perjantai 24. kesäkuuta 2011

Hyvää ja rauhallista Juhannusta!

Teille kaikille lukijoilleni! Toivottavasti säät sallivat grillauksen ja kokon polttamisen monella paikkakunnalla. Itse aion ainakin syödä mahan täyteen uusia perunoita PALJOLLA voita, ludiveetoa ja smetanasilliä. Mutta mitä on tuo salaperäinen ludiveeto? Kaikkien arvanneiden kesken arvotaan pieni palkinto. Arvailuaikaa 30.6 asti:)

8 kommenttia:

 1. Eikös se ole jotain perunamössöä, sipulia perunaa voita ja maitoa muussattuna. Muistelisin mummuni joskus puhuneen tuollaisesta ludiveetosta.

  Hyvää Juhannusta!

  VastaaPoista
 2. Meillä syötiin myös ludiveetaa! :) Tällä kertaa kermaviiliin tehtynä. Plus nuorta sipulia varsineen päivineen, (suolaa), sokeria ja etikkaa. Maistui hyvältä eilen ja tänään! :)

  VastaaPoista
 3. Oisko tuo jotakin kastikkeentapaista? Ei aavistustakaan, kunhan arvailen.
  t. Minttuliini neulomosta

  VastaaPoista
 4. Muilla näyttääkin tietoa olevan asian oikeasta laidasta... itse olisin arvaillut "kermasuolavettä". Siis sipulisilppua pehmitetään reilussa voissa kasarin pohjalla, mukaan maitoa tai kermaa ja kuumennuksen jälkeen rasakka suolaus. Siihen kun toppaa uusia peruja niin vot!

  VastaaPoista
 5. Jonkinlainen perunaruoka, perunoita, maitoa, sipulia sekoitettuna...en ole koskaan syönyt sitä, mutta kuullut siitä, kuulostaa hyvältä:) Aurinkoista alkavaa viikko ja kesää! T: Näpertelijä

  VastaaPoista
 6. Ei aavistustakaan:D Mutta veikkaisin siis noiden edellisten vastausten pohjalta jonkinlaiseksi perunakeitoksi/-velliksi:)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille vastauksista! Oli ihana lukea teidän erilaisia versioita ludiveetosta:) herkullisia varmasti kaikki! Onni suosi tällä kertaa Drucillaa! Paljon onnea!

  VastaaPoista
 8. Vai että sellaista ruokaa se ludiveeto on. Minä olisin veikannut jotain venäläistä ruokalajia, mutta tarkemman määrittelyn olisin jättänyt asiantuntevammille tahoille. Mutta nuo käsityöt ovat kauniita! Ja tuo Revontuli tuolla aiemmin on ihan mahtava!

  VastaaPoista