keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Pikku ihmisille


Neulominen on menny bloggaamisen edelle joten moni työ on jäänyt esittelemättä. Aloitetaan näistä helmikuussa valmistuneista. 

Ystäväni sai kesällä vauvan ja innolla aloitin neulomaan nuttua tytölle. Sitten tuli syksy, muut neuleet jne. Ja mallikuviokin oli yksinkertaisuudessaan tylsähkö. Joten ufo iski ja työnsin tämän laatikkoon muiden seuraksi. Sittenpä tapasin tämän ystäväni helmikuun alussa jolloin päätin että kun nuttu alkaa olla jo melkein liian pieni niin nyt neulon sen kiireellä valmiiksi kun olin jo ystävällekin syksyllä hehkuttanut että nuttua on tulossa. Muistutukseksi tulevaan ; älä mainosta keskeneräistä lahjaa lahjan saajalle! 

Tässä se nyt kuitenkin on valmiina. Puoli päivää harjoittelin ja purin tätä yksinkertaista mallikertaa koska olin muokannut alkuperäistä ohjetta enkä tietenkään kirjoittanut mitään ylös. 
 
Malli on Dropsilta ja lanka Fabelia. Kuvanlaatu surkea. Lankaa kului 175g tähän ja junasukkiin. Jakun koko taisi olla 62/68 ja kun vauvan koko alkoi olla 68cm niin kiirehän sitä tuli. Onneksi tämä oli kuulemma ihan sopiva! Huh! 
 Napit sopivat jakun väritykseen täydellisesti. Ovat viime kevään Karnaluks reissulta. Sinne mielisi kyllä uudelleen vaikkei lankaa nyt niin tarvitsisikaan. 

Settiin kuului siis myös sukat 
 Perinteiset junasukat. Jostain syystä minä en tykkää neuloa tätä mallia ollenkaan. Nähtävästi koska en tykkää neuloa nurjaa sukassa pitkiä matkoja. Nämä ovat valmiina kuitenkin niin kauniit että työ mukavuusalueen ulkopuolelta kannattaa silloin tällöin.

Tyttelin isoveikalle piti tietenkin olla myös jotain pientä...
 Lapaset vaaleansinisestä nallesta ja sukat joiden luulin valmistuvan Nalle Taikan jämistä mutta jämät olivat kyllä niin vähissä että ei niistä sukkia tullut. Sukat tein ensin ja sitten lapaset. 
 Passaavat onneksi hyvin yhteen ja sopivan kokoisetkin olivat. 

Tässä kuvaruuhkan ensimmäiset tuotokset. Lisäkertomuksia tulossa vielä pari ennenkuin maaliin pääsee. Ai niin unohtui vielä mainita että yksi ufo siis tuhottu kun jakku valmistui. Sen jälkeen on valmistunut vielä yksi ja yhden hameenalun purin kun ei enää innostanut. Virkattua mekkoa olen kokeillut jatkaa mutta virkkaamisesta ei kädet tykkää. Tarvitsisivat varmaan vähän harjoitusta. Harmi sillä mekko on ihana mutta ei valmistu ikinä jos voi virkata vain kerroksen kerrallaan...

4 kommenttia:

 1. Härliga kattknappar! Passar perfekt till koftan. Jag har nu en "lila period" på gång, så jag tycker att koftan & sockorna har en helt underbar färg. <3

  - Eva-Maria S

  VastaaPoista
 2. Ihania pikkuneuleita! Mullakin on bloggaaminen taas "vaiheessa", valmistakin olisi postattavaksi, mutta se kuvaaminen...

  VastaaPoista
 3. Mikä on tuo neuleen malli? Näin kaupassa pienellä pojalla samantapaisen ja siksi tänne blogiinkin eksyin. Mistähän ihmeestä löytäisin ohjeen? :)

  VastaaPoista