perjantai 25. marraskuuta 2011

Lilan eri sävyjä

 Huomasin äsken kuvia ladatessani että kaikki viime aikojen tekeleeni ovat tavalla tai toisella punertavan tai lilan sävyisiä. Ensimmäisenä eilen valmistuneet huovutetut tossut Puron juolukasta. Lankaa kului näihin 145g 8 koukulla. Kokoa näillä tossukoilla on 38 ja koristeena kukka kotiväestä ja esikoisen varastoista pari helmeä :) Hienot tuli vaikka itse sanonkin! Näihin laitoin liukuestettä vain vähän pohjiin kun edellisiin maalailin sitä ihan urakalla niin että meno niillä on melko töksähtelevää. Joten liika ei myöskään ole aina hyväksi :)


 Nämä sukat nimesin murheenkryynisukiksi. Ohje on Novitan sukkalehdestä muistaakseni E. Varpaasta aloitetut jotka olivatkin tällä tyylillä ensimmäiseni. Ihan mukavaa vaihtelua eivätkä siltä osin jää viimeisiksi mutta...silmukkamäärä kokoon 38 oli huima (60!) jolloin minun jalkani oliviat molemmat mahtuneet yhteen sukkaan...ainakin melkein. Joten purkuun ja silmukoita vähentämään. Samoin en onnistunut saamaan lisäyksiä reunoille kauniisti joten tein ne toisella tavalla. Eli ohjeessa piti lisätä 1. ja 3. puikolla mutta minä lisäsin joka puikolla. Minun logiikkani ei silmukoiden vähentämisessä oikein toiminut joten silmukoita oli kuitenkin 57 eli kavennusta ei kovinkaan paljon tullut. Sukkaosasta tuli liian pitkä minun 38 jalkaani mutta tiimalasikavennus "väärinpäin" oli helppo. Varteen sitten taas piti vähentää silmukoita mutta kuitenkin niitä tuli 57 joten ei vähentynyt... Ja jottei mikään sujuisi, tuli silmukoiden päättelystä liian tiukkaa vaikka mitä tein kunnes kysyin Neulomosta apuja ja onnistuin. Mitä tekisinkään ilman neulomolaisia!?! Joten siinä syy siihen että olin kovin helpottunut saadessani nämä sukat valmiiksi. Lopulta kun ne piti kuvata huomasin että mallikuviokin näyttää ihan erilaiselta sukissa. Se piti tehdä peilikuvana mutta jälki on paljon epätasaisempaa toisessa sukassa kuin toisessa...että näin. Toivottavasti kelpaavat kuitenkin jollekin jolla on paljon leveämpi ja vähän isompi jalka kuin minulla...Muuten nämä ovat tavallaan nostalgiasukat koska näihin kului viimeinen kerä ikivanhaa nallea (1990-luvulta) jota olin aikoinani ostanut villatakkia varten jota niistä ei koskaan tullut, yksi villapaita ja muutama sukkapari on tästä langasta vuosien varrella kuitenkin valmistunut. Lankaa kului 97g eli aika tarkalle meni :)

Nämä viimeiset olivatkin paljon kivemmat. Kaunis 7veikan purppura väri ja ohej Sukkalehdestä (R). Lankaa kului 146g. Alun ohjeongelman jälkeen nämä olivat mukavat neuloa ja aion jossain vaiheessa tehdä yhdet tällaiset itsellenikin. Näin ennen joulua tuntuu että itsellä ei villasukkia ole ollenkaan vaikkak puikoilta niitä koko ajan putoilee. Jos sitten tammikuussa...

Nyt puikoilla huovutettu hattu vironvillasta. Kuopukseni hattu on ollut kovin tykätty ja sopiikin hyvin tähän jouluntienoolle.

Huomenna on pikkujoulu jolloin meidän perheessä ripustetaan jouluverhot, laitetaan jouluvalot ja syödään jouluruokia. Saas nähdä millaiset pienet lahjat tonttu käy tänä vuonna jättämässä lapsille pikkujoulukuusen alle...:)

2 kommenttia:

  1. Kauniita sukkasia :) Teidän pikkujoulut kuulostaa aivan ihanalta!

    VastaaPoista
  2. Kauniit tossut ja nuo sukat ovat upeita:) Tunnelmallista Joulukuuta sinulle! T: Näpertelijä

    VastaaPoista