tiistai 15. marraskuuta 2011

Vironvilla taipuu moneksi

Viime aikoina on tullut kulutettua sangen suuria Aade löng varastoja. Ja kaikenlaistahan vironvillasta voikin tehdä :)

Pinaattitunika valmistui vihdoin ja viimein! Vähän mallia soveltaen ja lyhentäen. Lankana Aade löng jota kului 235g 3½ puikoilla. Ihan kiva tunika vaikka ensin tuntui minun päälläni teltalta leveän helman takia. Mutta tykkään! Kovasti tuntui ohje ensin vaikealta ja "ei tästä tule mitään" tyyppiseltä jonka vuoksi työn eteneminen oli kovin hidasta ja moni pienempi ja helpompi työ ohitti tämän moneen kertaan. Onneksi apuja sai neulomosta ja helma olikin sitten helppo neuloa.


 Tästä tonttulakista oli tarkoitus tulla taaperolle huovutettu hattu. Neuloin 5 puikoilla 80s. Kun mittaa oli 19cm aloin kaventamaan joka 3krs. 1s. 1 ja3 puikon lopussa ja 2 ja 4. puikon alussa. Tältä se näytti tänä aamuna ennen pesukonetta...
Ja tältä pesukoneen ja aika kovan venytyksen jälkeen. Pesukoneesta tultuaan hattu sopi lähinnä nukelle ja ehdin jo ideoida siitä heijastimia kunnes keksin vetää hatun omaan päähäni jolloin sen sai venymään tarpeeksi suureksi taaperolle. Mammalla hiukan pipo kiristi :D Mutta tuli juuri sellainen kuin ajattelinkin, kerrankin :) Nämä huovutushommat kun ovat melkoista arpapeliä, koskaan ei tiedä miltä näyttävät pesukone käsittelyn jälkeen... Tähän hattuun olisi kyllä ehkä pitänyt tehdä ne korvaläpät ja nauhat...saa nähdä pysyykö tämä päässä ollenkaan.

 Vironvilla taipuu myös koruiksi. Nämä huovutetut pallerot ovat itseasiassa pieniä lankakeriä jotka heittelin pesukoneeseen muun pyykin joukkoon. Huopuvat hyvin ja huopumisen jälkeen pujotin ne pyöreään kuminauhaan. Kaikenlaisia nauhoja on tullut kokeiltua mutta tuo kuminauha ei nyt ainakaan ole käytössä venynyt ;) Aika hauskoja pikkutöitä joita voi telkkaria katsellessa väkerrellä "aivot narikkaan" tyylisinä töinä.


Idea näihin lähti siitä että esikoinen olisi tällaisen halunnut markkinoilta mutta äitihän kokeilee ensin itse ja taaperolla on hienostelukausi menossa ja kaulassa ppitää roikkua jos jonkinlaista helyä niin nämä ovat ainakin suht turvalliset. Ja kyllähän nämä mammallekin passaavat :)

Näihin palluroihin saa muuten hyvin käytettyä kaikki vironvillajämät jotka eivät tahdo riittää enää mihinkään "järkevään". Jämälankaidea siis!      

9 kommenttia:

 1. Ihana tunika! Myssystäkin tuli hieno ja mikä ihanuus noiden pallukoiden muodossa onkaan tuo vironvilla.

  VastaaPoista
 2. On kyllä ihana tunika : ) Käytitkö ohjeen mukaisia silmukkamääriä?

  VastaaPoista
 3. Hyvä idea jämä vironvilloille, jei! :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana tunika <3
  Tuo myssy on hauska ja nuo helmet vallan mainiot :)

  VastaaPoista
 5. Kauniita töitä. Hattu on ihana sekä huovutettuna että ennen sitä :)

  VastaaPoista
 6. Simpura: Kiitos kommentista. vironvillaa on sen verran paljon varastoissa että niistä saisi vaikka mitä tehtyä :)

  Etana: Kiitos! Pinaattitunikassa käytin ohjeen mukaisia silmukkamääriä, puikot olivat sen 3,5. Minusta tuo on vähän liian leveä mutta ohje oli niin vaikea muutenkin että en edes yrittänyt alkaa rukkaamaan silmukkamääriä :)

  Anonyymi: Kiitos kommentista, tällä tavalla saa ne pikkukerät pois nurkista ;)

  Lila: Kiitos kaunis! Minä tykkään tuosta myssystä kovasti. Olen kuvan oton jälkeen virkannut siihen kukan koristeeksi joten nyt se on vielä hienompi (vaikka itse sanonkin)

  Hanna Riikka: Kiitos, hatusta täytyy ottaa uusi kuva nyt kun se on viimeistelty. Kovasti sitä on pihalla kommentoitu kun se meidän "menninkäisellä" on päässä :)

  VastaaPoista
 7. Kaunis tunika, ihanan värinen:) Tuo myssy on sitten ihastuttava, ennen ja jälkeen huovutuksen, kumpikin ovat kivat:) Korutkin ovat kauniita:) Leppoista marraskuuta sinulle! T: Näpertelijä

  VastaaPoista
 8. Blogissani on sinulle Tunnustus:) Pirtsakkaa marraskuuta sinulle! T: Näpertelijä

  VastaaPoista