lauantai 21. helmikuuta 2015

Mekko piristykseksi

Tilasin Royaltuotteesta Siipi neulosta ajatuksena uusi mekko. Ajattelin että 120cm kyllä riittää koska olen ommellut itselleni tunikoita 1m kankaista. Tosin ne kankaat ovat olleet 180cm leveitä, tämä ei... Pesun ja rummutuksen jälkeen mietin millaisen mekon tästä tekisin. Pari mallia minulla on valmiina kaavoina joten kaavojen piirtelyyn en aikonut käyttää aikaa. 
Sitten iskikin tenkkapoo. Kangasta ei ollutkaan niin paljon kuin toivoin joten piti vähän kikkailla ja leikata hihat ensin keskeltä kangasta jotta sain etu-ja takakappaleiden helmat niin leveiksi kuin mahdollista. Tämän ompelussa ei kauaa nokka tuhissut, sen verran monta samantyylisiä olen viime aikoina tehnyt useammankin. Kaavana tässä siis ottobre 5/2013 tunika/mekkokaava. 
 Ihan kiva tästä tuli ja sellainen jota ajattelinkin.kangas on kaunis ja neuloksen ompeleminen sujui yhtä hyvin kuin trikoonkin. Eipä tässä muuta, kiitos ja moi.


5 kommenttia:

  1. Kyllä on kiva! Mä niin haluaisin opetella ompelemaan itselleni tunikoita ja trikooliivi-mekko-hässäköitä. Ompelukone löytyis, ja saumurikin. Vaan taitoa tai pinnaa opetteluun ei :-D Kaik männöö vinoon ja vinkuraan ja lörpölleen ja laskokset vääriin paikkoihin ja... Mutta kyllä mä vielä opettelen. Sä olet hyvänä esimerkkinä ja innostajana!

    VastaaPoista
  2. Den här tunikan, fjärilsvantarna och huvjackan är härliga!

    - Eva-Maria S.

    VastaaPoista