perjantai 12. heinäkuuta 2013

Once in a lifetime

Jotkut käsityöt ovat niitä jotka kyllä onnistuvat ja ovat ihan kivoja mutta niitä ei tee mieli tehdä toista kertaa. Kyjy10 eli Novitan Hangosta koukuttu suojapussi Ipad minille on juuri tällainen tekele. En ole ennen virkannut tunisialaisella virkkuukoukulla tai siis koukunnut mutta koska sellaisen Karnaluksista keväällä ostin oli aika jo kokeilla sitä. Puitteet olivat jo alussa vähän sinnepäin. Hanko lanka liian paksua 4mm koukulle mutta tulipahan tukevaa. Suojakotelon oli tarkoitus suojata Ipadia kesälomareissulla ja aloitin tietysti päivää ennen kun eihän siinä nyt kauaa mene...niin...tekele valmistui n. 1,5 tunnin matkan päästä kotoa paluumatkalla...eli seuraavaa reissua sitten ensi kesänä odotellessa. Tukevaa tuli ja peukalo anoi armoa jo siinä vaiheessa kun kotelo oli kolmasosa valmiista. Mutta tehty on ja käyttökelpoiseksi todettu. Vähän tuo Hanko lanka säiettyi liian pienellä koukulla mutta kun omaan käyttöön tuli niin en jaksanut välittää. Koukkuaminen oli muuten hauskaa puuhaa ja onkin jännä kokeilla koukuta seuraavaksi vaikka 7 veljestä. Mahtaa olla erilaista :) 
Lankaa tähän kului 120g ja mikä parasta, yhtään ei tarvinnut ostaa vaan kaikki löytyi omista varastoista. Pientä muotoilua tämä näköjään vielä tarvitsisi. Nappi on Virosta jostain pienestä ihanasta kaupasta jossa myytiin puunappeja ja muita käsitöitä. Nimeä en enää kyllä muista.

Reissusta on siis palattu. On mukava reissata mutta loppujen lopuksi kotiinpaluu taitaa olla kaikkein parasta. Lomaakin on vielä jäljellä niin mikäs tässä ollessa.

Tietääkös kukaan muuten mikä kukka tämä voisi olla? Kasvaa villinä meidän pihalla. Muina vuosina tässä on ollut vain pari kukkaa mutta tänä vuonna se on innostunut ja kukkii nyt monen kukkavarren verran.

6 kommenttia:

 1. Kukka on suopayrtti, vanhanajan perenna.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Santra tiedosta. Kiva saada tuolle nimi. Meillä o eräs toinnkin salaperäinen kukka mutta en ehtinyt kuvaamaan sitä kukkiessa joten täytyy yrittää ensi vuonna uudelleen.

  VastaaPoista
 3. Kerran elämässä työ kannatti, hieno suojakotelo tuli. Koukkuaminen onkin oiva idea tällaisiin, täytyypä laittaa mieleen.
  Viisastuin samalla suopayrtin nimellä, olen joskus etsinyt tuon kasvin nimeä.
  Ihania värjäystuloksia sait aikaan ja kaunis pitsihuivi edellisessä postauksessasi.
  Mukavaa loman jatkoa! Oma 10 lomapäivääni on vielä pitkällä edessäpäin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Tikutin! Kyllä tuosta ihan kelpo kotelo tuli. Niin paksu että saattaa "pädi" saattaa jopa säilyä ehjänä vaikka putoisikin lattialle. Ulkoinen kauneushan on vain pintaa :)

  VastaaPoista
 5. Tuon kukan nimi on ollut minullakin kateissa, taas opin jotain uutta. Koukkuaminen on muuten ihan kivaa. Tosin ohuehkosta langasta mielestäni kovin hidasta. Ja hyvää vaihtelua ehdottomasti perus virkkuulle.

  VastaaPoista
 6. Toivotaan, ettei pädille käy mitään. Hienoa, että sait kotelon tehtyä kuitenkin!

  VastaaPoista