perjantai 11. marraskuuta 2011

Ommeltua

Neulominen ei ole viime aikoina oikein innostanut. Pinaattitunika kyllä valmistui mutta jostain syystä kuvaa en ole siitä vielä saanut tai paikalla ei ole ollut kuvaajaa kun tunika olisi ollut päällä joten kuvaa joudutte vielä odottamaan. Ihan hyvä siitä tuli vaikka minusta vähän iso minulle.

Puikkoja enemmän olenkin sitten viettänyt aikaa saumurin ja ompelukoneen parissa. Osa tekeleistä onnistuu ja osa sitten ei. Jostain syystä kaula-aukot ovat olleet ongelmallisia näissä viime aikojen ompeluksissa, venytänköhän resoria liikaa?

Nämä ensimmäiset ovat meidän taaperolle. Samoilla kaavoilla joilla ompelin vaatteita joskus aiemmin. Nämä leikkasin vain vähän isommiksi. Tuosta kukka kankaasta ompelin jo aiemmin ja nyt nämä ja vieläkin on kangasta jäljellä! Melkoisen riittoisaa :)

Paita esikoiselle. Samoilla kaavoilla tämäkin kuin edellisellä kerralla ompelin mutta helmaa pidensin niin paljon kuin kangasta riitti. Tästä tuli ihan mieluinen sekä minulle että käyttäjälle. Kangas löytyi äidin kätköistä.

Tämä tunika olikin varsinainen murheenkryyni. Kangas aivan ihanaa ja pehmeää. Mutta. Kaavat olisi pitänyt mitata esikoiselle koska tästä tuli ihan liian lyhyt. Kaula-aukkoa joutui syhräämään moneen kertaan. Helmaan oli pakko ommella jatkopala kun muuten lyhyt ja leveä näytti pitkän ja hoikan päällä ihan tyhmältä. Että olihan tässä... toivottavasti tulee kuitenkin käyttöön... tätäkin kangasta jäi jäljelle joten jos löytäisi taaperolle jonkin liivimekkokaavan myös...

Muuten on viikko ollut täynnä haipakkaa. Jokaiselle päivälle jotakin. Joten tänään on ollut siivouspäivä ja sitten viikonlopun viettoon! Hyvää viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Mekkokangas on tosi suloinen, hyvää viikonloppua sinnekin!

  VastaaPoista
 2. Kauniita ompeluksia olet tehnyt:) Ihailen aina muiden ompelutaitoja, kun meikällä ei nuo ompelut oikein natsaa. Leppoista viikonloppua sinulle!T: Näpertelijä

  VastaaPoista
 3. Täällähän on valmistunut vaikka mitä! Suloisia luomuksia:)

  VastaaPoista
 4. Awww! TaoTaohan se siinä! Suloista!
  Ja ihana on myös tuo punasävyisempi asu!

  VastaaPoista