maanantai 28. huhtikuuta 2014

Sinisen sävyjä


Itse en niin sinisestä ihastu vaikka kaunis väri onkin. Nyt kuitenkin käväisi sinistä puikoilla kahtien sukkien verran. Tarkoituksena oli neuloa yli 80-v mummolleni sukat. Konkarineulojalle ei tietenkään voi neuloa vain perussukkaa vaan jotain kaunista sen pitää olla. Ensin aloitin näillä 
                                                                     
Ihana malli Novitan kevät 2008 lehdestä.Kyseisessä lehdessä on peräti kolme eri pitsineulemallia Nallen vahvuiselle langalle. Nykyään pitsisukkamalleja Nallelle on tosi vähän. Enimmäkseen paksuja kirjoneulesukkia jotka toisessa yhteydessä ovat nekin tarpeen. Nämä aloitin jämäkerästä ja eihän se lanka tietenkään riittänyt vaan lisää piti käydä ostamassa.. Sukat joutuivat muutaman päivän odottelemaan lisälankaa ja sillä välin totesin mallin olevan liian tiukka mummolle. Muistissa oli Novitan Sukkalehdestä pitsisukkamalli josta tuli ihan liian leveä minulle, siis mummolle sopiva malli. Nallelaatikosta sinistä Nalle Taikaa ja puikot vauhtiin. Tällaista syntyi siitä. 
 Ihan riittävästi tuo kuvio tulee esille kirjavassa langassakin. Lanka riitti juuri ja juuri joten isoa jämänöttöstä ei jäänyt jäljelle. Lankavaraston tilastot ovat jääneet tammikuun loppuun ja näillekin tuntuu ylivoimaiselta listata taulukkoon. Kumma juttu mutta olkoot, voihan sen ajan käyttää ennemmin neulomiseen. Kirjavat menevät siis mummolle mutta ylemmät pääsevät lahjavarastoon odottelemaan tarvetta. Minulla ei sellaista lahjavarastoa ole mutta olen aina haaveillut sellaisesta. Nämä sukat ovat pari numeroa liian isot minulle joten turha yrittää tunkea omaan sukkalaatikkoon. 

Nyt onkin puikoilla ihan jotain muuta väriä ja kuviota...

5 kommenttia: