sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Ennen ja jälkeen joulun

Ennen joulua aika oli kovin vähissä bloggaamiseen. Samoin joululomalla olen keskittynyt neulomiseen kun kerrankin on ollut aikaa ja energiaa. Voidakseni aloittaa vuoden ilman rästibloggausta rysäytän teille loppuvuoden tuotokset yhdellä kertaa. Sillähän niistä päästään :)

 Sain syksyllä pyynnön tehdä tuplakukkaro johon setelit mahtuvat suorana. Aikani pähkäiltyäni syntyi tällainen. 
Kyllä se vaan on niin että uudet ideat ja mallit syntyvät toiveista ja tarpeista. Kehyksenä 14cm tuplakehys ja mitat niin että setelit (ne pienimmät) mahtuvat suoraksi.

Tiskirättejä tarvittiin myös ennen joulua. Vanhalla tutulla ohjeella syntyi Naperonutun tonttu joustofroteesta joulutiskirättejä.

Pieni piipahdus Lentävään Lapaseen eräänä harmaan pimeänä lauantaiaamuna poiki väriterapiaa. Lapsille tuli tehtyä pukinkonttiin sukat. Näitä en neulonut mitenkään salassa mutta sovittamaan joutuivat silmät kiinni :) lahjoja avatessaan totesivat kyllä äidin auttaneen joulumuoria sukanteossa.. Ylenpänä hauska Hot socks diamond joka oli minulle ihan uusi tuttavuus. Silmukoita muistaakseni 52 2,5mm puikoilla ja alenpana Teeteen Sallaa ja Regian 6-fädig. Silmukoita varressa 52 ja jalkapöydällä 48. 

 Lentävän Lapasen joulukalenteri aloitettiin Mysteerilapasilla. Näissä olin innolla mukana jännittämässä mitä tuleman pitää. Alku näytti lupaavalta, tykkäsin kovasti tuosta resorista. Loppua kohden into vähän laantui mutta valmiiksi tulivat ja lahjapakettiin pääsivät. Lankoina käytin 7 veljestä.

 Teetee oli syksyn uusi tuttavuus jota Lentävästä Lapasesta hamstrasin aina tilaisuuden tullen. Minä en raaski useinkaan ostaa kalliita vyyhtejä joten Teetee sopii minulle erinomaisesti. Väritkin ovat kauniit ja tuntuma pehmeää. Olen vuoden mittaan harjoitellut mummoni neulemalleja joista reikäpalmikot olivat yksi. Näihin lapasiin olisi varmasti mahtunut vielä yksi mallikerta sillä sivuille jää turhaa tyhjää mutta seuraaviin sitten. Silmukoita näissä 52. 

Nämä olivat ajanlaskussa ennen joulua. Joulun jälkeen syntyneille taidan tehdä ihan oman päivityksen.

1 kommentti:

  1. Kivoja kukkaroita ja neuleita olet saanut aikaan! Ihanat nuo väri-iloittelusukat. Just mun makuun.
    Itse olen täällä tapellut noiden kehyskukkaroiden kanssa. Aina siitä pussukasta tulee jotenkin väärän kokoinen tai liian alas aukinainen tai muuten höpsö. Mut onneks kävin ennen joulua Farnian tukkumyynnissä hamstraamassa lisää kehyksiä... Ohohups.

    VastaaPoista