maanantai 20. helmikuuta 2012

Haisuli sekametelisopassa

Vihdoin olemme paremmalla puolella sitkeästä flunssasta joka iski koko perheeseen. Toivottavasti olemme nyt sairastaneet tämän kevään pöpöt ja pysyisimme terveenä jatkossa.

Kuopus on saavuttanut eräänlaisen Muumi-iän ja Haisuli (Haasu) on tällä hetkellä kaikkein paras. Haisuleita ei kuitenkaan löydy ihan joka kaupan hyllyltä niin mammapa tekaisi sitten Eekalle oman Haasun. Lenkkivirkkauksella 7 veljeksestä valmistui tämä ukkeli melkoisen nopeasti ja nähtävästi lopputulos ihan hyvä koska tämä tunnistettiin Haasuksi ongelmitta. Muut muumit ovat meillä nykyään nimeltään Muumamamma, Muumaisi, Muumapeekko, Haasu, Myy, Kuukki (Tuutikki) ja Hattitatti (Hattivatti).

Lapsiin liittyen virkkasin eilen myös lastenhuoneen oveen ovistopparin. Tai mikähän tuo nyt sitten oikeasti olisi. Vanhan talon seinät kun elävät ihan omaa elämää vuodenaikojen mukaan niin ovet eivät millään tahdo pysyä raollaan ja oven kokonaan sulkeminen kolahtaa niin että lapsukaiset heräävät varmasti. Tähän asti oven väliin on taiteltu villasukka tai lapanen tai patalappu mutta tämä on kyllä ehkä esteettisesti kauniimpi kuin liiskattu villasukka. Vai mitä pidätte? Lankana vanha wool ja luonnonvalkoinen nalle. Afrikkalainen kukka molemmilla puolilla lappua ja välissä pylväin virkattu pyöreä lappu. Kovasti patalapun näköinen muttei kuitenkaan patalappu :)

Viimeisenä vielä kuva Lanesplitteristä jonka tein jo tammikuussa mutta kuvaan se pääsi vasta nyt. Lankana 7 veljeksen musta ja lila-purppura raitalanka. Lankaa kului yhteensä melko tarkkaan 300g, mustaa vähän enemmän kuin raitaa. Ryhti näköjään yhtä huono kun kaikissa muissakin kuvissa mutta hame on mieluinen:) Toivottavasti 7 veljestä kestäisi käyttöä vähän paremmin kuin Puro josta edellisen Lanesplitterin tein ja se on jo todella kurjan näköinen :(

Nyt ruuanlaittoon ja siivoamaan ja lumitöitäkin taitaa tänään saada tehdä, näyttäisi olevan ihan lumiukkokeli tänään!

7 kommenttia:

 1. Kiva Lanesplitter! Mulla on tämä(kin) vasta toteutettavien listalla. 7 Veikka voiskin olla varteen otettava lankavaihtoehto.

  VastaaPoista
 2. Kiva Haasu. :) Kerro sitten miten seiskaveikka toimii hameessa. Kivan näköinen malli!

  VastaaPoista
 3. Ihana Haisuli :) Aika sympaattisen näköinen!

  VastaaPoista
 4. Haasu är gullig! =D Och kjolen är ursnygg!

  - Eva-Maria S.

  VastaaPoista
 5. Ihana Haasu! Ja myös muut postauksen työt... Lapset on tilanneet Haisulia jo pitkä aika sitten ekan kerran (ja kun näkivät haisulikuvasi Neulomossa, muistutus tuli... ;), samoin lanesplitter ois sillä "pitäis tehdä" -listalla.

  VastaaPoista
 6. Voi jukra, Haasu on supersöpö:) Kaunis on tekemäsi ovistoppari ja hame on upea:) Aurinkoista kevään odotusta sinulle! T: Näpertelijä

  VastaaPoista
 7. Krista: Kiitos kommentista! Minä tykkään tuosta Lanesplitteristä ja on mukavan helppo neuloakin:)

  Mertsu: Kiitos! 7 veikka tuntuu olevan ihan hyvä lankavaihtoehto. kerran olen tuon hameen jo joutunut koneessa pesemään eikä mennyt miksikään eli paljon parempi kuin syksyllä tekemäni Puroversio. Sitä ei kehtaa enää edes julkisella paikalla pitää :(

  Anu: Kiitos! Haasu on ollut kovin tykätty unikaveri joten taisin onnistua:)

  Eva: Tack! Haasu blev nog helt kiva. Kjolen är jättelätt att sticka och varm att använda. Övar att använda kjol och inte bara farkkun:)

  Lankavakka: Kiitos! Lenkkivirkkauksella sai aika nopeasti Haasun tehtyä mutta lenkit eivät kyllä oikein tahdo pysyä menossa mukana, ehkä joku muu tapa olisi ollut parempi piikeille?

  Näpertelijä: Kiitos kommentista! Aurinkoista kevään odotusta myös sinulle!

  VastaaPoista