perjantai 26. joulukuuta 2014

Ommeltuja

Tässä loput tekeleet. Ompelukoneesta on tullut hyvä ystäväni ja teinkin syksyllä pienestä varastosta ompeluhuoneen. Käytännössä se on pöytä pienessä varastossa jossa on ompelukone ja saumuri mutta kaikkein parasta on että niitä ei tarvitse siirrellä mihinkään eikä pois minkään muun tieltä vaan voi ommella ja jättää kesken ihan milloin vaan. Ihan parasta asunnossa jossa yhtään ylimääräistä neliötä ei ole käyttöön. 

Yksi mekko on vielä kuvaamatta, toivottavasti sekin onnistuu kuvata seuraavalla kerralla. 

 Tämän tein jo syksyllä. Metsolla oli myynnissä Pupu Tupuna joustocollegea ja koska nuorimmainen tykkää Tupunasta niin ajattelin tehdä liivimekon. Kiire oli saada valmista mutta sittenpä kuopus ei halunnutkaan mekkoa! Se jäi siis lojumaan kasaan kunnes keksin laittaa helmaan kuminauhan joka muuttaa mekon tunikaksi ja sitten siitä tulikin lemppari :) kuvaa nykyversiosta ei ole mutta tämä kelvatkoon. 

 Kuopuksen kaveri sai synttärilahjaksi karkkitunikan.

 Ja kuopus löysi joulupaketista mansikkajoustofrotee tunikan. Tilasin Tyyne-Esteriltä joustofroteita tiskirätteihin mutta kuopus tykkäsi tästä kankaasta ja puoli metriä riitti hyvin tunikasn niin tekaisin tällaisen. Nyt kyllä kuopus sanoi ettei aio tätä käyttää joten saa nähdä mikä on tunikan kohtalo. Melko vaativa vaatemaku eräillä perheemme jäsenillä...

 Tonttulakkia tarvittiin enne joulua ja sellainen syntyi pikkusiskoni vanhoista velourhousuista kahdella saumalla. Tämä oli näppärä idea!

 
 Olen aiemminkin tehnyt näitä kestotiskirättejä mutta nyt tajusin että joustofrotee on melkein sama asia kuin käyttämäni bambujoustofrotee. Näihin alempiin sain siis käytettyä kaikki jämäpalat jotka ovat jääneet syksyltä. Taustakankaana on valkoista bambujoustofroteeta. Ylempiin tilasin siis Tyyne-Esteriltä kankaita. Nuo piparkakkurätit olivat meidän tämän vuoden joulumuistamisia. 

Päällystettäviä nappejakin kokeiltiin syksyllä. Näitä esikoinen teki itsenäisesti ison kasan. Tarvikkeet tilasin Nappikauppa Punahilkasta jossa olikin tosi nopea toimitus. Teimme jättiklemmareita, pompuloita, pinnejä ja magneetteja. Varsinkin kaverisynttärilahjoiksi itsetehdyt pinnit ja pompulat olivat kiva idea.

Noin. Nyt on ainakin suurinosa tekeleistäni esitelty. Nyt voi suunnata uutta kohti. Se yksi mekko ja ainakin yhdet ommellut lököhousut jäivät esittelemättä mutta muuten ovat kaikki päässeet näytille. 

Uusi projekti onkin jo koukulla ja se onkin ihan hurjan tunnepitoinen juttu koska siinä suurimman työn on tehnyt minun mummoni <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti