torstai 20. joulukuuta 2012

Kavereita kaikille

Tämän joulun hitti minun puikoillani tai oikeastaan koukulla on ollut erilaiset pikkukaverit. Tässä ne nyt sitten tulevat.

Maatuskan ohje on Novitan Joululehdestä joka minulla on ollut viimeisen kuukauden aikana niin kovassa käytössä että se on jo ihan hiirenkorvilla! Joululehti sai jonkin verran palautetta siitä että siinä julkaistiin jo ennestään julkaistuja ohjeita mutta minä kyllä tykkään että niitä vanhojakin ohjeita oli mukana koska en varmastikaan olisi niitä useasta vanhasta lehdestä alkanut selailemaan. Minä siis olen tykännyt kovasti kyseisestä lehdestä ja siinä on vielä joulun jälkeenkin vaikka kuinka paljon tehtävää :) Maatuska siis siitä. Pienintä kokoa ja melkoisen söpö. Barbapoju siinä vieressä on Elina Puohiniemen ohjeella jota tosin muokkasin melko paljon jotta sain barnasta samankokoisen kuin maatuska on.Joskus voisi tehdä ihan ohjeen mukaisenkin barban. On aika veikeän näköinen.

Nämä kiukkuiset tiput olivat ehdottomia tuossa Novitan joululehdessä. Näille oli kovasti tilausta ja sopivasti kaikki kolme serkusta tulevat saamaan erilaisen.
Helppoja ja suht nopeita virkata. Musta lintu tuotti
eniten päänvaivaa koska mustaa lankaa on niin hankala työstää kun ei tahdo kunnolla nähdä. Näistä tuli aika veikeitä. Silmät liimasin erikeeperillä. Pysyvät tai sitten ei. Ainakin hyvin tarttuivat kiinni näin alkuun. Toivottavasti serkukset tykkäävät uusista kavereistaan:)Tätä kirjoittaessani en ollenkaan muistanut piilotella kuvia ja esikoinen pinkaisi paikalle. Köhi vaan merkitsevästi olkani takana ennenkuin tajusin että joululahja on paljastunut. Noh, tänä vuonna on usko joulupukkiin jo alkanut esikoisella horjua ja muuttua jännittävien salaisuuksien säilyttämiseksi :) On se joulun aika ihan mukavaa aikuisenakin kun täytyy yrittää piilotella pusseja ja nyssyköistä joka paikkaan ja yrittää keksiä aika paketoinnille ja muulle "salaiselle".

Viimeiseksi jotain ihan muuta. Olen ammatiltani jotain ihan muuta kuin arkkitehti ja tämän piparkakkutalon perusteella se on ehkä ollut ihan viisas valinta. Ajattelin pipareita lasten kanssa leipoessa että ihan nopeastihan tuosta tekee seinät ja katon ja liimailee yhteen. Muuten hyvä mutta päätyseinistä unohtui ne kolmiot johon harjakaton olisi kiinnittänyt. Yritin kyllä liimata taloa niin että olisi jäänyt "avoullakko" mutta katto-osat eivät pysyneet pyhällä hengellä yhdessä. Joten tässä sellainen 70-lukulainen tasakattomalli. Seinät falskaavat ja ikkunatkin vähän vinossa. Mutta ihan herkullinen piparkakkutönö silti. Tuon katon harakanpesän on kuulemma esikoinen jo varannut itselleen sitten kun taloa saa alkaa syömään ;)

Enää muutama yö jouluun. Viimeinen joululahja puikoilla ja viimeisille hetkille menee tänäkin vuonna vaikka luulin jo viime viikolla että kaikki on jo valmiina. Noh, jospa se tuokin valmistuu tai jos ei niin niin onhan sitä aikaa joulun jälkeenkin.

Tämän päivän paras piristys oli saamani ihana lahja josta ei voi kuin ihmetellä miten oikeaan saattoikaan osua jokainen lahjan osa. Kaikki asiat olivat juuri sellaisia joista oikein kovasti pidän. <3

4 kommenttia:

 1. Voi mikä pipari mökki. Ja tasakatto in ihan jees. Noiden pikku kavereiden virkkaaminen on ollut varmasti mukavaa. Varmasti lahjan saajatkin pitävät niistä.

  VastaaPoista
 2. Hauskoja pikkuotuksia olet väsännyt! Tuo piparkakkutalohan on ihan selvästi sellainen Välimeren henkinen, siellä etelässähän talot ovat usein tasakattoisia. Sanot siis vaan, että tarkoituksella on tasakatto, ettei ole samanlainen piparkakkutalo kuin kaikilla muilla ;)

  VastaaPoista
 3. **** Vad mycket fint du har hunnit göra! Ett retro-pepparkakshus är ju just coolt. =D Jag har ännu en socka kvar att sticka, se'n är det färdigt med stickningen och jag kan pusta ut lite. ;)
  Glad jul åt dig och din familj, jag kilar nu iväg för att paketera in resten av julklapparna. Hoppas ni har det riktigt trevligt och mysigt under helgen! ****

  - Eva-Maria S.

  VastaaPoista
 4. Ahkerasti on sinulla puikot ja koukku suihkineet ja kauniita valmistuneita niistä tipahdellut:) Piparitalo on söpö:) Oikein hyvää Joulua sekä Uuutta Vuotta sinulle ja perheellesi! T: Näpertelijä

  VastaaPoista