perjantai 12. lokakuuta 2012

Megamoka Tarinaa siitä kuinka joskus kaikki voi mennä yhdessä huivissa pieleen. Tai ainakaan siitä ei tule lähellekään sitä mitä ohjeessa tai mallikuvassa näyttää. Tämä rotjake muistuttaa siis etäisesti Novitan Syksy2012 lehden pitsihuivimallia nr. 21. Lankana vironvilla ja puikoiksi valikoitui ne neulojan "huivipuikot" kokoa 5. Mitäs väliä sillä että ohjeessa oli suosituskoko 3... Lankaa se sama 200g kuin ohjeessa. Neuloja ei tätä kuitenkaan mieti sillä kuvittelee valmiin työn käyvän kaulahuiviksi syksyllä.

Pitsikaavio meni aluksi moneen kertaan päin prinkkalaa. Mutta koska tämä on Kyjy työ ja muistaakseni nr.20 oli pakko saada joku tekele puikoille ja kyllähän minä tämän selätän sitten joskus syksyllä, ajattelin kun olympialaisten avajaisia katsellessani tätä aloitin.

Viime kuussa otin tämän KAULAliinan sitten esille kun uusi takkikin oli syksyksi hankittu. Pitsikaavio alkoi sujua vaikka vähän aloin kokoa jo ihmettelemään...melkoisen leveä kaulahuivi mutta ohjeessa mainittu koko oli n. 40x100cm, kyllähän sen pitäisi mennä. Neuloin, neuloin, neuloin, lanka alkoi vähetä uhkaavasti ja eräänä kauniina päivänä luin että yhdessä kohtaa eikä edes lopussa luki että työssä on nyt 773s!!! Kääk! Mikä ahdistus, yhden kerroksen neulomiseenhan menee koko päivä! Todellisuudessa siihen kului n. 45min eli työ etenki melkoisen hitaaaasti... Todettuani pienen mittavirheen ja sen että tämä sopii mahdollisesti kirahville kaulahuiviksi mutta minulle puolijoukkueteltaksi aloin miettimään langan riittävyyttä, sitähän oli vain se 200g eikä vironvillaa saa niin vain lisää.

Kiireesti neulomaan loppuun. Lanka loppui toiseksi viimeisellä kerroksella, mutta koska kaikki oli mennyt jo pieleen niin nappasin toisesta vironvillasta suunnilleen samanväristä tummansinistä ja jatkoin reteesti sillä. Päättelykerrokseen meni 45min aikaa! Tälle työlle kertyi aika monta työtuntia. JA lopputulos. Melkoisen iso huivi. Minulle ihan mahdoton, lämmin kyllä. kokoa on 140x64cm pingottamatta. En taida uskaltaa pingottaa. Mitähän tällä sitten tekisi?
 Voihan tähän kyllä kääräistä kuopuksen perhosenkotelopukuun :) Melko kaukana tämä on kyllä siitä mallikuvasta joka Novitan lehdessä oli. Kannattikohan soveltaa...? Noh en tiedä. LAnkaa tähän kului kuitenkin vain 210g ja Kyjy 20 on valmis. Siinä ne positiiviset jutut taisikin sitten olla.

Aina ei voi onnistua. ;)

6 kommenttia:

 1. Taitaapi olla sama huivi malli minkä kanssa minäkin painin. Mikähän siinä olikin niin hankalaa? Hienostihan tuo vironvilla tuohon käy. Koko on hämmästyttävän suuri. Loppu tulos näyttää minusta kauniilta, vaikkei olisi sitä minkälaiseksi sitä kuvittelit. Kylläpä nämä käsityöt osaa joskus lyödä meidät ällikällä. Kohti uusia seikkailuja.

  VastaaPoista
 2. kaunis huivi, väri aivan mahtava,eikä tuo koko nyt mikään liian iso ole,talvi tulee ja tarvitaan lämmintä huivia johon voi kietoutua.

  VastaaPoista
 3. Ei tullut ehkä kaulahuivia, mutta sait kauniin ja lämpöisen huivin, johon kietoutua jahka pakkaset iskevät.

  VastaaPoista
 4. Soveltaminen kannattaa aina! Vain nössöt seuraavat tarkasti ohjetta, yllätykset tuovat väriä elämään ;-) Nyt vain huivi pingotukseen, värit ja malli ovat kauniit uudessa HARTIAhuivissasi!

  VastaaPoista
 5. Kiitos ihanaiset! Ehkä tuo ei olekaan niin kammotus ja taisin keksiä jo kenelle sen lahjoitankin. Joten täytyypä pistää pingotukseen ja katsoa kuinka megalomaaninen tuosta oikein tulee. :) Uusia sovelluksia päin vain! ;)

  VastaaPoista
 6. Tyrmäävän upea! Huolimatta mokista.

  VastaaPoista