sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Pikkuruisia

Sukuun syntyi jokunen aika sitten uusi pikkuruinen jäsen ja sain kunnian ommella pieniä 44cm vaatteita. Tiedossa oli jo ennen syntymäpäivää että pieniä vaatteita tarvitaan joten tilasin Jujunalta vauvanvaate kaavapaketin jossa koot alkoivat 44cm.
Kangasta löytyy kotoa vaikka kuinka ja paljon ja vaihtoehtoja löytyi varsinkin kun näin pieniin vaatteisiin ei tarvitse isoja paloja. 
Olen potenut nepparikammoa ja vältellyt vaatteita joihin sellaisia tarvitsisi mutta nyt ei ollut vaihtoehtoja. Tilasin Prymin nepparipihdit ja huomasin yllätyksekseni että eipä se ollutkaan niin vaikeaa!

Ainoa mikä oli vaikeaa oli neppareiden alle tulevien lappujen oikea muoto ja koko. Vasta kolmannella kerralla onnistui ja muutama ruma sana ja melkein itkukin pääsi. Kokeneemmilta sain vinkkejä että nepparit kannattaa pihtien jälkeen vielä painaa kärkipihdeillä joten nekin tuli nyt hankittua. 

Housut olivat huomattavasti helpommat ommella ja voi ihme miten pieniä vaatteita! Niin ihania! Kun nyt vaan olisi aikaa niin täytyisi ommella lisää. 

Jujunan kaavat ovat selkeitä ja ompeluohjeita seuraten onnistuu kyllä. Ainoa ongelma oli tuo kietaisubodyn neppareiden kiinnitys mutta jälkeenpäin löysin Jujunan blogiin jossa kuvalliset ohjeet bodyn ompeluun.

Kunhan vain olisi ompeluaikaa niin näitä voisi tehdä lisää vaikka suuressa 50cm koossa 😊

5 kommenttia:

  1. Täällä on taas valmistunut kaikkea ihanaa:)
    Todella kauniita pienokaisen asuja:)
    Meikäläiseltä ei kyllä onnistuisi näiden tekemien. Siinä ei riittäisi muutama "ruma sana", kun meikäläinen ryhtyisi näitä tekemään.
    Ihanaa kevättä sinulle, mukavien käsitöiden parissa! T: Satuli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Näitä tehdessä oivalsin taas että minkään uuden oppiminen ei ole mahdotonta jos vain haluaa.

      Poista
  2. Oi miten ihania♥ Ovat niin suloisen pieniä:) Taitava saa olla että tuollaisia pystyy loihtimaan! Mukavaa helmikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja mukavaa että olet löytänyt blogiini!

      Poista
  3. Ihania! Kyllä sinä ne nepparit vielä kesytät. Olen varma siitä. Ellet sitten jo onnistunut tässä projektissa kesyttämään niitä.

    VastaaPoista