sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Villit vanttuut ja vallattomat villasukat 2

Pyysin kustantajalta arvostelukappaletta Lumi Karmitsan uudesta neulekirjasta Villit vanttuut ja vallattomat villasukat 2. Muutaman päivän päästä postilaatikossa odottikin tämä teos ja voi miten inspiroiva ja ihana teos tämä on!

Jo ensiselauksella löysin monta mallia jotka miellyttivät minun neulesilmää ja moni malleista alkoi heti huutelemaan myös joulupukinkonttiin. Kuinka monet kirjoneulelapaset ehtisin tehdä ennen joulua? 

Kirja alkaa muutaman sivun perustiedolla kirjoneuleista. Ei liikaa eikä liian vähän faktaa vaan juuri sopivasti. Lumi on myös listannut eri lankoja käytettäviksi malleissa. Suurin osa langoista on helposti saatavissa kaupoista ja vaihtoehtoja on useita niin kotoakin löytyy varmasti jotain millä aloittaa. Yleisesti ottaen pidän myös siitä että neulekaavion alta löytyy kaaviossa käytetyt lyhenteet niin ettei kavennuskohdassa tarvitse alkaa selaamaan kirjaa tarkistaakseen lyhennettä.
Kirja sisältää seitsemän lapasohjetta ja seitsemän sukkaohjetta. Näiden lisäksi on kolme ohjetta joissa on ohjeet sekä lapasille että sukille.
Mallit ovat selkeitä ja näistä selviytyy myös kirjoneulenoviisi sillä selkeät kaaviot helpottavat neulomista. 
Minä aloitin kirjan neulomalla Ananastumput ja ilokseni huomasin että ohjeen mukaisista lapasista tulee minulle täydellisen sopivat. Minun kokemukseni kirjoneulelapasohjeista nimittäin on että minun pikkukäteeni valmiit ohjeet ovat liian suuria. On ilo neuloa ohjeen mukaan ja saada aikaan sopiva lopputulos. 
Minun ananastumput neuloin mustalla Fabelilla ja  Regian Fluormania Colorilla. Esikoinen katseli että nämä olisivat parhaan ystävän mieleen joten päätin testineuloa nämä nähdäkseni miten koko vastaa ajatusta. Ensimmäisessä lapasessa oli harmittavasti solmu eikä väriraportti jatkunut oikein solmun jälkeen joten lapasesta tuli lähinnä punainen. Toisessa lapasessa värit kulkivat täydellisesti. En lähtenyt kuitenkaan neulomaan uudelleen koska esikoiselle kelpasivat näin. Näissä lapasissa on intialainen peukalokiila joka istuu erinomaisesti käteen. Ohjeistus oli selkeä mutta onnistuin molemmissa lapasissa neulomaan peukalon keskelle kämmentä. Ensimmäisessä lapasessa olin jo ihan varma että ohjeeseen on putkahtanut virhe mutta virhe löytyi kyllä tekijästä. 
Minä tykkäsin mallista kovasti. Tai oikeastaan kaikista malleista sillä seuraava oli jo valmiina mielessä. Ja näin ihanat mallit vaativat tietenkin pienen lankatilauksen. Huomasin nimittäin ettei minulla ollut ohuita perusvärejä kuten mustaa, valkoista ja ruskeaa....joten Tapion Lankakaupan verkkokauppa kutsui..

3 kommenttia:

  1. Hienot lapaset! Tuo kirja on kyllä pakko saada, toisikohan joulupukki sen minulle?

    VastaaPoista
  2. Kaikesta päätellen tuo kirja on vaan saatava ;) Äippä on toki laitettu asialle ettimään se mulle lahjaks ;)

    VastaaPoista