perjantai 11. heinäkuuta 2014

Ihanuus!

Kehtaako sitä ollakkaan näin iloinen ja ylpeä itsetekemästään...toisaalta jos ei itse arvosta niin miksi kukaan muukaan arvostaisi. 
 Tämä minun uusi käsilaukku on vaan niin superihana kaikinpuolin. Tämähän on Molla Millsin Virkkuri 2 kirjasta muotoja ja kuvioita (?) siis mallikuvio ja mitat ovat ohjeen mukaan ja lankakin Cataniaa. Lopullinen laukun muoto on omaa sovellusta. 
 Lankana siis Catania ruskea, luonnonvalkoinen ja fuksia. Lankaa kuluiihan täydellisesti ohjeen 1kerä/väri. Tämän verran jäi jäljelle 
 Nallekerä auttaa hahmottamaan nöttösten kokoa. Minä ompelin tähän vuorin joka minusta on ihanan romanttinen. Tällaista kangasta löytyi myös ystäväni tuomasta kasasta. Vetoketjun ompelin ensin koneella vinonauhaan. Sitten ompelin vinonauhan käsin virkkuuseen ja lopuksi vuorin käsin vinonauhaan. Todennäköisesti helpommallakin olisi päässyt mutta nyt on ainakin tukeva. Hihnaksi päätyi Mollan idealla vanha vyö. Kotoa sattui löytymään juuri sopiva liian lyhyt pinkki vyö! Ja jos ei vielä selvinnyt niin minä niin tykkään tästä! 

Samaan syssyyn esitellään tyttären pikkulauku joka on myös Molla Mills ohje. Tämän voi tulostaa ilmaiseksi Suomen Langan sivuilta. Ohjeen nimi on Leolaukku. Minun tekemä laukku on vain puolet ohjeesta, eli puolet mallikerrasta ja puolet korkeudesta. Minulla oli Cataniaa  taas kerä per väri joten n uskaltanut kokonaista laukkua alkaa tekemään. Lankoja jäi reilusti jäljelle joten isomman olisi kyllä voinut tehdä. 
 
Tässä vuorina ja hihnana musta tyynyliina jonka pilkoin sopiviksi paloiksi. Ajattelin että tulisi halvemmaksi ostaa tyynyliin "kankaana" kuin marssia kangaskauppaan. En tiedä tuliko mutt 3,50€ tyynyliinasta ei ole kovin paha hinta. Vetoketjukin tästä löytyy ja syy miksi tuohon ylläolevaan laukkuun ompelin niin paljon käsin... Tähän laukkuun ajattelin vain pikaisesti ommella hihnat koneella mutta ompelukoneen neula osui vetoketjun ja lensi monessa osassa pitkin pöytää. Pari palaa osui myös minuun ja täytyy kiittää onnea ettei silmään osunut! Hui! Niitä pikku sirpaleita saikin sitten etsiä ja imuroida...tästä syystä käsin ompelu houkutteli enemmän kuin koneompelu.

 Ihan kavereita ollaan kuitenkin ompelukoneen kanssa edelleen. Vaikka tänään katkaisin kaksoisneulan näitä kuopuksen kesäpöksyjä ommellessa. Neidin caprit ovat koko ajan pesussa tai hukassa joten kaivoin jämäkankaat esiin. Muista ompeluksista on jäänyt pieniä kangaspaloja jäljelle ja niistä vähän kikkailemalla sain kolmet housut kokoa 98cm. Ovat vähän tyyliä "ei sen niin väliä" pihahousuja mutta kelpaavat hiekkalaatikkoleikkeihin varmasti. 

Nyt on kuulkaas draivi päällä. Ihana kesäloma kun ehtii harrastamaan! Äsken tuli tämäkin lomalainen sohvalle pötköttämään. Felixiä ei pahemmin ole viime päivinä sisällä näkynyt vaan viihtyy ulkona aamusta iltaan ja yöksi pitää tavalla tai toisella aina huijata sisään. 

7 kommenttia:

 1. Tottahan toki omaansa saa kehua:) ja upea onkin:)

  VastaaPoista
 2. Vau, upeat laukut!
  Nautihan täysin siemauksin lomasta ja harrastamaan ehtimisestä :)

  VastaaPoista
 3. Hienoja laukkuja molemmat. Ja miksei sitä voi olla tekemisistään ylpeä ja iloinen. Vai kaveri ompelukoneen kanssa:) Minun kaveri on pölyttynyt nurkassa jonniin aikaa mutta vielä minä sen nostan pöydälle. On vaan näin kesälomalla turkasen kiire. Antoisaa käsityö lomaa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Vilken fin väska!

  - Eva-Maria S.

  VastaaPoista
 5. Alltså: vilka fina väskor! :)

  - E-M S.

  VastaaPoista