perjantai 7. maaliskuuta 2014

Yhdet jos toisetkin

Pari viime viikkoa olen urakoinut sormikkaita niin että nyt on kiintiö vähäksi aikaa täysi. Yhdet piti vielä tehdä mutta eivät suostuneet puikoille niin olkoot. Sormikkaat ovat mukavaa näpertelyä ja kun useammat tekee kerralla saa ohjeen muokattua haluamaansa muotoon. Kunpa vielä viitsisi kirjoittaa ajatukset ylös jotta olisi ensi kerralla muistilappua josta silmukkamääriä muistella. 
 Kuva on surkea kuten aina iltahämärässä mutta kyllä tuosta näkee mistä on kyse. Aikuisten sormikkaat ovat Nalle Luontopolkua. Pari vuotta olen kerää marinoinut kaapissa ja vihdoin löytyi oikea neule langalle. Kirjavat lapsen sormikkaat ovat Nalle Taikaa. Kovin räikeää minun makuuni mutta lapset tuntuvat tykkäävän. Raidalliset ovat viime vuoden lankareissuostoksia. Ostin Fortissima Socka lankaa useaa väriä kerän kutakin ja kotona ihmettelin mitä ihmettä olin oikein ajatellut. Eihän yksi kerä riitä yksin mihinkään. Nyt löytyi kuitenkin tällekin langalle koti sillä raidoitettuna tästä saa monenlaista kuten esim. Sormikkaita. Sormikkaiden koko on 2-4 v. Oman lapsen käsi oli mallina koska kätönen on vielä sen verran pikkuinen ettei kaupan halpissormikkaita ole kiva käyttää. Lapsen sormikkaisiin kului n. 35g lankaa. 

 Nämä sormikkaat saivat jo aiemmin kodin ystäväni syntymäpäivälahjana. Onneksi ystäväkin on pienikätistä lajia kuten minä niin omalla kädellä oli helppo mitoittaa. Näissä lankana Onlinie. Ohuet sormikkaat tuntuvat minun käteeni ihan parhailta mutta kyllä noita Nallesta tehtyjäkin käyttää. Ovat ehkä vähän tönkömmät. Nämä sormikkaat olivat muuten myös yksi ufo joten ihme ja kumma kyllä nekin vähitellen valmistuvat. Nyt ei kyllä kirjoneuleet nappaa yhtään niin niitä tuskin saan vapuksi valmiiksi. 

Nyt innostaisi välillä virkata palapeitto valmiiksi ja tytär haaveili uusimman Novitan neulejakusta. Katsotaan mikä seuraavaksi pääsee työn alle. Viidet valmistuneet sormikkaat kolmessa viikossa saa riittää vähäksi aikaa. 


8 kommenttia:

 1. Kauheasti olet jaksanut sormikkaita vääntää. Nostan hattua! Kaikki ovat kauniita.

  VastaaPoista
 2. Hienoja. Mie oon vielä vältellyt sormikkaiden tekoa lapsosille, mutta sinun innoittamana taidanpa etsiä lankoja ja etsiä oikean kokoisia ohjeita. =D

  VastaaPoista
 3. Mahtava määrä sormikkaita, hienoa olet ahkera!

  VastaaPoista
 4. Oo, aikamoinen sormikaspläjäys! Mitäs sanot, jos paljastan, etten ole eläissäni neulonut yksiäkään sormikkaita. Jotenkin se sormien väkertäminen ei houkuta, kun ei meinaa jaksaa yksiä peukaloitakaan lapasiin tehdä...

  VastaaPoista
 5. Kauniita sormikkaita melkoinen satsi! Teenpä saman tunnustuksen kuin Krista edellä, ensimmäisetkin sormikkaat odottavat vielä puikoille pääsyä. Sormien väkerrys tuntuu ajatuksenakin niin hankalalta, hyvä kun saan lapaseen peukun.
  Kaikenlaista upeaa olet viimeaikoina ahertanut langoista ja kankaista :).

  VastaaPoista
 6. Tiedättekös rouvat että peukun teko ei ole enää temppu eikä mikään kun on ensin väkertänyt neljä sormea ;) tällä lähtee siis peukkukammo! Suosittelen kokeilemaan sormikkaiden tekos, 15cm puikot ovat sormiin ihan parhaat.

  VastaaPoista
 7. Mun pitää aina kirjoittaa kaikki ohjeet "puhtaaksi", jotta lisäykset ja kavennukset varmasti tulevat oikein ja oikeisiin kohtiin.

  VastaaPoista