perjantai 4. toukokuuta 2012

Likatahrat hus pois!

 Jos tällä setillä ei ala siivous maistumaan niin ei sitten millään! :) Olen kunnostautunut neulomaan tiskirättejä Dropsin Paris langasta jota tilasin viime kuussa Poppelista. Olen ollut vannoutunut Kiertin ekolangan ystävä tiskiräteissä mutta nyt kun sitä ei saa enää värillisenä niin päätin kokeilla perus puuvillalankaa. Ensi tuntuma on ainakin että Paris on paljon paksumpaa ja rätti pitää puristaa tosi tiukaksi ettei pöytä jää märäksi. Saa nähdä miten muuten sujuu. Kiertin ekolanka on ollut todella hyvää tiskirättilankaa sen takia että se on vähän karheaa jolloin lika lähtee pinnoilta hyvin. Turkoosi ja punainen rätti ovat ihan perusneuletta. Sininen on neulottu vinosti samalla tavalla kuin esim. Lanesplitter hame. Oranssiin ja vihreään tiskirättiin löysin ohjeen ravelrysta josta se on ilmaiseksi ladattavissa. Mallin nimi on Halloween Cat Dishcloth ja suunnittelija on Kelly Daniels. Ihana kissakuva! Näitä tulee varmasti tehtyä vielä lisää, minusta nämä ovat vaan niin söpöjä:)

Yläkuvassa suurin rätti on tarkoitettu lattiarätiksi. Lankana siinä niitä värillisiä Kiertin ekolankoja. Ajattelin neuloa siihen kaikki pikkukerät mutta lanka oli yllättävän riittoisaa ja raidoista tuli paljon isompia kuin luulin:) mutta aika keväisen värinen vai mitä olette mieltä? Lattiarättiin kului lankaa 70g ja tilastojen mukaan tuota ekolankaa pitäisi minulla olla vielä 350g jäljellä. Kyllä siitä vielä muutaman rätin tekaisee. On ne vaan niin hyviä!

Eilen tuli paikattua myös iso aukko sivistyksessäni. Sain mahdollisuuden käydä FORKin konsertissa. Minun on myönnettävä etten tiennyt yhtyeestä YHTÄÄN mitään ennen konserttia, ja yritin kuukkeloida vähän että edes jotakin tietäisin mutta yllätys oli melkoinen kun istuin penkkiin ja konsertti alkoi. Herran jestas miten taitavia muusikoita! Ja miten hyvä konsertti! Olin aivan myyty ja todella iloinen että lähdin konserttiin "sika säkissä". FORK on siis acappella yhtye joka laulaa rockmusiikkia acappellana. En taida osata oikein selittää mutta hienoa oli.

Että näin. Tänään taidan jättää siivoilut pikasiivouksen tasalle mutta huomenna pääsee lattiarätti tosi toimiin ;)
Hyvää viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Wow..! Hur hinner du göra allt det där?? Jag håller fortfarande på med babyfilten. =D Flickornas mössor är tjusiga och trasorna också, speciellt dom där med katten på!

  - Eva-Maria S.

  VastaaPoista
 2. Kyllä noilla räteillä siivous sujuu kuin tanssi, niin kauniin värikkäitä ovat:)Aurinkoista toukokuuta sinulle! T: Näpertelijä

  VastaaPoista
 3. Luulisi siivouksen noilla räteillä sujuvan!Minä en ole saanut ainuttakaan tiskirättiä aikaiseksi (vielä), olen vähän epäillyt niiden käytännöllisyyttä. Mutta ehkä pitää nyt kokeilla.

  VastaaPoista
 4. Eva: Hinner mycket när man gör bara små saker:) Nu håller jag på med en sommartunika och det ökar inte alls så snabbt...En filt skulle jag aldrig få till stånd! Tur att min mommo virkar åt våra flickor filtar just nu!

  Näpertelijä: Kiitos, kyllä niistä ainakin pirteän värisiä tuli, nyt vain pulmana että raaskiiko niitä käyttää;)

  Krista: Suosittelen kovasti kokeilemaan tiskirättejä! Meillä ei ole enää muita kuin itsetehtyjä tiskirättejä enkä ole saanut yhtäkään "haisemaan" kuten kaupan räteillä on tapana:)

  VastaaPoista