maanantai 22. helmikuuta 2016

Blogin lomapäivitys

Näyttää kovasti siltä että ehdin päivittämään blogia vain kun olen lomalla. Tai jaksan ja viitsin. Nytkin saan tehdä useamman päivityksen kun kaikkea ei viitsi rysäyttää samaan päivitykseen.

Joululahjakankaat pääsivät vihdoin työn alle kun varasin viime sunnuntaina itselleni pari tuntia ompeluaikaa. Ihan ei pari tuntia riittänyt mutta valmista tuli. 
Kaava on sovellus ottobren 5/2013 lehden raglanmekosta. Kangas ei riittänyt pitkiin hihoihin ja koska tykkään pitää neuletakkia mekon päällä talvella olivat lyhyet hihat ihan riittävät.
Esikoisen leikittyä kuvankäsittelyllä jäi jouluna ommellusta neuletakista jäljelle vain mustavalkokuva. Mutta idea selviää tästäkin.
Samalla kaavalla lyhyempänä versiona valmistui arkipaita ihanasta neulojakankaasta. Tätä kangasta kuolasin paapiilta silloin kun se tuli mutta en raaskinut ostaa. Nyt tätä sitten putkahti joululahjasta 1,5m! 

Kuopukselle samasta joululahjasta peruspaita ja esikoiselle tunika 
 Siitä tulikin tosi ihana ja tällä mallilla kuulemma saa tehdä lisääkin. Tämä harmaa sopi tosi hyvin vähän isommalle lapselle olematta kuitenkaan liian lapsellinen. 

Yhden mekon tein vielä samalla kaavalla kun tuo ensimmäinen mutta siitä ei ollutkaan kuvaa pädissä niin saakoon se oman postauksen kun tulee pesusta.

Nyt olisi sitten kalsareiden ja pikkareiden vuoro. Olen suunnitellut niiden ompelua jo niin pitkään että johan ne ovat kohta puoliksi tehdyt!2 kommenttia:

  1. Ihania vaatteita. Mallit tosi näppäriä ja voi nuo kankaat. Niin ihania ;-)

    VastaaPoista
  2. Ootpahan värkännyt kivoja ompeluksia! Eka mekko on superkiva.

    VastaaPoista