perjantai 26. joulukuuta 2014

Parin kuukauden hiljaisuus

Näin rauhallisena joulunpyhänä on hyvää aikaa rikkoa blogihiljaisuus ja pläjäyttää parin kuukauden aikaansannokset ilmoille. Saa nähdä riittääkö yksi postaus vai pitääkö tehdä kaksi :) olen siis ollut ahkera täällä taustalla. Syksy on meidän perheessä ollut sairastelukierrettä ja sitkeä vatsatauti varjosti myös joulun viettoa mutta toivottavasti nyt oltaisiin jo parempaan päin. Ei voi onnellisempi olla kun lapsi on tänä aamuna syönyt jo ruisleivän kahdella päällisellä, mehujään ja annoksen riisipuuroa! Varsinkin kun taustalla on neljän päivän lähes totaalisyömättömyys...

Mutta niihin käsitöihin. Toivottavasti kaikista on vielä luvia. Eilen räpsin uudella älykkäällä puhelimellani ulkona kivoja pipo kuvia mutta tämä älykkyys ei hyväksy jostain syystä blogiani blogger appsiin, väittää vaan ettei blogia löydy sähköpostiosoitteella. Mikäli joku tietää mikä vipstaakkeli minulla on väärin niin kertokaa. Kännykällä olisi helppo blogata kun kuvat ovat useimmiten siellä.

Jostain on aloitettava eli linnasukat. 7 veljeksen jämiä varastoista. Tällaiset sukat etenevät kuin itsestään eli näitä lisää! Mukavasti saa pikkukeriäkin neulottua pois. Itselle vain muistiin että varteen kannattaa luoda 52s normaalin 48 tilalle. 
 Näistä intoutuneena pikkuneiti tilasi itselleen linnasäärystimet jotka joulupukki toikin...
 7 veljestä lempiväreissä. Nämä tuli neulottua yhdessä (!) päivässä! 

 Sitten tehtiin lapasia...nämä menivät paikalliseen joulupuukeräykseen lämmittämään kahden tytön käsiä. Toivottavasti ovat olleet saajilleen mieluisat. Samalla mallilla tein vielä yhdet nallesta 
Tähän kuvaan päätyi myös äskeiset linnasukat kun en muistanut että niistä oli kuva jo valmiina.
Ylimmät kuplalapaset ovat harmaata ja sateenkaari 7 veljestä. Pienet pinkit ovat nallea ja nalle taikaa ja nämä lilat ovat nallea. Hauska malli joka on jo pari vuotta vanha mutta kolahti minulle nyt vasta.

Pikkusisko sai lahjapaketista älykkäät lapaset. Näihin löytyy ohjetta Missä neuloimme kerran blogista. Ideana siis että sormet saa kolosta ulos riisumatta koko lapasta ja pujotettua takaisin lämpimään etteivät näpit jäädy näinä älyaikoina. Hauskat tehdä. 
Kuvat ovat surkeat kun lanka on petroolin väristä 7 veljestä ja kuvaussessio suoritettiin ilta-aikaan.

Pari tuubiakin tuli tehtyä. Pinkki ihanaa Novitan Metsoa jota tilasin pari kerää. Voi miksi en ole kokeillut tätä lankaa aiemmin, ei nimittäin taida olla enää värikartalla? Valkoinen on Novitan Hilettä yksi kerä niin pitkälle aina oikeaa kun kerästä riitti. Helppoja, yksinkertaisia mutta kuitenkin kauniita.


Lopuksi vielä pipoja. Keskellä samaa Metsoa kuin äskeisessä tuubissa, minun lempipipo! Reunoilla My Boshista pari kokeilua. Ensimmäinen tuntui ei koskaan enää kokemukselta mutta seuraava sujui jo sutjakkaasti. Minun huippukuivat kädet eivät oikein tykkää tekokuidusta mutta kunhan muisti rasvata kädet niin sitten sujui paremmin. 

Tässä neulomukset. Ompelukset taitavat saada ihan oman kertomuksensa.2 kommenttia:

  1. Kylläpä sä olet ollut ahkera puikkojen heiluttelija! Ihanat nui kuplalapaset. Mä vasta nyt kattelin ekan kerran mallia sillä silmällä, ja onhan se aika kiva. T.Nimim.Hämäläinen

    VastaaPoista
  2. Kiitos MiunMaun. Mukavaa että löysit blogiini vielä hiljaisuudenkin jälkeen. Minä herään yleensä noihin "muotimalli-ilmiöihin" vasta pari vuotta muiden jälkeen.

    VastaaPoista