keskiviikko 25. marraskuuta 2015

On the road

M
Neuloin tämän Janina Kallion On The Road huivin sananmukaisesti matkalla. Tarvitsin helpon reissuneuleen lähtiessäni työmatkalle johon kuului kaksi kertaa 3,5t junamatka yhteen suuntaan sekä luentoja. Löysin varastostani hyvin marinoitua Dropsin Alpacaa yhden vajaan kerän vadelmaa ja kaksi vajaata kerää kirsikkaa. Kyllähän niistä nyt täytyy huivi saada aikaan!


Malli oli mukavan yksinkertainen ja vaikka huomasin värien olevan niin samansävyiset etteivät tulisi kovinkaan hyvin erottumaan, päätin jatkaa näillä. Mallin helppoudesta huolimatta koin melkoisia ohjeenlukumokia jo heti alussa ja neuloin liikaa reikäkerroksia ja liian vähän aina-oikeaa. Olen kuitenkin vähän hällä väliä tyyppi joten menkööt, itsellehän tämä vain tulee.
Pääsin työmatkalla jo aika pitkälle ja sitten vaan kotiin jatkamaan. Langat alkoivat huveta huolestuttavasti ja lopulta kerroksia oli karsittava jotta pääväri riittää. Onneksi viimeiset kerrokset neulottiin kontrastivärillä. Kontrastivärikin alkoi loppumaan liian aikaisin ja vaikka vähensin reikäkerroksia, ei lanka riittänyt enää päättelykerrokselle. Hätiin tuli Dropsin Fabel pinkkinä. Onneksi varastoistani löytyy jos jonkinlaista lankaa. Eikä tuo pinkki kerros näytäkään ollenkaan pahalta. 

Huivi painaa yhteensä 140g eikä ole tosiaan niin iso kuin ohjeessa. Minun kaulalleni kuitenkin ihan sopiva, ja pehmeä ja lämmin. Meidän kotivalossa sävyerot eivät näy ollenkaan mutta töissä huomasin että kyllä ne kontrastit erottuvat. 
Mitäpä siitä muuta kuin että ihana on!


2 kommenttia:

  1. No kyllä on hieno. Mulla on jotenkin mennyt tällainen huivi Kalliolta ihan ohi. Täytyykin mennä hypeltelemään ohjeita virtuaalisesti :-D

    VastaaPoista