torstai 20. lokakuuta 2011

potutuspäivän saldo


Joinakin päivinä sitä vaan potuttaa...eikä kysymys ole tällä kertaa perunoista. Yleensä ne päivät ovat täysin turhia koska mitään ei potutukseltaan saa aikaiseksi mutta tällä kertaa jotain ihan muuta. Tänään on nimittäin valmistunut kaksi pipoa, 3 ruisleipää, kasa sämpylöitä ja 4l kattilallinen kaalipataa.

Ensimmäisenä oma piponi Cascade Yarns Heritage langasta. Langan ostin jo keväällä käsityömessuilta koska se tuntui pehmeältä enkä ollut koskaan neulonut siitä mitään. Ja on kyllä ihana lanka neuloa! Pelkkä sileä neulekin näyttää tosi tasaiselta vaikka välillä siitä tulee todella epätasaisen näköistä ainakin neljällä puikolla pipoa neuloessa. Malli tähän pipoon löytyy ullaneule.net 1/2011 ja on nimeltään Rakkaudella Sinun. Pipon on suunnitellut TiiQ. Lankaa tähän kului 50g. joten puolet jäi vielä jäljelle vaikka kämmekkäisiin...?  :)
Pipo on ihana vaikka minun päähäni ei tunnu mikään pipo sopivan
mutta sehän ei ole pipon vika ;)

Tämä toinen pipo on miehelle mustasta Kelosta. Ohjeena käytin
Novitan syksy 2008 lehden mallia peruspipo Mambosta (tupsulla)
Jostain syystä tästä tuli aika iso joten saapi nähdä josko joutuu
tekemään vielä uuden version...Lankaa kului 80g ja ensimmäinen työni
Kelosta tämä.

 Ja ne muut potutuspuuhat...Yksi ruisvuoka ja kaksi limppua, 4l kaalipataa joka on tosin vain minun herkkuani mutta pakastimeenhan tuosta saa ison satsin eikä tarvitse niin usein olla keittelemässä. Välipalaksi tuli vielä pyöräytettyä pari pellillistä sämpylöitä niin nyt on taas leipää. Tänä aamuna oli tarjolla vain jokseenkin kuivahtanutta ruisleipää, vettä satoi kaatamalla eikä innostanut lähteä lompsimaan kauppaan. Nyt on ruokaa ja kyllähän tuo itseleipominen on taloudellisempaakin ja tuore leipä maistuu aina! :)
Näin tänään. Huomenna taas uusi päivä!

6 kommenttia:

 1. Paljon olet saanut aikaiseksi! =O

  VastaaPoista
 2. Eksyin blogiisi ja kirjauduin lukijaksikin. Mahtava potutuspäivän saldo!

  VastaaPoista
 3. Sansui: Kiitos! Joinakin päivinä sitä vaan saa kaikkea "näkyvää" aikaiseksi. Toisinaan tuntuu että koko päivän puuhailee mutta missään se ei näy :)

  Helena: Kiitos ja tervetuloa lukijaksi! Täytyypä tulla vastavierailulle :)

  VastaaPoista
 4. Hienoja pipoja olet tehnyt ja nami mitä herkkuja,kyllä sinun potutus päivän saldo on ainakin upea! T: Näperetelijä

  VastaaPoista
 5. Näpertelijä: Kiitos, pipot ovet olleet jo testikäytössä eikä tuo Cascade onneksi kutita edes. Tuollaisia tehopotutuspäiviä voisi kyllä olla useamminkin, yleensä silloin ei vain saa mitään aikaan ja sitten potuttaa entistä enemmän.

  VastaaPoista
 6. Hieno pipo!
  Hienoa kokkausta ja leivontaa! Mä en tarvi enää reseptiä valkokastikkeen & perunoiden (eli lempiruokalajini) tekemiseen, mutta leipominen ei onnistu ikinä ilman reseptiä.

  VastaaPoista