lauantai 18. huhtikuuta 2015

Iso, ihana laukku

Olen tainnut jo aiemminkin mainita kaipaavani uutta laukkua mutten ole löytänyt sopivaa mallia. Eräs lehtimyyjä soitti pitkän työpäivän jälkeen ja heikkona hetkenä tilasin itselleni pätkän Suuri Käsityölehteä. Ensimmäinen lehti tuli nyt huhtikuussa ja kannessa koristeli minulle uusi laukku! Tuollaista marimekkotyylistä läppälaukkua olin vaihtoehtona pyöritellyt. Kotoa löytyisi vanhaa beessiä vakosamettia ja aion siitä jo laukun ommella mutta sitten päädyin Ikeaan jossa kankaiden metrihinnat ovat huokeat ja moni on niistä tehnyt jopa takkeja itselleen. Minä olen Ikean kankaita tähän asti ajatellut vain verhokankaina mutta aina oppii uutta. Laukulle ei tullut paljoa hintaa kun kangas maksoi n. 6€ ja vetoketju..hmm...jotain alle tuon. 

Innolla ompelemaan ja sujuikin ihan hyvin vaikka sovelsin sen verran että tein vuorin samasta kangkaasta. En halua saumoja sisäpuolelle näkyviin ja samalla vuori tukevoittaa laukkua. Missään kohtaa ei välähtänyt että kappaleet ovat aika isoja joten pieni yllätys laukun valmistuttua oli että ei tästä nyt ihan käsilaukkua tullut...mutta mainio työlaukku kyllä koska edelliseen laukkuun ei ole mahtunut a5 kokoista kalenteria ja vihkoa ja muita työjuttuja vaan aina on pitänyt olla erillinen kassi mukana. Tähän mahtuu ja vielä paljon muutakin. Jonkun pussukan tarvitsisin kyllä pikkutavaroille koska tämä laukku syö syövereihinsä aikamäärän tavaraa. Eilenkin etsin autonavaimia kuumeisesti todetakseni että nehän ovat siellä autohuollossa missä autokin, se tosin ei ollut laukun vika. 

Mutta kiva tuli ja tykkään itse kovasti tuosta kuosista. Tuosta tulisi kyllä kaunis kevättakkikin...
 Tavarat pysyvät tallessa vetoketjun ansiosta ja ilman kissaahan ei voi kuvia ottaa...
Sisäpuolikin näytti yllättävän siistiltä, kunnes katsoin tarkemmin...
Hupsistakeikkaa, mikäs tälle toiselle vetoketjupuoliskolle olikaan tapahtunut...ratkojan ja pienen aivojumpan avulla tämäkin onneksi korjaantui. 

Hihnankin totesin olevan liian pitkä kun kukapa sitä nyt etukäteen mittailisi. Sen sai onneksi lyhennettyä taittamalla sopivan mittaisen pätkän kaksinkerroin ja ompelemalla sen kiinni. Tuli samalla vahvike olkapäälle :) 

Hauskaa ja näppärää mutta se uusi käsilaukku puuttuu kyllä edelleen...

4 kommenttia:

  1. Makee laukku!Mäkin olen keräillyt kassien kaavoja talteen, vaikken osaa edes vetoketjua ommella :-D Ja huomenna ajattelin piipahtaa iikkeassa. Hmmmh... Mitenhän tässä oikein käu.

    VastaaPoista
  2. Miun Maun: Vetoketjun ompelua ei kannata pelätä. Voin rohkaista, että sujuu 5. luokkalaisilta pojiltakin, jotka eivät siis välttämättä ole ollenkaan harjaantuneita ompelijoita. Kannattaa aloittaa penaalista, tyynystä tms. jossa harjoittelee vetoketjun kiinnitystä. Kun ketjun harsii kiinni, ei se pääse liikkumaan ompelun aikana ja jäljestä tulee siistiä.

    VastaaPoista