sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Takit tytöille

Toukokuu tuli, oli ja meni. Mukaan mahtui tunteiden koko kirjo ja sai pistää ajatuksetkin ihan uuteen kasaan. Tänään huokaan että onneksi huomenna on kesäkuu, uuden kuun mahdollisuudet. Jospa edes puolet stressistäkin jäisi toukokuun puolelle. 


Ompelukone on surissut ja valmista on tullut. Uutta olen oppinut ja iloinnut tuotoksistani. 
 Huono kuva kun mustaa aamuhämärässä kuvasi. Tytär tarvitsi harrastukseensa mustan verkkatakin. Ostin EKsta mustaa collegea jo syksyllä mutta nyt ehdin vasta ompelemaan. Kaavan piirsin jostan Ottobren raglanpaidasta ja muokkasin sen takiksi. Enpä älynnyt että kaula-aukosta tulee siten liian iso. Onneksi kauluksen resori auttoi vähän asiaa. Tämä ei ole mikään kaikkein onnistunein tekele mutta kovasti tämä on ollut käytössä joten eipä minulla valittamista.


Tämä onnistui jo paremmin kun otti huomioon edellisten takkien virheet. Kaava on sama kuin kuopuksen karvahupparissa taannoin. Nyt en muista mikä Ottobren lehti oli kyseessä mutta Brum brum oli mallin nimi. Kissakangas on joustofroteeta ja keltainen trikoota. Taskut ovat tässä samalla korkeudella (jee), hupussa on vuori ja vetoketjun kohdalla alavarat. Monta uutta asiaa minulle. Vetoketju oli liian lyhyt joten ensi kerralla kannattaa suosiolla ostaa 40cm vetska. 
 Kyllä tämäkin on kelvannut käyttöön vaikka joku tässä kuopusta tökkiikin. Minä tykkään tästä kuitenkin.

Muitakin on tullut ommeltua mutta niistä seuraavassa postauksessa.