sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Pinkkiä ja punaista

 Päädyin tutkailemaan lankalaatikkoani sillä silmällä kun sain edellisen postauksen villatakin valmiiksi. Päälimmäisenä pötkötteli puolitoista sukkaa tätä ihanuutta josta tyhmänä heitin jo vyötteen pois enkä yhtään muista mitä tämä oli. Auttakaa jos tunnistatte. Ihanan väristä lankaa jota ostin pinkkinä ja vihreänä viime vuonna Menitasta. Puikot 2,5mm ja melkein koko kerä. Aloitin varpaista toiveena kuluttaa koko kerä ja pieni nöttönen sitä vain jäikin lopulta jäljelle kun en enää viitsinyt alkaa purkamaan resoreita uudelleen. Kivat sukat ihan vaan itselle. Värit eivät todellakaan ole edukseen mutten saanut aikaiseksi mennä ulos kuvaamaan. 

Sukista aasinsiltana kalentereihin. Nipi Taimitarhablogissa on tehnyt näin ihanan kalenterin (miksi ihmeessä tuo kuva pyrkii väärinpäin)
 Tämän saa Ostaa Ravelrysta tai vaihtoehtoisesti ottaa yhteyttä suoraan Nipiin mikäli Ravelry ei ole tuttu. Minä ajattelin aloittaa heti tammikuun sukista ja lankakin on jo valmiina. Helmikuun saatan hypätä yli koska ne muistuttavat liikaa minun muutaman vuoden takaisia surusukkiani jollaisia en sen yhden parin jälkeen ole tehnyt, saapa nähdä. Mutta tätä suosittelen mikäli olette vielä kalenteria vailla. Niin Ravelrysta tämä löytyy hakusanalla Sukkakalenteri 2015.

Ja vielä viimeinen valmistunut. Äiti totesi/vihjaisi että vanha pipo alkaa olla jo vähän kulahtanut. Kiitokseksi lasten mummolareissusta päätin neuloa uuden pipon. Malliksi valikoitui rinsessa josta en koskaan ole pipoa tehnyt ja langaksi kumma kyllä ikivanha 7veljestä jolle ei ole koskaan tuntunut olevan käyttöä. Tähän tilanteeseen se kuitenkin sopi kuin nakutettu. Kerästä oli vielä melko paljon jäljellä joten en kuvitellutkaan sen loppuvan kesken, mutta...eipä ihan riittänyt koko pipoon eikä samanlaista tietenkään kotona ole...vaihtoehtolankoja mallailtuani päädyin neulomaan loppuosan 7veljeksen raitalangan purppuralla. Eihän tuo samaa ole mutta lähemmäs en pääse. Täytyy pipoa tarjota äidille kuitenkin, kaipa se kelpaisi edes koiralenkeille iltamyöhänä tai aamuvarhaisena. Kiva malli kuitenkin ja itselle muistiin että silmukoita 120 ( vähempikin olisi riittänyt) ja puikot 7veljestä.

Sen kummempaa viime vuoden muisteloa en aio teille tarjota koska lankavaraston kirjanpito jäi viime vuonna kesken samoin kuin valmiiden kirjaaminen ja varaston uudelleen laskenta vaatii sen verran monta tuntia että jätän sen sopivampaan ajankohtaan.

4 kommenttia:

 1. Hyvän näköiset sukat ja pipa! Itse kamppailen (taas) ufojeni kanssa, joten täytyy pitäytyä erossa sukkakalenterista, ettei karkaa vallan lapasesta... Joulukalenterisukkiin kyllä osallistuin, ja nyt on jalassa iloisen eriväriset raitasukat. Tykkään!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista! Minä huomaan varjoufoilevani. Nuo sukat olivat ufot ja nyt koukuttelen 1,5v tilkkupeittoprojektia kasaan! Jouukalenterisukat jäi minulta tekemättä mutta idea oli kyllä upea.

  VastaaPoista
 3. Ihania töitä on sinulla taasen valmistunut:) Meikä on pikkuhiljaa palannut neulomus ruotuun ja koittanut saada valmiiksi ufoja, joita onkin kertynyt muutamia. Kuinka sitä aina aloittaakin uusia töitä, kun vanhatkin työt olisi mukava saada ensin tehdyksi. Ihanaa käsityö vuotta sinulle! T: Näpertelijä-

  VastaaPoista
 4. Nice socks! Nice hat! I hope your mother likes it.

  VastaaPoista