tiistai 21. elokuuta 2012

Keittiöhommia


Kun harvoin ehtii bloggaamaan niin näyttää siltä kuin saisi paljon aikaan ;) tähän tulokseen tulin tänään kun katselin bloggaamattomia valmiita kyjy töitä. Tässä niitä siis tulee roppakaupalla.

Kyjy 16 oli tiskirättejä. Raidallinen virkattu tuotos on Schachenmayerin Bamboo Batikia. Ihan hauska lanka joka tosin kului kokonaan tähän rättiin sekä kohta esiteltäviin tawasheihin.
Punainen ja oranssi on aina niin hyvää Kiertin ekolankaa. Tätä olen mainostanut ja kehunut blogissani jo niin monta kertaa että tarvinneeko sitä enää niin sanoa että mielestäni tämä vaan on sitä parasta tiskirättilankaa. Edelleen harmi ettei tätä enää saa värillisenä :(

Yläkulmassa erään yön ajatustyö. Aamulla herätessäni totesin että tänään on pakko tehdä leppäkerttu tiskirätti. Ennen ei tämä Kyjy rupeama ole valmis. Ja tadaa sen päivän aikana valmistui tämä söpöläinen. Ohje yöllisestä visiosta omasta päästä. Olikohan tämä nyt niitä kuningasideoita joita joskus unissaan tulee? Näihin tiskirätteihin kului yhteensä 130g lankaa. Jippii! Vihdoinkin jotain miinusta!




Tässä kuvassa sitten ne tawashit jotka olivat Kyjy 15. Niitä löytyy täältä Elina Puohiniemen blogista. Monia muitakin ihania virkkausohjeita samassa paikassa. Käykääpä kurkkaamassa :) Nämä tawashit eli meillä kotoisasti pesusienet tai jos kuopukselta kysyy niin pikku hatut pääsivät meillä lieden pesu testiin. Koska ekotiskittejä meillä jo käytetään, olisi mukava päästä eroon myös ostetuista pesusienistä joissa toisella puolella sitä karhunkieltä. Niitä kun tuntuu kuluvan turhankin paljon. Kolme alinta on tehty Mayflowerin puuvillalangasta. Keittiötestissä lika lähtee hyvin mutta sieni kuivuu ihan tolkuttoman kauan. Ei siis parasta tähän hommaan. Vihreäsävyiset ovat Sachenmayerin Bamboo Batikia. Lika lähtee ja kuivuu suht nopeasti. Yläkulmassa oleva puna-oranssi sieni on Kiertin ekolankaa. Vielä en ole tätä testannut  mutta odotukset ovat kyllä aika kovat. Tulevaisuus näyttää tuleeko tästä testin ykkönen vai ovatko odotukset liian korkealla. Näihin tawasheihin kului yht. 140g lankaa! Hip hip hurraa siitäkin!


Viimeisenä vielä sukkaset jotka valmistuivat tänä aamuna. Olipas taas mukava neuloa pitkästä aikaa ihan perussukkaa! Nämä sateenkaarisukat ihan perus 7veikkaa, kokoa 38 ja lankaa kului 110g. Nämä neuloin puikkopulassa metallipuikoilla pitkästä aikaa ja johan ne melkein rakkulan pukkasivat pikkurilliin! Nähtävästi pikku kätöseni ovat jo rakastuneet bambupuikkoihin :) Nämä siis Kyjy 6.

Nämä olivat siis välitöitä siinä hurjassa urakassa jota yritän saada valmiiksi. Eli tässä: FAbel villatakki. Näyttää kammottavalta noin levitettynä ja urakka on aika hurjan tuntuinen. Viiden koko ajan mukana kulkevan langan takia joudun neulomaan etukappaleiden yläosan erikseen jota yleensä en ikinä tee. Saas nähdä mitä tästä tulee. Kovat on odotukset ja ihanan pehmeähän tämä on. Melko vaativa vain...

Näin. Tämän postauksen aikana lankavarastoni supistui 380g. Aika hyvin:)

5 kommenttia:

  1. Oho, sullahan on oikea KyJy-tehdas siellä! Elä nyt kaikkea tee kerralla valmiiksi =D Toi leppäkertturätti on niin söpö, että raskitko käyttää sitä.

    VastaaPoista
  2. Ilmoitus luontoisena asiana kerrattakoon että taidan varastaa leppäkerttu tiskirätti ideasi jollet pistä pahaksesi? Miksiköhön juuri leppis minua kiinnostaa,hih? Ja noita pesusieniäkin tarvii kokeilla. Hienostihan sinun KyJysi etenee. Itselläni ei olisi oikein aikaa nyt neuloa mutta jos muutama kerros päivään niin edes jotain =)

    VastaaPoista
  3. Oi, kuinka hurmaava tuo leppis tiskirätti on, kerrasaan ihana:) Sukista saa ihanaa väriterapiaa,alempana kaunis hamonen ja siinäkin pirteät värit:) Ihanaa syksyä sinulle! T: Näpertelijä

    VastaaPoista
  4. Krista: Näyttää siltä että pääsen pilaamaan kyjyni vielä syksyn aikana projekteillani.

    Ladybug: Vie ihmeessä leppäkerttu mukanasi! :) Kivahan se vaan on jos joku pitää ideoistani:) Olisikin kiva nähdä millainen sinun leppiksestäsi tulee! Vinkkinä sellainen että tuolla tawashi ohjeen linkissä on ohje myös leppäkerttupesusieneen ;)

    Näpertelijä: Kiitos kommentista! Yhtäkkiä perussukkien neulominen alkoi taas innostaa ja niitä syntyykin kuin sieniä sateella:) Värikästä syksyä sinulle!

    VastaaPoista