torstai 12. huhtikuuta 2012

Kevättä joka suunnassa

Kevät pyrkii nyt kurkistelemaan joka suunnasta. Kuopukselle neuloin setin ruskeasta ja vihreästä nallesta ja roosasta woolista. Pipoon kului yhteensä 40g ja lapasiin 25g. Tarkoitus oli tehdä kämmekkäät mutta kuopuksella on niin pikku kätöset että yhteen kämmekkääseen olisi mahtuneet molemmat kädet niin tein sitten lapaset. HAssua muuten että yksinäiset lankakerät näyttävät välillä tosi tylsiltä ja tyhmän värisiltä mutta kun ne yhdistää johonkin toiseen väriin niin yhtäkkiä sointuvatkin kivasti yhteen. Niin kävi näillä väreillä ja vielä paremmin esikoisen setissä joka tosin on vielä kämmekkäitä vailla eikä sen takia ole vielä julkaisukelpoinen. Värit poimittiin keväthaalareista ja sen takia yhdistelmät olivat aika erikoiset.

Puikoilla on tällä hetkellä myös vintturahuivi Drops Delightista ja  huopahattu nr.2. Huopahattu nr.1 on jo valmis mutta ei ollut ihan saajan mieleen joten täytyy kokeilla vielä toista versiota. Nuo pesukonehuovutukset ovat vain aina vähän arpapeliä kun ei koskaan tiedä mitä pesukoneesta pesun jälkeen ilmestyy.


Piipahdin pääsiäisenä kukkakaupassa ja mukaan tarttui tällaiset ihanuudet. Vasemmalla kiinanruusu jollaista olen aina toivonut mutten ole uskonut kykyihini hoitaa sellaista. Nyt päätin kokeilla. Kukassa oli yksi nuppu ostohetkellä ja seuraavana aamuna noin ihana kukka! Nyt parin päivän jälkeen kukka näyttää olevan kuihtumaan päin, kukkiiko se vain pari päivää vai olenko tehnty jotain väärin? Apua! KAikki vinkit otetaan ilolla vastaan. Mielestäni kukkaa piti kastella kalkittomalla vedellä. Tarkoittaako se ettei suoraan hanasta otettua vettä vaan kannussa seisotettua? Myönnän etten ole mikään hortonomi ja se selviää myös tämän postauksen lopussa...(tähän nolostunut hymynaama)
Tuo oikeanpuoleinen on tuoksupelargoni joka tuoksuu ihan sitruunalle kun sitä koskettaa. Mummollani oli tällainen kun olin lapsi ja olen aina halunnut sellaisen itselleni. Yksi meillä kerran olikin mutta sekään ei ollut kovinkaan pitkäikäinen...:/

Meidän ikkunalaudalle ilmestyi eilen kokoelma jugurttipurkkeja muovipusseissa. Ei kovin kaunista mutta toivottavasti purkeista alkaa pian pilkistämään jotain vihreätä. Kokoelmassa on herneenversoja, tilliä, basilikaa, persiljaa ja ruohosipulia.

Ja se kaupunkilaishortonomi (eli minä)...kysyi sitten kukkakaupassa että "tehdäänkö näistä herneistä niitä herneenversoja vai onko niihin ihan omat siemenet?" Onneksi kauppias ei tainnut ymmärtää mitä kysyjä tarkoitti vaan totesi että juu näistä sokeriherneistä tulee niitä parhaimpia....

7 kommenttia:

  1. En minäkään mikään hortonomi ole. Mulla oli nimittäin OLI suurehko kiinanruusu, mutta onnistuin "tappamaan" sen. mutta muistaakseni kukat eivät kestäneet kovin kauan. Kivan setin olet neulonut:)

    VastaaPoista
  2. Ei kiinanruusu niin hankala kukka ole, kun minäkin olen saanut omani pysymään hengissä nyt pari vuotta. Ja minulla ei kovin moni kukka pysy talven yli hengissä. Kukkiminen kiinanruusulla tosiaan kestää vain pari päivää. Ja kyllä minä olen kastellut omaa kiinanruusuani ihan suoraan hanasta otetulla vedellä jos ei kastelukannussa ole ollut yhtään.

    VastaaPoista
  3. Kivan raikas tuo neulomasi setti. Minäkin rakastan kiinanruusuja ja pari kertaa olen itselleni sellaisen ostanut vaan enpä ole saanut säilymään hengissä. Itse asiassa molempiin tuli jotain ihme öttiäisiä ja Raid-käsittelyistä huolimatta sitten jonkin ajan päästä ottivat ja kuolivat. Meillä on kodinhoitohuoneen pöytä täynnä istutusruukkuja: lyijykukkaa, tuoksupelargoneja ja patiopelargoneja, minttua ja ruohosipulia on kasvamassa. Saas nähdä kuinka käy.

    VastaaPoista
  4. Pidän kovasti setin väriyhdistelmästä:)

    VastaaPoista
  5. Hienon värinen setti on puikoiltasi valmistunut:)Kylläpä on kaunis tuo Kiinanruusun kukinto, kyllä tuota ihailisi useammankin päivän. Pelargoniat ovat kanssa kauniita, helppo hoitoisia ja kukkivat pitkään, odotankin jo,että pääsisin ulos kopsuttelemaan ja istummaan kukkia yms:) Aurinkoista viikonloppua sinulle! T: Näpertelijä

    VastaaPoista
  6. Fina stickningar än en gång! Jag gillar speciellt den där gröna färgen, den påminner om alla lökblommor som just har börjat dyka upp hos oss på framgården: än så länge syns bara början av skaften men det räcker att göra mig glad. :) Ha en bra vecka!

    PS. Rolig händelse du hade i blomsteraffären! ;D

    - Eva-Maria S.

    VastaaPoista
  7. Lovely mittens & hat! You can knit!

    VastaaPoista