perjantai 27. joulukuuta 2013

Henkistä hyvinvointia


Olen kärvistellyt käteni kanssa ja surkutellut kun ei tunnu paranevan. Lapsiperheessä on kohtuu vaikeaa olla käyttämättä kättä kun ei sitä palvelijaa ole tullut hankituksi. Sen verran alkoi jo mieli olla maassa että päätin että jos voin siivota/kokata/pyykätä niin voin kyllä vähän neuloa ja tiedättehän että kyllä muutamankin kerroksen neulominen vaan parantaa mielialaa ihan hurjasti! Tässä parin päivän saldo joten olen ollut hyvin maltillinen ja varovainen. Mutta on se vaan ihanaa. En toki halua että käsi kipeytyy entisestään kun nyt on ollut vähän parempi mutta viikkotolkulla kärvistely alkaa tuntumaan jo jossain muualla kuin kädessä...

Näihin lapasiin sain idean Retuperällään blogista ja päätin heti kokeilla. Kiitos Retu taas ihanasta lapasideasta. Retuperällään blogista löytyy usein ihania lapasmalleja ja muutenkin ihana blogi, suosittelen siis kurkkaamaan. Kyseessä siis kalanruotoa vaikkei minun lapasesta sitä oikein vielä hahmota.Jostain syystä superretro miellyttää tällä hetkellä, mahtaakohan tuoda jotain muistoja lapsuudesta? Nämä langat tarttuivat mukaan viimeksi Lentävän Lapasen neuletapaamisesta ja ovat kovasti huudelleet jo yli kuukauden haluavansa lapasiksi mutta neuletauon takia en oe toivetta voinut toteuttaa. Lanka on Maijaa ja jostain syystä muistelin etten tykkää ko. langasta ja olin päättänyt etten sitä enää ikinä osta mutta ihan tarkkaan en muista syytä tähän mielipiteeseen. Tämän verran neuloneena lanka tuntuu kyllä mukavalta mutta melko löyhäkierteiseltä että vieressä olevat Nallelangat vievät voiton kyllä tällä kertaa. Itselle muistiin että näissä on 48s. ja aika naftit tulevat minulle vaikka pienikätinen olenkin. 

Novita tarjoaa viikonlopun ajan lankatilaukset postikuluitta ja kovasti tilaaminen kiehtoisi vaikka toisaalta tarvetta ei mihinkään tällä hetkellä ole. Voisin ennemminkin sukeltaa inventoimaan omia lankavarastojani sillä tiedän niiden sisältävän monia unohtuneita ihanuuksia. Tämä on todennäköisesti vuoden viimeinen päivitys joten haluan kiittää kaikki ihania lukijoita, kommenttinne ilahduttavat aina kovasti vaikken aina syystä tai toisesta ehdi niihin vastaamaan, luen kuitenkin jokaisen kommentin. Yritän myös ensi vuonna kommentoida enemmän teidän blogejanne joita ahkerasti käyn lukemassa mutta harmittavan vähän kommentoimassa. Parannettavaa riittää siis myös ensi vuodelle. Hyvää ja onnellista uutta vuotta teille jokaiselle!

7 kommenttia:

 1. Kyllähän neulominen lääkkeeksi pitää olla sallittu, on se vaan niin tepsivää terapiaa :).
  Hyvää loppuvuotta ja myötätuulta vuodelle 2014!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tikutin. On ollut ihana huomata että käsi kestää pikkuneulomista. Oi miten hyvä mieli siitä tuleekaan! Hyvää uutta vuotta myös sinulle

  VastaaPoista
 3. Meillä myös viiden hengen talodessa tuota kodinhoidollista työtä piisaa. Minä palkitsen itseni aina esim. keittiön siivouksen jälkeen tai pyykkivuoren järjestelyn jälkeen muutamalla rivillä neulomusta. Niin ja kun lapset ovat menneet nukkumaan niin rentoudun tietysti puikkojen äärellä. Kyllä se ihan mielenhoidosta käy tuo harrastus. Ja joskus piisaa ihan vaan se kun hiplailee lankavuoria joita on kasattu muuttolaatikoihin makkarin nurkkaan :) Onneksi ukko ymmärtää kun itsellään on fetissi halonhakkuuseen ja klapipinojen kasaamiseen... Niin ja kiitokset sinulle blogini mainostamisesta. Muiden blogeja selaamallahan ne minunkin inspiraationi useimmiten syttyvät.

  VastaaPoista
 4. Hauskaa kuulla että muutkin käyttävät neulomista pakollisten kotitöiden jälkeen "palkintona " itselleen. Toimii minullakin. Harmi että kätesi hankaloittaa harrastustasi. Syksyn mittaan pelkäsin itsekin paukaloni kipeytymisen johtuvan virkkaamisesta. Pidin taukoa ja nyt peukku on parempi mutta toivon ettei syy ollut sittenkään virkkaaminen ;)

  VastaaPoista
 5. Hyviä palvelijoita on nykyään niin vaikea saada ;D Myötäelän täällä tuskaasi käden kanssa, on turhauttavaa kun ei pysty tarttumaan puikkoihin. Minullekin käsityöt ovat tapa rentoutua tai "idlata", lupa laskea kierroksia vauhdikkaan päivän jälkeen. Viime keväänä kun viimeksi käsi temppuili, käsityötauko alkoi rassata jo korvien väliä. Toivottavasti peukku paranee, tsemppiä!

  VastaaPoista
 6. Se on ärsyttävää, kun käsityöimmeisen käsi / kädet alkavat oikutella. Mutta onneksi vähän pystyit kuitenkin kutomaan.

  Lankarikasta ja Hyvää Uutta Vuotta 2014 !

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille ihanista kommenteista. Tjorvenin palvelusväkikommentti kirvoitti raikuvat naurut ja edelleen hymyilyttää :) näin se nykyaikana vaan menee. Käsi toimii mutta sen verran innostuin eilen että tänään taitaa olla lepopäivä. Tylsää! Mutta uusi vuosi ja parempaa kohti! Myös teille ihanaiset blogiystäväni!

  VastaaPoista