tiistai 20. joulukuuta 2011

Joulun tunnelmaa etsimässä.

Lumeton, pimeä, sateinen joulunalusaika pitäisi saada muutettua rauhalliseksi kauniiksi ja tunnelmalliseksi joulunalusajaksi. Tästä päivästä alkaen minä yritän päivät sellaisiksi tehdä. Lunta ei etelään taida jouluksi sataa joten siitä toiveesta voi jo luopua mutta kynttilöitä pimeyteen ja joulukukkia. Teimme tänään kuopuksen kanssa reissun kauppaan; jouluruoka osa 1. Jääkaapissa möllöttää kinkku ja tykötarpeita jouluruokiin ja mukaan tarttui muutama joulukukka jotka näyttävät mukavasti luovan tunnelmaa. Esikoinen koristeli vielä perusviherkasvit punaisella lahjanarulla ja tontuilla niin nyt joulukukkia on joka nurkassa :)

Vähitellen alkavat kaikki paketit olla valmiina matkaamaan turvakonturille (=korvatunturille), jotain pientä vielä jäljellä mutta nyt alkaa olla aikaa tehdä muutakin kuin kilkutella sukkapuikkoja ja heilutella virkkuukoukkua. Tänäkään vuonna ei onnistunut se että suurinosa joululahjoista olisi ollut itsetehtyjä mutta jotain pehmeätä saan kuitenkin pakettiin kääriä ja tuleehan se joulu ensi vuonnakin. Eilen purkaessani lankaa kerältä vyyhdiksi oli minulla tällainen apulainen. Tosin ilman apulaista olisin selvinnyt hommasta paljon helpommin mutta kiitos kuitenkin avusta :) Onhan se mukava nähdä tuo meidän pyöreähkö rontti roikale leikkimässä välillä. Tuon langan värjäsin mutta siitä enemmän joulun jälkeen. Sen verran vain että liikaa lankaa ja liian vähän väriä...

Jotta joulun alla ei olisi liian paljon luppoaikaa sain tehtäväkseni kehittää KUKKAroistani meikkipussin. Hmm...kotoa ei tietenkään löytynyt suurempia kukkaronkehyksiä mutta kiitos Sinellin todella nopean palvelun olivat kukkaronkehykset kotonani jo seuraavana päivänä tilauksesta! Ja sitten mietintämyssy päähän...ensimmäisestä versiosta tuli tällainen. KUKKArossa 15cm kehys ja molemmin puolin yksi afrikkalainen kukka ja reunoja virkkailin kunnes sopivat kehyksiin. Tästä ei tullut kovinkaan iso mutta minkäskokoinen meikkipussin pitää edes olla? nimim. vain muutaman meikkituotteen omistava kotiäiti. Koska tästä tuli mielestäni kovin pieni niin tekaisin sitten yhden isomman kun tuli tilattua myös 20cm kehys. ja tällainen siitä sitten tuli. Enpä tiedä onko tämä nyt niin onnistunut mutta voihan tähän säilöä ne omat muutamat meikkinsä jos ei kenellekään kelpaa :) Tuo ensimmäinen versio kääräistiin nimittäin siihen joulupakettiin ja tämä toinen jäi vielä etsimään omaa kotiaan. 


Lopuksi vielä muutama joulupallonen. Nyt luulen että joulupallokiintiö alkaa olla täynnä. En edelleenkään tykkää neuloa kirjoneuleita ja vaikka nämä ovat nopeita niin lankojen kiertyminen ja niiden setviminen ei ole minun juttuni. Mutta tässä näitä on. Mallit ovat Arnen ja Carloksen joulupallokirjasta.
Näiden kuvien ja tunnelmien myötä toivotan teille kaikille rauhallista ja tunnelmallista joulua! 

3 kommenttia:

  1. Kaunis Tunnelmakuva:)Vettä sataa meidänkin suunnalla ja lämpömittari näyttää +2 astetta, aika erilainen talvi verrattuna viimevuoteen....Ihana apulainen sulla ollut, tuli niin lapsuusajat mieleeni, kun autoin äitiä, vyyhtien selvittelyssä, mukavaa pikkuhommaa:) Kauniita Joulupalloja, kyllä nuo kirjoneuleet ovat kauniita, meikä ei ole tehnyt niitä, mutta sujuvasti ihailen muiden tekemiä:) Tuo meikkipussi on tosi hieno, kiva idea ja oiva lahja:) Tunnelmallista ja piparintuoksuista Joulunaikaa sinulle! T: Näpertelijä

    VastaaPoista
  2. Kaunis jouluinen kuva! Sulla näyttää olevan samanlainen apulainen kuin minullakin tuossa puuhassa;) Niin on kyllä ollut kumma alku talvi, kun täällä pohjoisemmassakin on ollut lumesta puutetta, vaikka yleensä sitä on tähän aikaan jo liikaakin. Kivoja joulupalloja ja kukkarot ovat myös kauniita. Hauskaa joulun aikaa sinulle!

    VastaaPoista