käsityökärpänenkin tarttui jo nuorena. Ikä painaa jo mummoa eivätkä kädetkään jaksa enää neuloa niin mummo on pari viime vuotta virkkaillut isoäidinneliöitä. Niiden mallikin on niin selkäytimessä ettei malliakaan tarvitse muistella sen enempään, sen kun virkkaa vaan. 

Näin syksyllä netissä kuvan isoäidinneliö villatakista ja siitä se ajatus sitten lähti... Minä en välitä isoäidinneliöitä virkata joten mummo virkkasi palat ja minä kokosin niistä villatakin itselleni. Sisätiloissa kuvat eivät ole yhtään edukseen mutta ulkona vihmova sade ei innosta ulkokuviinkaan. 
 Palat ovat 7 veljeksen raitaa jotka virkkasin vaaleanruskealla/harmaalla yhteen. Idea tuli netin kuvasta mitta siitä ei sen enempää ohjeeksi ollut joten loppu muokkaantui itsestään. Hihoja säädin ja purin neljään kertaan. Minä olen sen verran hoikkakätinen että hihat ovat aika väljät mutta monen kiilavirityksen jälkeen tuskaillessani mies totesi alkuperäisten olevan kuitenkin paremmat kuin minkäänlainen kiilasysteemi joten lopulta virkkasin kaikki palat takaisin ja kyllä se miekkonen taisi tälläkin kertaa olla oikeassa. 
 Napeiksi löytyi paikallisesta kangaskaupasta viimeiset kookosnapit eikä napinreikiäkään tarvinnut pähkäillä kun napit mahtuvat reijistä läpi. 

Tunnearvo on ehkä tämän neuleen kaikkein suurin arvo. Minun mummoni minulle tekemä <3