maanantai 6. helmikuuta 2012

Herkkutrio ja Annen kaipailua



Ihastuin tähän Novitan uuteen 7 veljeksen väriin heti kun sen viime kuussa näin. Jostain syystä minulle tulee tästä mieleen herkkutriojätski ja kerrankin päätin tehdä itselleni koko setin. Lapaset ja pipo ovatkin olleet jo käytössä mutta vintturahuivi valmistui tänään. Huivin ohjeen löysin neulomon extraideoista Minnaorvokin tekemänä. Ihanan helppo ja nopea malli. Lankaa koko settiin kului melkein 300g. Pieni nöttönen jäi pipon ja lapasten jälkeen mutta esikoinen on tainnut siitä jo neuloa itselleen. Huiviin käytin kokonaan yhden kerän jottei jäisi pientä kerää nurkkiin pyörimään. Pipo on ihan peruspipo, silmukoita muistaakseni n.105 ellen ihan väärin muista. Käytössä tuntuu venyvän joten silmukoita olisi voinut olla vähemmän. Neulos koko matkalta 3o, 2n, kavennukset aloitettu kun pipo oli 15cm korkea. Lapaset ovat omaa mallia. Silmukoita 44. Varsi neulottu ensin 2o, 1n jonka jälkeen joka 3krs. neulotaan oikeat silmukat "väärässä järjestyksessä". En tiedä onko se nimeltään valepalmikkoa vai mitä? kertokaa viisaammat!:) neljä palmikkoa jatkuu kämmenselän puolella koko lapasen mitan. Sädekavennus sormenpäissä. Peukalona näissä on minulle ihan uusi tuttavuus eli intialainen peukalokiila. Ystäväni Eva vinkkasi tällaisesta tavasta ja koska aina pitää kokeilla jotain uutta niin näiden ohjeen löysin Langanluonti blogista Kiitos selkeästä ohjeesta! Tykästyin kovasti tällaiseen peukalomalliin. En ole itseasiassa koskaan tehnyt peukalokiilaa ennen:)

Vielä pitäisi urakoida ja kuvata tammikuussa valmistuneet työt mutta joitain on hankala kuvata yksin eikä kuvausassistentteja ole ollut viime aikoina käden ulottuvilla. Ja monta uutta työtä muhii jo mielessä viime viikolla ilmestyneestä Novitasta, olipa siellä monta minun mieleistä mallia!

Viime kuun blogiarvonnan voittajaa Annea kaipailen edelleen. Laitatko minulle piakkoin yhteystietosi. Olen lähettänyt sinulle sähköpostia, huhuillut blogissasi ja omassa blogissani joten jos en tämän viikon aikana saa sinulta vastausta joudun valitettavasti suorittamaan uusinta arvonnan.

8 kommenttia:

  1. Anteeksi, en vissiin saanut sähköpostia, mutta laitan sinulle heti nyt postia. Terkuin: Anne

    VastaaPoista
  2. Ihanan setin olet kilkutellut, lanka tosiaankin muistuttaa triojäätelöä, nam:) Peukalokiila tuotti meikälle vaikeuksia,kunnes hokasin sen, olin opetellut tekemään aukkopeukalon, joka tuntui helpolta siihen verrattuna, pitääkin opetella tuon Intialaisen peukalon teko, kiitos linkistä:) Mukavan pirtsakkaa viikkoa sinulle! T: Näpertelijä

    VastaaPoista
  3. Upean värinen setti! Tuopa on kiva tapa neuloa peukalo, pitää joskus kokeilla:)

    VastaaPoista
  4. Peikkotyttö: Kiitos! Jostain syystä meillä syötiin eilen sitten myös herkkutrio jätskiä kun alkoi kummasti sellaista tekemään mieli:)

    Anne: Hyvä että huomasit viestini tätä kautta. Olen lähettänyt sinulle äsken s.postiviestiä takaisin, toivottavasti tulee tällä kertaa perille!

    Näpertelijä: Kiitos kommentistasi! Aurinkoista viikkoa sinullekin. Minäkin olen ennen tehnyt vain aukkopeukaloita mutta tästä tuli ehdoton suosikki!

    Neule-Kirppu: Kiitos! Minä tykkään myös tuosta setistä ja huivista tuli ihanan iso ja pehmeä! Suosittelen kokeilemaan tuota peukaloa. Lapasten neulominen oli paljon hauskempaa kun opetteli samalla jotain uutta:)

    VastaaPoista
  5. Hei! Otetaas vaihteeksi suomeksi tämä viesti. :) Hauska huomata, että sinäkin tykästyit tuohon "intialaiseen", minulle se on ehdoton peukalomallien ykkönen, sillä se on yksinkertaisesti niin hyvän tuntuinen päällä. Onpas tosiaan kauniit värit tuossa udessa 7-Veljestä langassa! Hienoja neulomuksia olet taas saanut aikaan! =)

    - Eva-Maria S.

    VastaaPoista
  6. Kiitos Eva kommentista! Juuri sinua mietin tässä että mitähän kivaa sinä olet neulonut viime aikoina? :)

    VastaaPoista