tiistai 27. joulukuuta 2011

Joulun jälkeen...

Joulu tuli ja meni. Kovin lyhyeltä tuntui tänä vuonna mutta jollain lailla joulun jälkeinen olotila on aina helpottunut kun kaikki hössötys on hössötetty eikä ole pitkää tehtävälistaa odottelemassa. Tässä vielä kuvat viimeisistä lahjoista joita ei ennen joulua passannut näyttää.

Annis on Dros Delightia jota kului 80g. Edelleen ilman nyppyjä :) tuskinpa niitä tulee koskaan tähän kokeiltuakaan koska tykkään huivista ilman niitä. Saattaahan tuo olla että tykkäisin nyppyineenkin...:) Minä tykkään tämän väristä ja pehmeydestä todella paljon. Delight sopiikin minusta parhaiten huiveihin vaikka kyllä siitä pehmeät sukatkin saa aikaan ja aika hyvin kestävät käyttöä. Tämä meni synttärilahjaksi veljen vaimolle.


Nämä sukat paketoin rakkaalle miehelleni. Kerrankin jotain muuta kuin ruskeaa tai harmaata ja ihan palmikoillakin! :) onneksi kelpasivat käyttöön. Minä niin tykkään tästä 7 veljeksen väristä jota harmikseni ei enää saa mistään :( toivottavasti tulisi joskus takaisin värikarttaan! Näiden ohje on sukkalehdestä ja lankaa kului 125g miehen koon mukaan. Tällaiset samanlaiset mutta valkoiset tein eskarilaisen "tädille" ja ne löytyvät tuolta aiemmista postauksista.


Nämä tossukat viimeistelin juuri äsken. Puro tossut ovat ihanat mutta oikean koon löytäminen lasten tossuihin osoittautui pyhäksi mahdottomuudeksi. Tein aiemmin tossut Novitan kevät 2007 ohjeen mukaan 5v. pojalle ja tossuista tuli sopivat meidän 1,5v. Nähtävästi syynä Puron ja Huopasen erilainen huopuvuus mutta kummallista että aikuisten tossut onnistuvat hyvin samaisen lehden ohjeella. Onkohan syynä sitten se että lasten tossut virkataan yksinkertaisella ja aikuisten kaksinkertaiselle langalla? Koska välttämättä halusin lapsilleni huovutetut tossut niin kokeilin vielä uudelleen mutta nämä tossut olivat pesukoneessa nyt vain pikapesussa ja 400krs linkouksessa. Kutistuivat juuri ohjeen mukaisesti mutta käytännössä melkoisen vähän koska näyttävät nyppyyntyvän aika nopeasti. Samoin kun leikkasin kuopuksen tossuihin suurempaa suuaukkoa niin tossu alkaa siitä rispaantua. Muutamalla pistolla toivon että langat pysyvät koossa ja onneksi lasten jalat kasvavat niin nopeasti että ensi syksyksi voin varmasti tehdä jo uudet :) Kukat virkkasin Novitan minikeristä ja koristeeksi vielä valkoiset helmet. Pohjassa sydänkuvioiset liukuesteet. Eivät mitkään superhienot tossut mutta jos pysyvät jaloissa ja lämmittävät niin saavat kelvata. Meidän lattiat ovat tosi kylmät mutta siitä huolimatta molemmat laset juoksentelisivat mieluiten paljain jaloin. Kummallista sanoo mamma joka ei villasukkia riisu edes yöksi! :)
Meidän neitikin innostui tekemään joululahjoja vielä muutama päivä ennen joulua. Esikoinen opetteli kesällä neulomaan mutta neulomisessa on ollut syksyn mittainen tauko. Siitä huolimatta hän neuloi kuin vanha tekijä samantien! Tällaisen avaimenperän mummu sai lahjaksi. Ja neiti sai joulupukilta omat lasten sukkapuikot:)

Hyvää ja rauhallista loppuvuotta kaikille! Saattaahan tuo olla että ehdin vielä päivittelemään juttuja ennen vuodenvaihdetta, se riippuu ihan siitä miten raitasukkani edistyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti