sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Koukuttavat salomoninsolmut

Monen päivän suunnittelun jälkeen ehdin istahtamaan päivittämään blogiani. Jotakin on valmistunut, kuvattu on auringonpaisteessa ja tänään olen jopa neulonut ulkona terassilla! Ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Aurinko lämmitti niin paljon että toppatakki on auttamattomasti jo liian kuuma joten täytyy kaivaa ohuempaa takkia jo esiin.

Syy blogihiljaisuuteen on kuun alussa aloittamani työt jotka toivat perheeseen uudenlaisen arjen. Samoin lukuisat flunssat joita meidän perhe tänä talvena on sairastanut on vienyt aikaa ja energiaa sekä blogilta että käsitöiltä. Toivon todella että flunssapöpöt alkaisivat vähitellen jo pysymään poissa. Tällaista talvea en muista aiemmin olleen jolloin jatkuvasti joku olisi ollut kipeä :(

 Mutta jotain on töiden ja sairastelujen lomassa myös valmistunut...
Ostin talvella kaksi kerää Novitan Polkulankaa ilman sen kummempaa suunnitelmaa. Toisesta neuloin tammikuisen arvonnan palkinnoksi lapaset. Ohuilla puikoilla Polun neulominen oli aika tuskaa ja muistutti kovasti Dropsin Delightia. Tulos on kaunis mutta neulominen melko kivinen tie. Tästä johtuen päätin lähestyä jatkossa Polkua jotenkin muuten. Uusimmassa Novitassa (kevät 2012) oli salomoninsolmuhuivi juuri Polku langasta ja sitä piti sitten kokeilla. Tähän huiviin kului 60g 3,5mm koukulla. Ja tekniikan opittuani tämä olikin tosi koukuttavaa. Nopeasti etenevää, helppoa ja hauskaa. Tästä tuli itselleni kaulaan kietaistava huivi ja onkin tosi pehmeä ja lämmin näin keväällä! 

Koska huivin virkkaus oli niin hauskaa, päätin tehdä Polku paprikasta jota jäi 60g jäljelle arvontavoittolapasista toisen samanlaisen huivin. Eli ohje, koukku ja tekniikka sama. Tätä huivia virkkasin niin pitkälle kuin lankaa riitti ja samankokoinenhan siitä tuli kuin tuosta ylläolevastakin.

Tässä alemmassa kuvassa näkyy vielä mallikuvio ja langan värien vaihtelu. Meidän lumihanget alkavat olla melko muhkurasia jo niin tasaista kuvauspaikkaa ei löytynyt millään mutta sainpas edes jotain talvikuvia aikaan :)
Loppujen lopuksi minä tykkään tästä Polkulangasta todella paljon. Se on saanut paljon kritiikkiä mutta huiveissa se on tosi kaunista ja pehmeää. Ja voisin kuvitella ostavani sitä vielä lisää joskus huiveja varten. Nämä nimittäin kuluttivat koko Polkuvarastoni sillä...
 Ylimmästä huivista jonka väri on muuten Punajuuri, jäi jäljelle 40g ja kolmiohuivien edetessä esikoinen alkoi toivomaan itselleen myös samantyylistä huivia/kaulaliinaa.

Koska tuo nelilehtinen salomoninsolmu oli jo kovin tuttu juttu, päätin tähän kokeilla kuusilehtistä salomoninsolmua. Ohjeen siihen löysin Kangasaitta sivuilta. Muutaman kerran kokeiltuani ja purettuani tekeleen, älysin miten tämä kuusilehtinen tehdään ja sen jälkeen sekin oli nopea ja helppo tehdä.
Näissä alakuvissa näkyy tuo kukkakuvio ehkä vähän paremmin.

Tällaisia salomonisolmuhuiveja voisi kyllä tehdä lisääkin,  mutta nyt taitaa olla aika kokeilla jotain muuta...kuten esimerkiksi perussukkaa jota pukkasi tänään kun istuin takapihan auringossa. Pyysin esikoista ottamaan kuvan todistusaineistoksi blogiin että tänään olen neulonut ensimmäistä kertaa ulkona ja kuvan nähtyäni huomasin jonkun toisenkin kaipaavan takavasemmalla pihalle :) En yleensä harrasta pääkuvia mutta tämä oli pakko laittaa.

Näitä aurinkoisia kevätpäiviä voi minun puolestani tulla rutkasti lisää, kiitos!

9 kommenttia:

 1. Siellähän tosiaan on jo niin keväisen näköistä!!
  Onko salomoninsolmu tosiaan helppo tehdä? Kun tekisi mieli kokeilla, mutta minkälaisista langoista kyseisiä huiveja yleensä tehdään? En siis ole asiaan perehtynyt millään lailla :)

  Mukavaa kevään jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista Red Dragon! Salomoninsolmut olivat tosi helppoja! Venytettyjä silmukoita vain. Novitan sivuilla oli hyvät kuvat nelilehtiseen. Kuusilehtisen ohjeessa jouduin tavaamaan ja päättelemään itse melko pitkään ennenkuin tajusin. En ole sen kummemmin perehtynyt noihin huiveihin mutta polku sopi lankana tosi hyvin ja mohairista näytti olevan huiveja tehty. Kokeile ihmeessä!

  VastaaPoista
 3. Oi, että kuinka kauniita huiveja oletkaan aheroinut, värimaailma huiveissa on ihana,kauniisti tulee esille noissa solmuissa:)Hienoa, opettelit vielä tuon kuusiterälehtisenkin mallin, joka on kanssa erittäin kaunis:) Salomonit ovat kyllä koukuttavia ja mukavia tehdä, meikäkin teki niitä monta kun opin tekniikan:) Sama juttu odotan kanssa lumien sulamista ja lämpöisiä ilmoja, niin pääsee ulos touhuamaan, käsitöitäkin on ulkona mukava tehdä, ei ihme, että kisusikin hauluaa ulos:) Aurinkoista viikkoa sinulle! T: Näpertelijä

  VastaaPoista
 4. Så fina! Du är duktig, du. =D Jag håller just nu på med en (vår)mössa åt mig själv som ska ha en virkad kant i slutet och bara tanken på att man ska virka känns tillräckligt pirrigt: jag erkänner att jag är mer en stickare än virkare... :)

  - Eva-Maria S.

  VastaaPoista
 5. Näpertelijä: Kiitos kommentistasi, minä odotinkin juuri sinun kommenttia kun sinä niin kovasti näistä huiveista tulet mieleeni:) näitä tulee varmasti tehtyä lisää vielä kunhan ehtii.

  Eva-Maria: Tack! Jag är absolut också mera stickmänniska än virkmänniska. Men ibland är det roligt att virka också:)

  VastaaPoista
 6. Voi apua, olet jo korkannut terassineulontakauden! Minua ei kyllä saa ulos neulomaan ennen kuin on vähintään +15 astetta lämmintä. Sitä odotellessa ;)

  VastaaPoista
 7. Krista: Kiitos, mittari näytti tuossa terassilla +18 kun neuloin joten tarkeni ihan hyvin :) illalla kokeilin uudelleen mutta sormet jäätyi kun aurinko ei enää paistanut.

  VastaaPoista
 8. Ja tervetuloa uudeksi lukijakseni Krista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Blogissani on muuten sinulle jotain ;)

   Poista