torstai 5. tammikuuta 2012

1kerä per sukka

Fabelia mainostetaan 1kerä per sukka mutta varresta aloitettuna on todella vaikea tietää kuinka pitkän varren voi neuloa jotta lanka sitten riittää. Tästä syystä minulle on kerääntynyt pieniä ja suuria Fabel nöttösiä jotka odottavat vielä jotain jämälankaideaa.
Nyt kun opettelin aloittamaan sukat kärjestä on myös langan kulutuksen arviooiminen paljon helpompaa. Samoin kuin kärjestä aloitetut tiimalasikantapäällä olevat sukat tuntuvat istuvan jalkaani vallan mainiosti.
Näitä siis aloitin jo ennen vuodenvaihdetta mutta 2,5mm puikoilla eteneminen on välillä tuskastuttavan hidasta...Tämä Fabel long print houkutteli minua neulomaan koko viime syksyn koska kerällä se näytti aivan ihanalta. Totuus oli kuitenkin toinen...kun kuvio alkoi muotoutua en enää tykännytkään langasta. Kovin oli harmaan ja ruskean sävyistä eikä ollenkaan niin punertavaa kuin olin kuvitellut. Nämä olivat jo matkalla lahjavaraston täytteeksi mutta nyt kun ovat valmiit ne sopivatkin hameen ja uusien nahkasaappaiden kanssa tosi hyvin yhteen joten jäävät kuitenkin omaan käyttöön. Ehkä sitä sitten täytyy omistaa myös yhdet hillityn väriset sukat. Jos olisin tiennyt että näistä sukista tulee NÄIN pitkät olisin lisännyt hieman silmukoita varteen. Ovat vähän kiristävät pohkeesta mutta en alkanut purkamaan enää vartta kun vihdoin olin päässyt loppuun saakka. Pysyvät ainakin jalassa :) Lankaa näihin kului n.95g. Pienet nöttöset jäi molemmista keristä joten pari senttiä pidemmät näistä olisi voinut vielä tehdä.

Näillä on nyt lankavarastonsupistelut aloitettu. Mitähän seuraavaksi? Pari huovutettua pipoa pitäisi tehdä ja kuopus kaipaa akuutisti lapasia joten mummolareissulle pakataan kassiin ainakin vironvillat ja ikivanhaa nalle coloria. Josko ehtisii mummolassa neulomaan :)

Blogi odottaa edelleen yhtä uutta jäsentä jotta arvonta käynnistyy. Arvontavoitto alkaa jo olemaan valmiiksi mietittynä joten hopi hopi! :)

Drucillalla on muuten arvonta jo käynnissä joten sinne mars osallistumaan! :)  http://drucillanneulomukset.blogspot.com/2012/01/arvonta.html  En valitettavasti osaa vielä tehdä mitään hienoa linkkiä mutta tuostakin sinne pääsee.

4 kommenttia:

 1. Hienot sukat. Minäkin tykkään aloittaa sukat kärjestä juuri sen takia, että silloin ei lanka lopu kesken.

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat:) Meikä jäi koukkuun näihin pitkävartisiinsukkiin, mutta en ole opetellut vielä noita "uusia" tekniikoita, kuulostaa kyllä niin houkuttelevalta,että pitää varmaankin kokeilla, niiden tekemistä:) Mukavaa neulomusviikonloppua sinulle! T: Näpertelijä

  VastaaPoista
 3. Lankakeiju: Kiitos! Ehkä kärjestä aloittaen saisi ne jämälankakerät vähän vähenemään kun on helpompi arvioida langanmenekkiä.

  Näpertelijä: Minä luulin että kärjestä aloittaminen on ihan liian vaikeaa mutta näköjään sitä osaa mitä tahansa jos uskaltautuu yrittämään:) Kokeile ihmeessä!

  VastaaPoista