keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Kasa kukkaroita ja arvonnan voittaja

 Välillä on tehtävä jotain muuta kuin kilkutella puikkoja. Aina ei oikein neulominen edes jaksa kiinnostaa vaikka "neulontanurkkaukseni" olohuoneessa on kuin pommin jäljiltä kaikkien kyjy aloitusten ansiosta. Joten neulottavaa kyllä olisi mutta...

Olen jo pitkään haaveillut tuplakukkarosta lompakon tilalla. Moni myy niitä netissä mutta kuten käsityöläiselle usein käy niin niitä ihastelee mutta lopulta ajattelee että voisihan sitä tehdä itsekin. Viimein sain siis tilattua "muutaman" tuplakehyksen ja pari yksinkertaista harjoituskappaleiksi. Ne ommeltavat kukkaronkehykset kun ovat minulle jo tuttua puuhaa virkatuista KUKKAroista mutta nämä liimattavat ja painettavat ovat ihan uusi juttu.

Googlettamalla löysin pari ihanaa blogia joissa oli vinkkejä ja selkeitä kuvia omien kukkaroiden tekoon. Yksikertaisten kukkaroiden ohjeen löysin Singeri soikoon blogista ja tuplakukkaroiden ohjeen Tikbumsa blogista . Kiitos molemmille ohjeiden jakamisesta!

Kankaat ovat aitoa retroa, n. 40v takaa. Aivan ihania enkä meinannut raaskia leikata niitä edes mutta saavatpa nyt sitten uuden elämän näin. Ensimmäinen kukkaro on 8cm tuplakehyksellä ja vähän pyöreä muodoltaan. Isossa kuvassa keskellä olevat kolme ovat samanlaisia.
 Tässä suorakaiteenmuotoinen 10cm tuplakehyksellä oleva kukkaro. Nämä kolme ovat alarivissä isossa kuvassa.
Näitä yksinkertaisia tuli tehtyä pieni kännykkäkotelo ja tämä kukkaro. Tämä kukkaro vain näytti olevan joku maanantai kappale koska näitä katsellessani äsken huomasin osan niklauksesta irtoavan ja alta paljastuu ruskeaa metallia :( no, ei voi mitään. Yksi maanantaikappale kai pitää joukkoon mahtua. Tässä 8cm kehys myös.

Nämä olivat tosi koukuttavia. Oli pakko tehdä kaikki kerralla ja niin kauan että materiaali (kehykset) loppuivat! Ja ideoita taas piisaa. Toki myös ilolla odotan seuraavaa kauppareissua kun pääsen kokeilemaan uutta kukkaroani käytössä. Tarkoituksena siis että toiseen puoleen laitetaan rahat ja toiseen kortit jotta kaikkea ei tarvitse levittää esille kaupan kassalla.

Aasinsillalla viime postauksen arvontaan. Arvoin ei niin perinteisellä tavalla tällä kertaa. Laskin arpojen lukumäärän ja pyysin miestä sanomaan luvun 1-27 välillä (arpojen lukumäärä). Mies sanoi 13 ja alhaalta ylöpäin laskien 13 osui Simpuraan. Paljon Onnea Simpuralle! Palkinto oli vielä hakusessa mutta nyt kun noita kukkaroita tuossa on niin hän saa valita palkinnoksi yhden retrotuplakukkaron.

Näihin kukkaistunnelmiin päättyy tämä päivä ja on aika yrittää saada hartiajumia taas vähän helpottamaan. Koko päivän ompelu ei sitä ainakaan auttanut :)

12 kommenttia:

 1. Ihania pussukoita!

  Ja en voi uskoa, että onni oli myötä. Valinta on kyllä vaikea, mutta sähköpostia tulee kunhan valinta on selvä:)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Ja nuo kukkarot ovat todella hienoja. itsellä olisi noita yksinkertaisia kukkaron kehyksiä, mutta en oo vielä kokeillut..

   Poista
 3. Simpuralle lähtee kukkaro ja kiitos Red Dragon kommentista. Minun täytyy varmaan tilata lisää noita kehyksiä, niin kivoja ne olivat tehdä! Suosittelen!

  VastaaPoista
 4. Onnea Simpura! Hauskoja kukkaroita. Voisin vaikka kokeilla. Saako olla utelias, mistä tilasit tuplakehykset? Jos olet blogissasi maininnut niin oon missannut sen tiedon.

  VastaaPoista
 5. Onnea voittajalle ja kiitos Heffikselle arvonnasta! =) Tulee elävästi lapsuus mieleen noiden kukkaroiden kankaista... :)

  - Eva-Maria.S

  VastaaPoista
 6. Ladybug: En ole tainnut missään mainita että nämä ommeltavien kukkaroiden kehykset ovat kouluelektroniikka oy:stä. Hakuun pitää kirjoittaa kukkaron kehykset muistaakseni että ne löytyvät. Ei siis yhdyssanana. Ne virkattujen kukkaoridne kehykset ovat Sinellistä.

  Eva-Maria: Tack, det är nog äkta retro från mammas och pappas vinden :) Undrar bara vad jag ska göra med alla börsen...?:)

  VastaaPoista
 7. Kylläpäs on upeita kukkaroita! :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos Heffaklumpen, kukkaro saapui tänään postista ja on vielä ihanampi kuin kuvissa. Ihan just mua:DD

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommentistasi Simpura! Huomasin sen nyt vasta. Toivottavasti kukkaro on ollut mieluinen:)

  VastaaPoista