maanantai 21. marraskuuta 2016

Luottomekko

Edellisessä postauksessa olleisiin boksereihin tarvittiin kuminauhaa ja sitä lähdin Eurokankaasta hakemaan. Samalla on aina kurkattava kangastarjonta vaikkei mitään suurempaa suunnitelmaa olekaan. 

 Tämä kangas pisti heti silmään ja hintakin oli edullinen. Materiaali on todella pehmeäpintaista trikoota. Pitkään pohdin ja pähkäilin kunnes päädyin ottamaan 1,20m tehdäkseni tuleviin kekkereihin mekon tai tunikan. Värit eivät toistu oikein kuvassa ja muutenkin oli tosi hankala kangas kuvata. 

 Malliksi valikoitui luottokaava Sk 2/2014. Olen tällä mallilla ommellut niin hihallista kuin hihatontakin mekkoa, samoin kuin yhden hippapaidan. Helppo mutta kaunis jossa vesiputouskaulus antaa oman erikoisuutensa.
 Aika kirjava mutta silti tykkään kuin hullu puurosta. Kehtaako tällä lähteä pikkujouluihin?


Miehekkäälle

Joskus havahtuu siihen että tuo kaikkein takas saa tosi harvoin mitään itsetehtyä. Ehkä ne rakkaudenosoitukset tulee osoitettua jollain muulla tavoin sitten. 

Muutamat tyttöjen ja omat alushousut olen ommellut ja ne kaipaavat vielä sitä täydellistä kaavaa jatkojalostukseen. Kangaskapina niminen nettikauppa tarjoaa miesten bokserikaavaa ilmaiseksi joten päätin kokeillaommella miehellekin omat bokserit. Vaatteita en miehekkäälle olekaan ommellut jos ei farkkujen lyhentämisiä lasketa. 

Joskus aikanaan minulla oli metri tuota pohojaalaiset kangasta joka oli possupussista tullut enkä tiennyt mitä siitä tekisin. Vuosien myötä siitä on tullut minulle kotihousut ja alushousut. Yllätyksekseni en löytänytkään ko. Kangasta varastoistani enää kuin pienen palan joten se pääsi paraatipaikalle ja loput harmaata Ek:n palalaarista. 
Näille ei ollut sen suurempia odotuksia ennen valmistumista sillä joskus kaavat eivät vain toimi. Tämä kaava oli kuitenkin helppo ja nopea ommella (jos olisi tajunnut laittaa saumavarat kaikkiin niihin tarkoitettuihin paikkoihin...) ja istuvuus oli ihan täydellinen. Näitä voi siis tehdä lisää! Näissä onnistuivat lahkeensuut hyvin kolme piste siksakilla mutta kuminauhan kiinnitystä täytyy vielä miettiä. Nyt ompelin siksakilla eikä tullut oikein nättiä ja mietin jos kokeilisi saumurilla seuraavan kerran? Ompelisi sauman vain sitten siististi alas. 

Nyt kuitenkin miehen villasukkavarasto oli huvennut lähes olemattomaksi niin oli pakko ryhtyä toimeen. Vielä kun mies näki varrettomat villasukat ja sanoi että nuohan voisi olla kiva niin tuli helppo nakki. Kuva ei anna sukille oikeutta kun ehtivät jo pari päivää jalassa oleilla ja räpsäusin nopeasti aamuhämärässä kuvan. Joka tapauksessa lankana Novitan farkunsinistä ja silmukoita 52. 
Jopas olikin tosi huono kuva. Mutta sukat olivat mieleiset ja sehän tässä on pääasia. 

Eilen tuli opittua jotain uuttakin käsitöiden saralta. Lapsen esiintymispuvusta irtosi vetoketjun vedin hetki ennen esitystä ja puku kiikutettiin minulle katsomoon. Ikinä en ole metriketjuun vedintä pujottanut enkä edes nähnyt ja kello kävi. Jonkun aikaa vedintä pyöriteltyäni hoksasin kuitenkin miten homma toimii ja sain puvun korjattua juuri ajoissa. Kädet kyllä tärisivät jännityksestä niin paljon ettei vetoketju meinannut pysyä käsissä mutta onnistuin ja lapsi sai pukunsa ja teki hienon suorituksen! Hyvät hermot lapsella ja ehkä vähän äidilläkin :)

lauantai 19. marraskuuta 2016

Kirjoneuletta käsiin

Pitkästä pitkästä aikaa. Syksy on mennyt ihmetellessä ruuhkavuosia. Kiirettä sinne ja tänne. Paljon antoisia hetkiä mutta myös turhan paljon stressiä. Onneksi juuri nyt tuntuu kevyemmältä ja olen päässyt taas kiinni sekä neulomiseen ja ompeluun. 

Totesin syksyn niska/hartia/selkäjumitusten ollessa pahimmillaan että kirjoneuleet eivät ole minua varten. Koska kuitenkin halusin jotain tehdä kokeilin mallia joka ei vaadi niin paljon kuvion tuijottelua. Malli löytyi talen Novita lehdestä sukkamallina mutta pienellä laskutoimituksella sain kuvion sopimaan 7 veljestä lapaseen. 
 Näistä tuli mukavan lämpimät kun lankoina oli 7 veljeksen valkoinen ja uusi 7 veljestä Polaris. 

Samassa lehdessä oli ihan oikea kirjoneulelapasten ohje ja niitä päätin kokeilla seuraavaksi. 
Näissäkin mallikuvion oppi hyvin ulkoa jolloin helpottivat kumartumista ohjeen yli. En ole tästä tähtikuviosta juurikaan perustanut mutta kaunis se kyllä on. Näissä lankana sama valkoinen 7 veljestä ja Polariksen toinen kirjava väri. Tällaisissa kirjoneuleissa tykkään tuollaisesta epäsäännöllisestä värin vaihtuvuudesta vaikken muuten siitä niin välitäkään. 

Novitalla on muuten verkkokaupassa tosi hyviä tarjouksia tänä viikonloppuna. Kävin niitä itse jo katselemassa. Verkkokauppaan pääsee tuosta sivun laidassa olevasta bannerista. 

Yritän elvyttää taas tätä bloggaamista. Olen tainnut luvata niin joka kirjoituksessa. Jostain syystä kiire vain tekee tästä välillä vaikeaa vaikka blogi kovasti mielessä onkin. Yritän myös löytää aikaa tuttujen blogien lukemiseen ja kommentointiin sekä uusien blogien löytämiseen. 

Mukavaa jos olet vielä täällä!