torstai 23. helmikuuta 2012

Purotunika

Neulomossa kyseltiin erään purotunika ohjeen perään ja kysyjä sai muutamia ehdotuksia vastaukseksi. Minäkin niitä kuvia katsomaan ja me-lehdessä ollut Purotunika näytti niin ihanalta että oli "pakko-tehdä-tuo-nyt-heti". Linkki lehteen löytyy täältä http://epaperi.luovia.fi/d1ba3be9ae8b1d83897214c03f679257/ Lisää lankaa ei ollut tarkoitus ostaa joten kaivoin kaikki purokeräni esille ja niitä yhdistelemällä sain riittävästi lankaa kokoon. Tässä tunikassa siis käytetty yhteensä 280g puroa, aamuruskoa, pakkasyötä ja kajastusta (jos oikein muistan tuon vaalean nimen). Raitoja en tasannut mitenkään vaan jatkoin yhden kerän loputtua toisella. Matkan varrella toki sommittelin sitten eri purovärit kulkemaan tietyllä tapaa mutta muuten en suunnitellut. Ohjetta muokkasin kauluksen osalta koska en halunnut poolokaulusta ja ohjeessa kaulus näkyi niin huonosta etten edes tiennyt millainen siitä olis tullut. Lisäksi neuloin pyöröpuikoilla etu-ja takakappaleen samalla kertaa kainaloihin asti. Jossain vaiheessa olin kovin epäileväinen että tuleeko tästä mitään käyttökelpoista, koska sininen ei ole minun värini mutta lopputuloksesta tykkään kyllä itse tosi paljon. Mitä tykkäätte? Yritin jopa muistaa vähän paremman ryhdin kun viime kerran lanesplitter kuva näyttää ihan kamalalta ;)

Eilen tein reissun Menita Outletiin. Hieman pettyneenä katselin lähes tyhjiä Fabelin ja Drops Delightin hyllyjä. Dropsin sukka-ale oli syönyt ison osan väreistä niin eipä tullut hamstrattua kuin 350g fabelia ja 200g Cocosta jos vaikka kukkaroinnostus iskee jossain vaiheessa. Onneksi Fabeleitakin löytyy varastosta ihan mukavasti jo ennestään:) Ostin myös tupsukehikon josta etenkin esikoinen innostui kovasti. Kuopuskin innostui ja tämän innostuksen jälkeen meillä on enää kaksi ehjää kehikkoa :( naps vain ja oli vähän turhankin monta irto-osaa. Onneksi mies lupasi korjata rikkoontuneet kehikot ettei tarvitse lähteä ostamaan uutta kehikopakettia. Tosi näppärästi sillä kyllä nuo tupsut tekee! Itse syheröin kilon verran mini-ontelokudetta tuhansiin solmuihin kun kädet toimivat nopeammin kuin järki. Vyyhti olisi tietenkin pitänyt keriä kuten lankavyyhdit mutta minä iskin kasan vain lattialle, narut poikki ja kas jäljellä vain suuri sekasotku ja kiristyneet hermot...Tyhmästä päästä kärsii välillä ainakin neulomisaika jos ei muu...

13 kommenttia:

 1. on kaunis tunika! :) tuo vaalea kohta tuossa keskellä on kiva piristys :)

  VastaaPoista
 2. Oikein mukavan näköinen neule!

  VastaaPoista
 3. Kivan näköinen! Ostin just puroa tarjouksesta ja katselen ohjetta jonka tekisin. Tääkin täytyy laittaa korvan taa!

  VastaaPoista
 4. Kaunis tunika! Keskustan Menitaan oli tullut eilen Fabel- ja Delight-täydennyslasti, kävin hakemassa viimeksi puuttumaan jääneet värit. Ehkäpä Outlettiinkin ehtii vielä tulla täydennystä ennenkuin kuin ale loppuu?

  VastaaPoista
 5. Peikkotyttö: Kiitos, toivoin tuon vaalean kohdan osuvan suunnilleen vyötärön kohdalle ja onneksi se siihen tulikin.

  Santra: Kiitos kommentista! Lämmminkin tuntuu tunika olevan:)

  Helena: Kiitos! Minä tosiaan ohjetta muokkasin aika paljon vaikka alkuperäinen ohjekin oli tosi kaunis, ja todella helppotekoinen!

  Drucilla: Kiitos, minulla ei "onneksi" ole mahdollisuutta käydä uusintakierroksella Menitassa enää tässä kuussa, teki hyvää lankavaraston supisteluille ettei toivottuja värejä löytynyt ;)

  VastaaPoista
 6. Kaunis värikäs tunika! Purossa onkin melkein mahdoton laittaa raidat kohdalleen, ja toisaalta eihän niiden tarttekaan olla. Pitääpä käydä ohjetta katsastamassa.

  VastaaPoista
 7. Kivan näköinen tunika, itse tein juuri villapaidan purosta.

  VastaaPoista
 8. Vad fin den är, härliga färger!

  - Eva-Maria S.

  VastaaPoista
 9. Aivan mielettömän kaunis tunika, värit sopivat niin hienosti yhteen, eikä kyllä yhtään haittaa vaikka raidat eivät täsmäisikään,ne antavat siihen elävyyttä, lopputulos on onnistunut:) Aurinkoista kevättä sinulle! T: Näpertelijä

  VastaaPoista
 10. Neule-Kirppu: Kiitos kommentista! Välillä on myös ihan kiva tehdä sellaista jonka ei tarvitse olla niinn symmetristä ja tasaista:)

  Sansui: Kiitos! Puro on kyllä tosi lämmin, toivottavasti kestää käytössä edes jonkin verran.

  Eva-Maria: Tack! Den mörkblåa e int alls min färg men i små mängder går det. Jag har ju alltid allt bara rött :)

  Näpertelijä: Kiitos ihanasta kommentista! En ole ehtinyt kurkkaamaan blogiisi pitkään aikaan mutta käyn siellä pikimmiten. Olen virkannut viime päivinä salomoninsolmuhuivia ja sinä olet mielessäni koko ajan virkatessani kun blogistasi huiveja aikanaan ihailin :)

  VastaaPoista
 11. Ihanaa kuulla, että olet alkanut tekemään Salomoneja, ne kyllä tempaavat mukaansa, kun vauhtiin pääsee:)Itsekkin mietin yksi päivä, että tarttis tehdä niitä , näin kevään kunniaksi:) Nyt jään odottamaan kuinka kaunis huivi koukultasi tuleekaan:)Aurinkoista viikkoa sinulle! T:Näpertelijä

  VastaaPoista
 12. Moikka, tunikasi on kauneimpia Puro-töitä, joita olen nähnyt. Ihanasti kulkevat värit!

  VastaaPoista
 13. M.Orvokki: Kiitos ihanasta kommentistasi! Se lämmitti mieltäni pitkään! JA tervetuloa lukijakseni!

  VastaaPoista