sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Pienelle

Otan riskin ja esittelen tämän ristiäislahjan jo nyt juhlien aamuna. Luulen että vauvan vanhemmilla on nyt aamulla muuta puuhaa kuin lukea blogiani. 

Ristiäislahjaksi tulee yleensä ostettua jotakin kultasepänliikkeestä. Tällä kertaa en toimi kummina joten ajattelin että lahja voisi olla jotain muuta. 
En ole vauvan vaatteita ommellut taannoin esiteltyä jumppista enempää sillä vauvanvaatteisiin tarvitsee NEPPAREITA. Nähtävästi kauhuni vauvanvaateompelua kohtaan juontaa juurensa aikaan jolloin odotin esikoistani ja ajattelin hänelle ommella vaatteita. Lainasin jopa äidin saumuria mutta jotain meni pieleen eikä yhdestäkään vaatteesta tullut käyttökelpoista. Bodyn kaula-aukosta tuli niin iso että se olisi valahtanut vyötärölle ja ne nepparit...

Tämän onnistuneemman ompeluharrastuksen aloitin kuopuksen ollessa n. Vuoden ikäinen joten en ole opetellut ompelemaan vauvanvaatteita. Jollekin toiselle ompeleminenkin on vielä aika haastavaa kun tuntuu että silloin saumat pitää olla suorat ja siistit, omissa ei ole niin väliä vaikka kaksoisneulakin tekisi välillä hyppytikkejä. 

 Joka tapauksessa näin Nappinjan Facebook sivulla kuvan näin ihanalla tekstillä tehdystä bodysta ja ajattelin että jospa sittenkin ompelisin. Nappinja toimitti kankaat vielä supernopeasti ni jäi vielä muutama päivä aikaa valmistautua henkisesti koitokseen. Housut ovat helppo juttu. Ottobren kaava Baggy Bottom 4/2015 lehdestä. Kaksi kappaletta surautetaan yhteen. Aika leveät housut lopputulemana ja lahkeetkin lyhyet mutta kuvassa näyttivät täyspitkiltä niin ehkäpä vauvoilla on vain lyhyet jalat :)

Mutta se yläosa...katselin bodyja ja ottobren lehdistä niitä löytyikin useampaa eri mallia. Neppareitakin olisi kotona...päädyin kuitenkin paitaan johon tulisi vain yksi neppari taakse. 
Paitakin on helppo mutta tuo takana oleva halkio...uutta minulle mutta ohjetta seuraamalla onnistui ihan hyvin. Ja kun nyt tarkkaan sitä ohjetta tavasin niin huomasin että nepparia ei tarvitakaan jos tekee lankasilmun (siis minkä silmun?) ja ompelee napin. Nappeja löytyy aina mutta silmua piti kysyä ensin äidiltä ja sitten vielä kuukkelilta. Mut nyt osaan sekin! Paidan kaava löytyi ottobre 4/2012 ja on nimeltään Mint. Vaatteiden koko on 68.

Ompeluhommissa ehkä parasta on se että aina oppii uuden tekniikan. Toivoisin kuitenkin rohkaistuvani ompeluissa samanlaiseksi kuin neulomisessa jossa mikään ohje ei tunnu mahdottomalta vaan se minkä haluan neuloa niin neulon. Ommellessa jää aika monta vaatetta vielä tekemättä ajatuksella en osaa. 

Saatuani ompelutyön valmiiksi palkitsin itseni Novitan uudella Raitalangalla. Mitään ei pitänyt ostaa mutta tämä uusi väri muistutti heti mummon räsymatoista. Ekalla kauppareissulla en lankaa ostanut mutta sen verran jäi vaivaamaan etten hetkeäkään harkinnut kun miekkonen illalla kysyi josko käytäisiin vielä kaupassa...
Aamuhämärässä ei näköjään värikkäämpää kuvaa saa mutta lankahyllyltä tätä löytyy. Muita uutuuksia en vielä bongannutkaan, onneksi. Novita myy tällä hetkellä verkkokaupassaan poistuvia lankoja alennuksella mikäli joku syksyn väri on jäänyt puuttumaan ;)

3 kommenttia:

  1. Onpa söpönen asu! Miten sulla riittää hermot tuollaisten pienten juttujen ompeluun??
    Raikkaan väristä lankaa, sulle on tulossa kivat sukat! Olen vielä malttanut jättää lankakerät kauppaan, katsotaan koska repeää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nää pienten vaatteet on kyllä nopeita ommella. Ainoa jännittävä on tietty ommella jonkun muun lapselle ni jäljen pitäis olla siistiä 😉

      Poista