tiistai 22. heinäkuuta 2014

Sukkia paleleville varpaille

Uusimmat sukankutaleet onkin sopiva esitellä kun ulkona elohopea kohoaa liki +30. Olen selvinnyt jo monta viikkoa ilman villasukkia mutta eiköhän niidenkin aika ole taas pian. 
 Näiden sukkien esiäoti on Ravelrysta löytyvä Stripe Tease malli. Nämä ovat vaan jo melko kaukana alkuperäisistä omne sovelluksineni etten tiedä pitääkö tätä oikeaoppisesti sanoa tuoksi malliksi vai omaksi malliksi. Kertokaa viisaammat vastaus. 

Joka tapauksessa nämä on neulottu 7 veljestä raitalangalla. Vasemmanpuoleiset punaraidalla ja oikeat sateenkaariraidalla. Sainpa nämäkin langat vihdoin käyttöön kun en ole oikein tiennyt mitä näistä tekisi. Punaisissa varressa 58s. Ja jalkaterässä 52. Karnevaaleissa alussa 54s. Ja jalkaterässä 48s. Punaiset ovat kokoa 39 ja sateenkaaret 36. Molempiin kului aika pitkälti koko raitakerä ja jonkinverran mustaa. Kivat ovat neulo mutta ei näitä montaa peräkkäin jaksa. Sen verran ovat nyhräämistä. 

 Muitakin raitoja on tehty. Tässä Kyjy 1 vuodelta 2013. Valmistuivat siis vihdoin. Hauskat sukat jotka jostain syystä hautautuivat korin pohjalle ja talvella mustan neulominen on sen verran tihrustamista että jäivät sen takia odottamaan kesää. Kokoa näillä 35-36 ja lankan musta Fabel ja sekalaiset samanvahvuiset jämät. Yhteen viiden kerroksen raitaan kuluu muuten niin onnettoman vähän lankaa että näissä jämäsukissa kulutus jäi melko näkymättömäksi. 
 Nämä ovat Fortissima Mexicoa. Mukava lanka neuloa ja taisinkin saada kulutettua koko loppukerän näihin. Eipä näistä muuta, perussukkaa parhaimmillaan. Koko 38-39 ja lankaa kului n. 60g.

 Viimeiset jämissukat ovat minun lempparit. Mustaa Fabelia ja Zaubeballin kevät jota jäi jäljelle viime kevään Malukahuivista. Näissäkään jämäkerät eivät näyttäneet loppuvan millään joten vielä täytyy yrittää kuluttaa ämä ihana pinkki-vihreä johonkin. Raidan leveys 2krs ja muuten normisukka, minulle passeli 38-39.

Näin. Seuraavaksi luvassa taas ompelua, ompelua ja lisää ompelua. 16 kommenttia:

 1. Härliga randsockor! =)

  - Eva-Maria S.

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Lankakeiju, näitä tulikin useampi peräjälkeen.

   Poista
 3. Kauniita sukkia olet tehtaillut helteellä! Täälläpäin helle meinaa viedä neulomisinnostuksen tiehensä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kisulit. Tämä helle vie kyllä neulomishimot minultakin niin ompelukoneella olen surautellut sauman jos toisenkin.

   Poista
 4. Onpa ihania väri-ilotteluita! Nuo raidat vaan jotenkin niin iskee suoraan sydämeen. Tosi kivoja kaikki, mutta nämä viimoiset ovat ihan huiput. Tykkään kovasti tuosta samanpari-eripari -ideasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita erisamapari sukkia voisi tehdä vaikka kuinka monet kun jämälankaa jää aina vain jäljelle..

   Poista
 5. Oletpa sinä ollut taas ahkera!
  Ainakaan tällä viikolla ei varpaita palele, mutta kohta koittaa sekin aika jälleen. Kaikki sukat ovat tosi kauniita, mutta lempparisi vievät silti kaikkein pisimmän korren. Olen itsekin hurahtanut samapari-eripari -sukkiin ja toteutankin idean KyJy-projektin jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaeriparia näyttää olevan nyt monen muunkin blogissa niin taidan kulkea muodin mukana :) tsemppiä kyjyyn!

   Poista
 6. Kelpaa syksyn tulla sitten aikanaan. Sitä ennen lämmintä kesää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyn sateissa olisikinhy ä muistella näitä päiviä kun hiki virtaa ja aurinko helottaa.

   Poista
 7. Juku mitä sukkia! Musta Fabel tuo värit hyvin esiin, ja jämät uppoaa näihin tosi hyvin. Mullakin on kyjylistalla jämäraitasukat, kunhan nyt sinne asti pääsisin... nyt vain etsiydyn varjopaikkoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on raitavärinä kyllä hieno mut mietin myös mitä muuta vois käyttää kun talvella musta on työläs. Valkoinen likaantuu taas helposti.

   Poista
 8. Ihania sukkia ihanissa väreissä =)

  VastaaPoista