sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Sukkaa, tossua ja mekkoa


Tai ainakin kesäkeli :) Toukokuu tuntuu aina kovin kiireiseltä kuukaudelta. On paljon synttäreitä, kevätjuhlia ja muita tapahtumia. Kukkapenkeissäkin tulee vietettyä kovasti aikaa tutkaillen mitä sieltä tänä vuonna nousee ja vuohenputkia kitkien. Ne pirulaiset kun puskevat sitkeästi ylös vaikka kuinka kitkisi.

Jotain on kuitenkin tullut myös neulottua. Huhtikuussa tilasin Poppelista kasan Cotton Lightia tätä Dropsin mekkoa varten. Tämä on tehty koossa S ja vaikuttaa parin käyttökerran jälkeen venyvän melkoisesti. Toivottavasti pysyy kuitenkin muodossaan, tykkään tästä kovasti! Cotton Light oli uusi tuttavuus mutta puuvillalangaksi oli tosi mukavaa neulottavaa ja jälki tasaista! Yleensä puuvillalangasta minun neulomanani tulee epätasaisen näköistä (?) Lankaa tähän kului 430g joten ohjeessa olleesta 700g jäi jonkin verran jäljelle ja sille pitäisi keksiä vielä käyttöä.


Viime postauksessa lupasin otsikossa esitellä tossut mutta kuvat olivat jääneet kameraan ja unohtuivat sitten kokonaan. Tässä ne nyt ovat. Ohje on sama Dropsin kuin joku aika sitten esittelemissäni vaaleanpunaisissa tossuissa. Nämä ovat myös 7veljestä ja menivät äidilleni äitienpäivälahjaksi. Nämä ovat kyllä tosi mukavia virkattavia, ja nopeita. Seuraavat ovat jo tuloillaan kunhan jossain vaiheessa vain ehdin. Lankaa näihin kului n85g, ihan tarkkaan en enää muista.











Viimeisimpänä sitten vielä syntymäpäivälahjasukat enolle. Juhlapäivänä oli melkoinen helle joten villasukkien antaminen lahjaksi oli vähän hassua mutta kai se syksy ja kylmät ilmat jossain vaiheessa taas tulevat. Nämä ovat ruotosukat Novitan sukkalehdestä. Jonkinverran muokattuna tosin. Näissä on silmukoita 52 ja "ruoto" kulkee vain etupuolella. Lankana harmaameleerattua 7veljestä ja sini-harmaa raitaveikkaa. Yhteensä lankoja kului 140g. Ihan tyytyväinen olen näihinkin. Tosin yli 20 asteen lämmössä ei-ilmastoidussa autossa tahtoivat jädet hiota neuloessa vambupuikoista huolimatta. Veikkaan että 7 veljeksen paksuiset villasukat saavat nyt odottaa syksyä ja perehdyn johonkin vähän kesäisempään neulomukseen. Mitähän se voisi olla? Nyt on nimittäin puikot tyhjät enkä oikein tiedä mitä tekisin. Ne kesätossut kyllä mutta mitähän muuta...?

7 kommenttia:

  1. Ihana mekko ja muutkin näyttää kivoilta!

    Kauniita toukokuun loppupäiviä teille!

    VastaaPoista
  2. Tuosta mekosta tuli tosi nätti!

    VastaaPoista
  3. Kaunis mekko! Minä sain juuri Cotton Lightista jakun valmiiksi ja siitä tuli ihan kammottava =( En tykännyt langan neulomisesta ja valmis neule on jotenkin tosi lörppä. Mutta lanka oli vanhempaa tuotantoa, ehkä se on parantunut uudelleen lanseerauksen myötä =)

    VastaaPoista
  4. Tosi kaunis mekko, niin kauniit värit:)Kauniita ovat tekemäsi tossut ja sukatkin:) Mukavaa päivää sinulle! T: Näpertelijä

    VastaaPoista
  5. Svar på din sista fråga: sticka t.ex ett par triangel(sommar)scarfar åt flickorna. Jag håller just på med en åt R. Jag gör den med fyrklöver-mönstret (neliapila), som hon själv valde att ha. Det ser ut att bli väldigt sött och flickigt, och den är överraskande snabb att sticka också. =)

    - Eva-Maria S.

    VastaaPoista
  6. Pahoittelut etten ole ehtinyt vastaamaan kommentteihinne vaikka päivittäin olen niitä käynyt kurkkimassa. Kiitos teille kaikille ihanille!

    Linda: Kiitos kommentistasi! minäkin tykkään:)

    Simpura: Kiitos kovasti! Mukavaa kesäkuuta sinulle!

    Mertsu: Kiitos, sinä taisit tykätä samoista väreistä kuin minä silloin kun näitä mekkolankoja tilailin :)

    Krista: Minulla ei ole kokemusta tuota vanhemmasta Cotton Lightista mutta tästä uudemmasta tuli kyllä tosi tasainen ja ryhdikäs. Venyy kyllä mutta se luki jo ohjeessa että mitat olivat naftimmat koska valmis työ venähtää.

    Näpertelijä: Kiitos ihanasta kommentista! Mukavaa kesän alkua!

    Eva-Maria: Tack! En scarf skulle nog vara vacker åt flickorna oxo. Jag deltog i en summer mystery shawl som borde börja idag så få se vad det blir:)

    VastaaPoista