tiistai 24. huhtikuuta 2012

Huopahatut huhtikuussa

 Ensin kiitos kaikille ihanille jotka kommentoitte edellistä päivitystäni. Kommenttejanne on ollut ihana saada ja lukea. Suru muuttaa aikanaan muotoaan mutta kauniit muistot jäävät. Ja elämä jatkuu...

Tällä kertaa neuleissa vuorossa huopahatut. Huhtikuun sää on ollut sen verran vaihtelevaa että vaikka nauroin ensin pyynnölle tehdä huopahattu vielä näin kevään korvalla niin ehkei se ollutkaan niin huono idea ;)
Ensin minun piti tehdä maanläheinen hiippapipo jossa häntä. Noh, huovutus on sen verran arpapeliä, varsinkin kun ilman minkäänlaisia ohjeita alkaa neulomaan niin lopputulos on täysi arvoitus itsellekin. Hatun piti olla miehen päähän sopiva joten silmukoita arvioin 136s. Hattuosaa neuloin 26cm jonka jälkeen aloin kaventamaan. Ruskeassa hatussa kavensin liian nopeasti ja siitä tuli "saunahattu". Melko päänmyötäinen pitkällä hännällä eli ei ollenkaan sellainen kuin oli toivottu. Tästä hatusta opin kuitenkin sen verran että silmukat ja päänmitta ovat hyvät. Seuraavaan pitää vaan saada se hiippa...
Lankana seuraavaan yritykseen valikoitui sateenkaari. Maanläheistä sekin tavallaan:) Siinä aloin ensin kaventamaan joka kerroksella mutta hiippa tuli näin liian lyhyeksi. Laiskuuttani purin hiippaosan vain puoleenväliin ja kavensin siitä joka toisella kerroksella. Lopputuloksena sarvet tai korvat molemmin puolin hattua, ihan miten haluaa. Eli harmitti taas. Tässä hatussa kävi vielä niin etten päässyt venyttelemään sitä heti pesun loputtua eikä kuivana huovutettu tietenkään enää veny samalla tavalla. Sovituksen jälkeen todettiin kuitenkin että tämä kaipaa vielä pesukoneen pikapesuohjelmaa koska oli hieman liian suuri ja tämän pesukonereissun jälkeen venytin hattua pituussuunnassa niin paljon kuin pystyi ja nyt se vaikuttaa hyvältä! :) Sarvetkin pienenivät ;) Toivottavasti tämä päässä kelpaa nyt sitten kulkea :)

Lankana molemmissa vironvilla Aade Löng. Ruskeaan kului n.60g ja sateenkaarenväriseen 70g. Näitä on sen verran tullut nyt tehtyä että silmukkamäärät alkaa olla selvillä vauvasta vaariin joten seuraavat on jo helpompi tehdä. Mutta seuraavien huopahattujen teot taitavat kyllä jäädä ensisyksyyn...

4 kommenttia:

 1. Komeita huopahattuja. Huovutuksessa on aina lopputulos yllätys, ainakin mulla;) Jokainen pesukone näyttää toimivan omalla tavallaan. Osanotto suruusi!

  VastaaPoista
 2. Kauniit hatut, varmasti ovat myös lämpöiset ja mukavat käytössä:) Ihanaa viikonloppua sinulle! T: Näpertelijä

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteistanne Neule.Kirppu ja Näpertelijä. Minä tykkään näistä huopahatuista vaikka niiden aloittaminen on jotenkin aina kovin työlästä "en viitsis" puuhaa, mutta valmistuvat nopeasti kun alkuun pääsee:)

  VastaaPoista
 4. Joskus minäkin joudun tekemään koekappaleen, vaikka olisi ohjekin. Sitä kun haluaa olla varma, että koko todella istuu itselle tai hänelle, jolle sitä varsinaista työtä on tekemässä.

  VastaaPoista