maanantai 26. syyskuuta 2011

Namisukat tiimalasissa


En yhtään ihmettele että tämän langan väri on nimeltään karkki. Niin herkullisen väristä tämä on! Ostin tämän langan jo keväällä ja ajatus oli tehdä itselleni sukat. Ei kenellekkään muulle! :) Ja nyt sain aikaiseksi ottaa langan puikoille. Nämä ovat minun ensimmäiset täysmittaiset Drops Fabel sukat. En ollut oikein varma kuinka pitkän varren voin tehdä jotta yksi kerä riittäisi yhteen sukkaan joten jätin varren 17cm mittaiseksi. Myöhemmin totesin että varsi olisi voinut olla vaikka puolet pidempi koska yksi kerä riitti yhteen sukkaan ja toisen sukan varteen ja melkein koko kantapäähän...seuraavat ovat siis PALJON pidemmät! Lankaa näihin kului yhteensä 65g. Pitkästä aikaa tein näihin tiimalasikantapään. Perinteinen kantapää alkoi tympiä joten kaivoin ohjeet tiimalasikantapäähän ja sen olikin kivaa vaihtelua. Olen kerran aikaisemmin tehnyt sukkiin tiimalasikantapään ja nyt taidan jatkossa tehdä niitä muutamiin sukkiin jotta opin tekniikan ulkoa. Vaihtelu virkistää tässäkin tapauksessa!

Pieni Fabel himo iski näiden sukkien myötä. Eri värejä on kyllä kotona jemmassa vielä mutta tätä lankaa olisi kaupassa niin monen väristä lisää...onneksi myyntipaikka on sen verran kaukana etten ihan pahimpaan himoon pääse pikaostoksille :) Voisi tulla kallista...

Viikonloppuna pääsi Annishuivikin taas puikoille. Toukokuussa neuloin niitä kolme putkeen jonka jälkeen tuntui että täytyy pitää taukoa. Nyt maistuu taas. Äiti vielä opetti kuinka silmukat voi "luoda neuloen" jolloin 363silmukan luominen ei ole niin työlästä. Minulla kun on aina ollut vaikeuksia arvioida kuinka paljon lankaa kuluu 363s luomiseen jonka vuoksi olen joutunut tekemään sen useaan kertaan kun lanka on loppunut kesken. Lankana tällä kertaa Tico Tico ja samalla ensikosketus kyseiseen lankaan.

Aurinkoista viikonalkua kaikille!

6 kommenttia:

 1. Kiitos Simpura! Samaa Fabelia joita sinäkin olit paketissa saanut :) Luin juuri sinun blogipäivityksesi:)

  VastaaPoista
 2. Löysin sattumoisin blogisi, kauniita neuleita olet tehnyt. Fabel on kyllä upea lanka ja väri sukissa tuo todella mieleen karkin. Viime aikoina minäkin olen tehnyt sukkiin tiimalasikantapään ja minusta se on kätevämpi kuin taviskantapää.

  VastaaPoista
 3. Neule-Kirppu: Kiitos ja tervetuloa lukijaksi! Taidanpa tehdä vastavierailun blogiisi kun nyt tiedän mistä se löytyy:)

  VastaaPoista
 4. Minä teen ihan yksinomaan tiimalasikantapäitä. Johtuu paljolti siitä, että näin tehdyt sukat mahtuvat lähes mihin kenkiin tahansa ja tuo kantapään malli istuu jalkaani myös hyvin.

  Kyllä ovatkin karkit ja namit nämä sukkasi:)

  VastaaPoista