lauantai 28. heinäkuuta 2012

Lopussa kiitos seisoo

 Sitä aloittaa niin innokkaasti kaikkea uutta ja kivaa ja sitten tulee joku viivytys ja into loppuu. Innostuin toukokuussa ompelemaan vaatteita ja yhdet mekot sainkin tytöille valmiiksi. Toiset leikkasin valmiiksi mutta sitten ompelupöytä muuttui tietokonepöydäksi ja kankaat menivät kaappiin. Kaapista ne ovat sitten kummitelleet koko kesän ja huudelleet että jos ei kohta ommella niin menevät hukkaan kun tulee syksy eikä ensi kesänä enää mahdu! Joten pakko ompelua oli koko eilispäivä. Eikä kyllä ole yhtään kivaa ommella jos on pakko :(

Kaavat ovat samat kuin toukokuussa ja löytyvät siis täältä. Tosin esikoisen mekkoon (ylempi) tuli tehtyä vähän muutoksia. Osin laiskuuden takia (hihoissa ei ole kuminauhoja, näyttävät kyllä kivoilta näinkin) ja pääntien laskokset jätin tekemättä koska olivat niiden läpi oli niin turkasen vaikea pujottaa kuminauhaa viimeksi :( toimii se pääntien kyllä noinkin. Eli ihan hyvä tuli kuitenkin ja näyttää kelpaavan tytöllekin.

Tämä mekko on tehty täysin kaavojen mukaan. Tällä kertaa tuo pääntiekin oli jo helpompi asetella. Tämän mekon harmistukset olivat tosin siinä että lila lanka loppui täysin kesken eikä samantyylistä löytynyt enää kotoa joten osa saumoista on kirkkaanpunaista (!) ja osa lilaa. Mutta menkööt, kun valmista piti vaan saada :) Näyttää tämäkin kelpaavan uudelle omistajalleen ja näin kaukaa katsottuna ei virheetkään näy ;)


Itsellekin tuli ommeltua tällainen rytky. Kaavat ovat tuosta samasta kuin esikoisen mekko mutta 170cm. Yläosa kuin mallissa mutta sovittaessani tajusin että tämähän on a-linjainen (kappas, kappas:)) joten ompelin aika paljon kapeammaksi sivuista ja lyhyemmäksi kun oli melkein polviin saakka. KAngas on eurokankaan palalaarista joskus ostettua. Kelpaa kotioloihin ja hellepäiväksi joka tänään näyttää olevan:)

Nyt on ompelulaatikko tyhjä uusia ompeluksia varten. Kukkarot olivat niin koukuttavia että niitä on kyllä tulossa lisää. Pitäisi vain löytää jotain kivoja kankaita ettei kaikista tule samanlaista retroilua, tosin nuo retrot ovat kyllä ihanan pirteitä ja kesäisiä!

Kyjyn aloitusähky aiheuttaa jo pienehköä närästystä. Ei millään jaksaisi enää mitään uutta. Niinpä päätin urakoida tänään loput aloitukset näistä ihanuuksista. Aade Löngiä kaikki ja jestas miten ihania värejä niissä onkaan! Olin jo unohtanut näiden kauniit sävyt tuonne lankalaatikkoon. Turkoosista aloitin eilen olympialaisten avajaisten aikaan pitsihuivia uusimmasta novitasta, punaisesta tulee summer mystery shawl 2012 ja vihreästä annis. Näiden lisäksi pitäisi tänään vielä aloittaa kukkakirjoneulesukat uusimmasta novitasta ja lakupekkapatalaput. Sen jälkeen voisi keskittyä samaan jotain valmiiksikin...

7 kommenttia:

 1. Söpösiä mekkosia niin äidille kuin tyttärillekin:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Simpura! Ehtivät onneksi vielä tälle kesälle:)

  VastaaPoista
 3. Lukiessani sinun ompelu tarinaa muistin että minulla on kaksi ompelu työtä tuolla odotellut sitä "sopivaa" hetkeä jo toukokuun alusta lähtien. Ehkä syksympänä sitten. Mutta sinä olet saanut tehtyä kauniita mekkoja. Mulla on menossa KyJyssä totaalinen tuuliajo. Aloittelen uusia ja neulon pikkusen jokaista ja samalla koitan päättää mitä listalle vielä lisään. Todennäköisesti ensi viikolla seuraa hermoromahdus tai sitten neulon apinan raivolla.

  VastaaPoista
 4. Kauniita mekkoja!Minäkin olen tehtaillut tyttärelle mekkoja, muistin kun huomasin nuo mekot, mutten ole muistanut kuvata niitä:) Niin eikä ompelu ole hauskaa jos on pakko ;)

  VastaaPoista
 5. Kivan näköisiä ompeluksia! Minua aina joskua harmittaa, etten osaa yhtään ommella. Joskus aina näkee käsityölehdissä tosi kivoja malleja, mutta minä en ole koskaan oppinut ymmärtämään noiden kaavojen päälle enkä käsittelemään ompelukonetta. Ei meiltä sellaista kyllä löydykään =) Täytyy siis tyytyä ihailemaan muiden taidonnäytteitä.

  VastaaPoista
 6. Ihania mekkoja ja kukkaroita, olet todella taitava! Ja nuo Aade Löngin värit ovat tosiaan upeat, eihän noita kutoessa raaski katsoa edes telkkaria ;-) Väriterapiaa parhaimmillaan!

  VastaaPoista